Görüş Bildir
Haberler
ABD: 'Cihatçı John'un Öldüğünden Makul Derecede Eminiz'

ABD: 'Cihatçı John'un Öldüğünden Makul Derecede Eminiz'

ABD ordusunun sözcülerinden Steve Warren, 'Cihatçı John' olarak tanınan İngiliz vatandaşı IŞİD militanı Muhammed Emwazi'nin Suriye'de insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda öldürüldüğünden 'makul derecede emin' olduklarını ancak bunu doğrulamanın biraz zaman alacağını açıkladı. Öte yandan Reuters, 'Cihatçı John'un yardımcısı olarak bilinen Aine Ledley Davis'in İstanbul'da yakalandığını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bağdat'tan video konferans yoluyla gazetecilere açıklamalar yapan ABD'nin IŞİD'e karşı Irak ve Suriye'de yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu'nun Sözcüsü Albay Steve Warren, 'Mantık çerçevesinde 'Cihatçı John'u öldürdüğümüze eminiz. Doğrulamak zaman alacak' dedi.

Emwazi'yi istihbarat bilgileri ışığında bir süredir takip ettiklerini ifade eden Warren, 'Şimdi aynı istihbarat imkânlarını öldürülen kişinin 'Cihatçı John' olduğunu doğrulamak için kullanıyoruz' dedi.

Warren, hedefe yönelik saldırının başarısı konusunda birkaç yöntem izlediklerini, beklemek gerektiğini belirterek, 'Silah sistemimizin amaçlanan hedefi vurduğunu biliyoruz' diye konuştu.

Hedefe Rakka kentinde 'Hellfire' füzesiyle saldırı düzenlendiği bilgisini veren Warren, bazı kişilerin kafalarının kesilerek öldürüldüğü videolarda görünen Emwazi'nin IŞİD'in ünlü bir ismi ve bir anlamda 'yüzü' olduğunu, bu nedenle öldürülmesinin de terör örgütünün prestijine bir darbe olması bakımından önem taşıdığını kaydetti.

'Cihatçı John' çok sayıda rehineyi katletmişti

'Cihatçı John' çok sayıda rehineyi katletmişti

'Cihatçı John' tarafından Ağustos 2014'te öldürülen gazeteci James Foley

Emwazi, ilk kez geçen yıl ağustos ayında Amerikalı gazeteci James Foley'in' infaz edildiği videoda görülmüş ve İngiliz aksanıyla dikkat çekmişti. 

Emwazi, daha sonra bir başka Amerikalı gazeteci Steven Sotloff, İngiliz insani yardım görevlisi David Haines, İngiliz taksi şoförü Alan Henning ve Amerikalı insanı yardım görevlisi Abdül-Rahman Kassığ'ın infaz videolarında görülmüştü.

Reuters: Cihatçı John'un yardımcısı İstanbul'da yakalandı

Reuters: Cihatçı John'un yardımcısı İstanbul'da yakalandı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan Reuters Haber Ajansı, 'Cihatçı John'un yardımcısının Türkiye'de yakalandığını açıkladı. Ajans, ismini açıklamadığı Türk yetkililere dayandırdığı haberinde, yakalanan kişinin Aine Ledley Davis olduğunu duyurdu.

AA, DHA ve Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda