Görüş Bildir
Haberler
ABD Büyükelçisi 15 Temmuz'dan Önce Rütbelilerle Görüştü mü?

ABD Büyükelçisi 15 Temmuz'dan Önce Rütbelilerle Görüştü mü?

Sabah gazetesiABD Büyükelçisi John Bass'ın 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce darbeci askerlerle görüştüğünü iddia ederek bir fotoğraf yayınladı. ABD Büyükelçiliği ise haberi ve iddiaları sert bir dille yalanlayarak John Bass'in 14 Temmuz'da Ankara'da bazı bakanlarla görüştüğünü, bunun da kolaylıkla teyit edilebileceğini belirtti. OdaTv ise Sabah gazetesinin yayınladığı fotoğraftaki kişiye ulaştığını ve o kişinin eski bir asker ve albay arkadaşı olduğunu öne sürdü. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Büyükelçisi John Bass, gazetecilere bugün yaptığı açıklamada “(Darbeyle ilgili ABD’nin) Planı yok. Yönlendirmesi yok. Desteği yok. Bilgisi yok. Zaten bir bilgimiz olsaydı Türk hükümetine bunu bildirirdik.” dedi. 

Sabah gazetesi ise bu açıklamalara darbeden bir gün öncesine ait olduğunu iddia ettiği bir fotoğrafla yanıt verdi. Fotoğrafta John Bass olduğu iddia edilen kişi, bir askerle birlikte yürürken görülüyor. Gazete, haberinde Büyükelçi Bass'ın İstanbul'da darbeden bir gün önce rütbeli bir askerle görüştüğü bilgisine yer verdi. 

Haberde şu ifadeler kullanıldı:

Çengelköy'de bir kafe işletmesinin kamerasına yansıyan görüntüde Bass, bir rütbeli ile darbe girişiminden bir gün önce görüş alışverişinde bulunuyor.

Haber 'ABD Büyükelçisi'ni yalanlayan fotoğraf' başlığıyla yayınlandı

Haber 'ABD Büyükelçisi'ni yalanlayan fotoğraf' başlığıyla yayınlandı

Fotoğrafa ilişkin ABD Büyükelçiliğinden jet bir açıklama geldi. Büyükelçilik fotoğrafın sahte olduğunu, 14 Temmuz günü John Bass'ın Ankara'da olduğunu söyledi. 

Açıklamada, John Bass'ın 14 Temmuz'da Kültür ve Eğitim bakanları ile görüşmeler yaptığı ve bunun kolaylıkla teyit edilebileceği belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oda TV fotoğraftaki şahsa ulaştığını öne sürdü: "Fotoğraf gerçek ama o kişi John Bass değil"

Oda TV fotoğraftaki şahsa ulaştığını öne sürdü: "Fotoğraf gerçek ama o kişi John Bass değil"

Odatv ise fotoğraftaki sivil kıyafetli şahsa ulaştığını ve şahsın isminin E.S.G. olduğunu öne sürdü. 

E.S.G. fotoğrafın hikayesini şöyle anlattı:

'Benim adım E.S.G. Yanımdaki Albay arkadaşım S.U.. Üstüne üstlük Albay arkadaşım S.U. daha önce FETÖ'cüler tarafından internete ses kaydı düşürülmüş, o yüzden aktif görevden Yüksekova'ya 2 yıl gitmiş gelmiş bir asker14 Temmuz tarihinde Kuleli Askeri Lisesi'nde okul komutanlığı devir teslim töreni ve mezuniyet töreni vardı. S.U. da ben de Kuleli Askeri Lisesi 1989 yılı mezunlarıyız. O göreve devam ediyor, ben ayrıldım. O törende okul komutanlığını alacak bizim devre arkadaşımızdı. Dolayısıyla 9-10 kişi buluşup gittik. S.U. ile ben evden birlikte çıkıp gittiğimiz için arabayı park ettiğimiz yerden kafede diğer arkadaşlarımızla buluşana kadar geçen süre içinde geçen sürede muhtemelen polis mobese kayıtlarından alınmış. Ben bunu yapanların zaten benim Amerikan Büyükelçisi olmadığımı bildiklerini düşünüyorum. Bunu sadece kamuoyu yaratmak adına servis ettiklerini düşünüyorum. Savcılık OHAL nedeniyle bu konuda Cumartesi günü şikayet alamıyormuş bu nedenle pazartesi günü söz konusu haberlerle ilgili şikayetçi olacağım.'

Haber başka sitelerde de yayınlandı

Haber başka sitelerde de yayınlandı
Haber başka sitelerde de yayınlandı

Onedio Gündem'i Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
85
21
18
2
2
1
1