Görüş Bildir
Haberler
ABD Büyükelçiliği Gaziantep İçin Uyardı: 'Terör Saldırısı Olabilir'

ABD Büyükelçiliği Gaziantep İçin Uyardı: 'Terör Saldırısı Olabilir'

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Gaziantep'te özellikle yabancılar tarafından tercih edilen alışveriş merkezi ve işletmelere yönelik bir terör saldırısı düzenlenebileceği konusunda uyarıda bulundu. Büyükelçilik, şüphelenilen terör örgütünün adını ise belirtmedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elçiliğin ABD vatandaşlarına ithafen yayımladığı mesajda, Gaziantep'teki bir 'terör hücresi'ne yönelik polis soruşturması yürütüldüğüne dair haberler olduğu belirtildi. 

Mesajda, 'Bu bilgi, teröristlerin muhtemelen alışveriş merkezlerini ya da Batılı müşterilerce tercih edilen restoran ve kafeleri hedef alacağına işaret ediyor' denildi.

Elçilik, 'Gaziantep'teki ABD vatandaşlarına bu tarz işletmelere giderken dikkatli olmalarını, mümkünse gitmemelerini tavsiye ediyoruz' ifadesini kullandı.

ABD büyükelçiliği, saldırıları hangi terör örgütünün gerçekleştirebileceğinden şüphelenildiğini belirtmedi.

Daha önce de uyarmışlar ve bombalı saldırılarla sarsılmıştık

Daha önce de uyarmışlar ve bombalı saldırılarla sarsılmıştık

ABD, İngiltere ve Almanya'nın temsilcilikleri daha önce de benzer saldırı uyarılarında bulunmuştu. Bu uyarıların hemen ardından da bombalı saldırılar gerçekleşmişti.

Mart ayı başında ABD'nin Ankara Büyükelçiliği bir mesaj yayınlayarak vatandaşlarına Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'da terör tehlikesi olabileceği yönünde uyarılarda bulunmuştu. 13 Mart 2016'da ise Ankara Kızılay'da bombalı saldırı düzenlenmiş ve 38 kişi hayatını kaybetmişti.

Taksim saldırısından hemen önce de Almanya uyarmıştı

Taksim saldırısından hemen önce de Almanya uyarmıştı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yine 19 Mart'ta İstanbul'da, Taksim'de düzenlenen canlı bomba saldırısından bir kaç gün önce Almanya'nın Türkiye Büyükelçiliği, İstanbul Başkonsolosluğu ve iki ildeki Alman okullarının terör saldırısı ihtimali nedeniyle 'tedbir amaçlı' kapatıldığını bildirmişti. 

İncirlik Üssü'nde görev yapan Alman askerleri için de alarm durumunun geçerli olduğu belirtilmişti. 

Bu uyarıların hemen ardından Taksim'de bir canlı bomba kendisini patlatmış, 5 sivil hayatını kaybetmişti.

Voice of America

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
54
33
23
4
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bombaları bunlar hazırlayıp, PKK'lı ve IŞİD'li piçlere verdikleri için biliyorlar tabi. Gaziantepliler 3-4 gün kalabalık ortamlarda takılmasın bence.

Pasif Kullanıcı

Güzel soru. Panik ortamı yaratmak için olabilir mi amk ?

Charlie Harper

Bize ne olacağını biz değil de amerikalılar daha önce biliyor ve bildiriyor.. Ya CIA aşırı mükemmel işliyor ya da yapılacakları planlayan kadrolarda bizzat C... Devamını Gör

Deneri

Aranizda mitte dayi oglu amca oglu olan falan varsa haber verin la adamlar bilmiyorlardır simdi öğrenmis olsunlar bu vesileyle