Görüş Bildir
Haberler
AB'den Bosna Hersek'e Destek

AB'den Bosna Hersek'e Destek

Ulaş
14.04.2014 - 22:21

AB'den Bosna Hersek'e Destek

AB dışişleri bakanları, Bosna Hersek’in toprak bütünlüğüne destek verirken, ayrılıkçı ve bölücü açıklamaları kabul edilemez bulduğunu bildirdi.

BRÜKSEL

Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları, egemen ve birleşik bir devlet olarak Bosna Hersek’in toprak bütünlüğüne ve bu ülkenin AB perspektifine yönelik taahhüdünü yinelerken, kabul edilemez olarak nitelediği ayrılıkçı ve bölücü açıklamaları kınadı.

Lüksemburg’da yapılan AB Dışişleri Konseyi sonrasında yayımlanan sonuç bildirisinde, Bosna Hersek’in AB entegrasyon sürecine ilişkin ciddi endişelerin dile getirildiği Aralık 2013’teki AB Zirvesi kararları hatırlatılarak, “Diğer bölge ülkeleri ilerleme kaydederken, Bosna Hersek geri kalıyor” denildi.

Ülkede düzenlenen protesto eylemlerine ve Bosna Hersek vatandaşlarının sosyal ve ekonomik durumun iyileştirilmesine yönelik çağrılarına değinilen sonuç bildirisinde, yetkililerden vatandaşların meşru endişelerine sorumlu ve acil çözüm bulunması istendi.

Belgede, Bosna Hersek’in AB sürecinde ilerlemesi için aralarında gençlere ve sivil topluma elini uzatmak, yüksek işsizlik oranıyla mücadele, sosyo-ekonomik konulara odaklanma, iş dünyası için daha iyi bir ortam yaratma, hukukun üstünlüğünü güçlendirme, ekonomik ve mali politikaların koordinasyonunu geliştirme, yolsuzlukla mücadele ve insan haklarını korumanın yer aldığı adımlar atması gerektiği belirtildi.

AB yardımlarının kullanılmasındaki sorunlara dikkat çekilen sonuç bildirisinde, Bosna Hersek yetkililerinin iç anlaşmazlıkları aşarak ilerlemesi çağrısında bulunuldu.

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/u/313762--ab-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0