Görüş Bildir
Haberler
AB: 'İdam Cezası Uygulayan Hiçbir Ülke AB Üyesi Olamaz'

etiket AB: 'İdam Cezası Uygulayan Hiçbir Ülke AB Üyesi Olamaz'

FreiGeist
18.07.2016 - 15:03 Son Güncelleme: 18.07.2016 - 15:20

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, idam cezası uygulayan hiçbir ülkenin AB üyesi olamayacağını söyledi. Türkiye'nin Avrupa Konseyi'nin üyesi olduğunu ve Avrupa İnsan Hakları Bildirgesi'nin altında imzası olduğunu anımsatan Mogherini, 'Darbe teşebbüsü, Türkiye'nin hukukun üstünlüğü ilkesinden sapmasına bahane olamaz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, idam cezası uygulayan hiçbir ülkenin AB üyesi olamayacağını söyledi.

"İdam cezasının geri getirilmesi Türkiye'nin AB ile müzakerelerini noktalandırır"

"İdam cezasının geri getirilmesi Türkiye'nin AB ile müzakerelerini noktalandırır"

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Sözcüsü de 'İdam cezasının geri getirilmesi Türkiye'nin AB ile müzakerelerini noktalandırır' dedi ve şöyle devam etti: 

Steffen Seibert de 'Almanya ve AB üyesi ülkelerin bu konuda konumu net: Biz idam cezasını kategorik olarak reddediyoruz. İdam cezasını uygulayan ülke AB üyesi olmamaz. Ceza yürürlüğe konduğu an birlikle müzakereler sona erer '

Darbe karşıtı gösterilerde sık sık 'İdam isteriz' tezahuratları duyuluyor...

Darbe karşıtı gösterilerde sık sık 'İdam isteriz' tezahuratları duyuluyor...

Erdoğan'ın idam isteriz sloganlarına cevabı

İçeriğin Devamı Aşağıda

15 Temmuz darbe girişiminin ardından meydanlarda toplanan kalabalık, Başbakan Binali Yıldırım'a ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben idam cezasının geri getirilmesi talebinde bulunmuştu.

Başbakan Yıldırım, TBMM önündeki konuşmasında 'Mesaj alındı' demiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan da demokrasilerde halkın her talebinin değerlendirilmesi gerektiğini belirtmişti.

Başbakan Yıldırım, bugün bakanlar kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada ise 'Hırsla değil kanun içinde hareket edeceğiz' ifadelerini kullandı.

İdam tartışmalarının Türkiye siyasetine yansımaları sürerken, CHP, MHP ve HDP'den açıklama gelmişti.  

Al Jazeera ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
287
120
105
24
22
10
6