Görüş Bildir
Haberler
Abant'ta Gezilecek Yerler – Cennetten Bir Köşe: Abant..

Abant'ta Gezilecek Yerler – Cennetten Bir Köşe: Abant..

Songül Özgü
04.09.2014 - 16:00 Son Güncelleme: 04.09.2014 - 16:31

Abant'ta Gezilecek Yerler – Cennetten Bir Köşe: Abant..

Abant’ta Gezilecek Yerler – Cennetten Bir Köşe: Abant..

Muhteşem bir doğası olan Abant, hem havası hem doğal güzelliğiyle cennetten bir köşedir. Uzun yıllardır tanınan bilinen ve ziyaretçi kabul eden bu güzel yöre yılın her döneminde turist çekebilme özelliğine sahip.

1988 yılında Milli Parklar kapsamında korumaya alınan Abant otelleri de doğa ananın mirasları olacaktır elbette. Bitki örtüsü ve canlı çeşitliliği bakımından oldukça önemli ve korunması gereken bir alan olduğundan çevrede kale, cami, kilise gibi tarihi ve turistik yerler bulamayacaksınız. Ancak muhteşem yaz ve kış manzaraları, şelaleler, orman ve dağ görüntüleri ile yaylalar sizleri oldukça memnun edecek.

1196.5 hektarlık bir alan içinde gölüyle, ormanıyla, tabiatıyla Abant keşfedilmesi gereken bir mücevher gibi duruyor Karadeniz’de.

Buraya geldiğinizde sizi bekleyen dokunulmamış, keşfedilmemiş bir doğa olacak. Abant’a geldiğinizde gölün etrafında tek başınıza, eşinizle ve dostlarınızla gezmelisiniz. Burası her defasında farklı bir yüzünü gösterecektir size.

Ormanlık alanda yapılacak bisiklet gezisi, paintball gibi pek çok aktiviteyle de etrafındaki ormanlık alanda keyifli vakitler geçireceksiniz. Bunun dışında Abant’ta nereler gezilir , neler yapılır sizlere birkaç ipucu verelim.

Örmeci yaylası, ahşap evleri, taş sokaklarıyla tatilcilerin içini ısıtacak bir seçenek. Arkadaşlarınızla birlikte sıkı bir yürüyüş yapmak istiyorsanız Abant Gölü etrafından başlayıp bu güzel yaylaya kadar yürüyebilirsiniz. Yol üzerinde vereceğiniz kısa molalarda dilerseniz sucuk ekmek keyfine varabilir, dilerseniz de çevredeki su kaynaklarından gelen buz gibi soğuk suyla serinleyebilirsiniz.

Yaklaşık 10 tane evden oluşan bu güzel şirin yayla Abant Gölü güzergahında ve yürüyüş parkurunda olan gezilebilecek yerlerden. Oldukça geniş bir alana kurulu olan yaylada kamp yapma imkanınız var. Burada enfes mantarlar toplayabilirsiniz. Yaylaya çadırınıza döndüğünüzde yakacağınız küçük bir ateş etrafında ısınırken küçük çalılara geçirdiğiniz mantarlarınızı da közleyip afiyetle yiyebilirsiniz.

Orman Bakanlığınca “Tabiat Anıtı” olarak tescil edilen Samandere Şelalesi’nin bulunduğu alanın içerisinde 500m yükseklikteki ağaçlık alan ile şelalenin döküldüğü yerde görülmeye değer bir Cadı Kazanı vardır.

Fotoğraf makineniz için yanınızda bolca pil olmalı. Çünkü asla makinenizi kapatamayacaksınız.

Kamp yapmak isteyenler, çadır kuracaklar doğa yürüyüşleri, bisiklet gezileri yapacaklar için ideal bir yer burası.

Abant gezilecek yerler listenizi tamamladıysanız sizlere bir de Bolu’da nereler gezilir , biraz bahsedelim. Uzun dönemli bir tatil düşünüyorsanız sadece Abant Gölü ve etrafındaki doğanın tadını çıkarmak sizlere yetmeyebilir. Gelmişken:

Kartalkaya Kayak Merkezi

Seben Gölü

Yedigöller Milli Parkı

Karamurat Gölü

Akşemseddin Türbesi

Zafer Kulesi gibi şehrin ünlü mekanlarını ziyaret etmelisiniz.

Kaynak: http://www.abantoteller.com.tr/abant-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Muhteşem bir doğası olan Abant, hem havası hem doğal güzelliğiyle cennetten bir köşedir. Uzun yıllardır tanınan bilinen ve ziyaretçi kabul eden bu güzel yöre yılın her döneminde turist çekebilme özelliğine sahip.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın