Görüş Bildir
Haberler
AB Bakanı Konca: 'Cizre'de 20'yi Aşkın Ölü Var'

AB Bakanı Konca: 'Cizre'de 20'yi Aşkın Ölü Var'

Onedio Medya
12.09.2015 - 14:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa Birliği Bakanı HDP’li Ali Haydar Konca, Cizre’deki olaylarda 20’den fazla kişinin öldüğünü, 50’ye yakın kişinin yaralandığını ve ilçede bir çok binanın da tahrip olduğunu söyledi. 

Perşembe günü Şırnak’ın Cizre İlçesi’ne gitmek için yola çıkan ancak, güvenlik kuvvetlerinin girişlerine izin vermediği HDP heyetinde bulunan AB Bakanı Ali Haydar Konca, bugün seçim bölgesi olan Kocaeli'deydi.

Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Konca, barış ve kardeşlik dışında hiçbir dertleri olmadığını anlatırken şöyle dedi:

'Barış olsun biz milletvekili, bakan olmayalım. Bizim koltuk sevdamız yoktur. Türkiye’deki silahlı çatışma, süreci büyük sıkıntıya sokuyor. Kan suladı bu toprakları. Yeter artık. Artık sevgi sulasın. Artık kucaklaşma, barış çığlıkları yaşayalım bu ülkede diyoruz. Son günlerdeki asker, polis, sivil, genç ölümleri büyük bir üzüntüyle izliyoruz.'

'Silahların susturulması gerek'

Bakan Konca, mutlaka silahların susturulması gerektiğini ifade ederken, her toplantıda aklı selim, sağduyulu ve soğukkanlı olma çağrısı yaptığını söyledi. AB Bakanı, şöyle dedi:

'Bu süreçte bir sürü ölümler oldu. Cizre, Varto, Yüksekova, Silvan’da bir yığın sokağa çıkma yasakları konuldu ve bir sürü olay oldu. Dağlıca, Iğdır’da bir yığın asker ve polis şehit oldu. En son Cizre’de yaşanan olayları hepiniz izlediniz. 20’ye yakın ölü ve 50’ye yakın yaralı oldu. Bütün bunlar bu ülkede kardeşliği, barışı sabote eden olaylardır. 

Başta genel merkez olmak üzere 400 parti binamız basılmasına karşı biz ’Barış, özgürlük ve kardeşlik’ diyoruz. Seçim sürecinin yaşandığı bu ortamda seçim güvenliğinin sağlanmasıyla birinci derecede görevli olan hükümetin mutlaka silahların durdurulması, sürekli ateşkes ilan edilmesi, çözüm masasına dönülmesi noktasında ortaya irade koyulması ve onu sağlaması gerekiyor. Öbür türlü seçim güvenliğinden söz etmek mümkün olmayacağı gibi seçim sonuçlarının tartışılmasına da yol açacaktır.'

Cizre'de bir haftadır uygulanan sokağa çıkma yasağı bu sabah itibarıyla kaldırılmıştı. Yasağın kalkmasıyla birlikte Cizre sokaklarından savaş alanını andıran görüntüler gelmişti.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0