Görüş Bildir
Haberler
AB Bakanı Bozkır: 'Efendi Olun, Kapıları Açın'

AB Bakanı Bozkır: 'Efendi Olun, Kapıları Açın'

Onedio Medya
11.04.2015 - 00:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye vize uygulamasını eleştiren AB Bakanı Volkan Bozkır, 'Kapıları açarsak, ben belki de vize koyacağım çok gelirseniz. Onun için siz efendi olun şunu açın da sonra benim de kafam kızıp size kapıları kapatmayıvereyim' dedi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi 34. Toplantısı'na katılımının ardından Beringen kentinde vatandaşlara hitap eden AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye vize uygulamasını eleştirdi.

Bozkır, 'AB ile 150 milyar dolar ticaret hacmimiz var. Bunun yüzde 45'i bizim ihracatımız. Dünyanın sanayi devleriyle, ekonomik devleriyle Türkiye başa baş mücadele ediyor. Türkiye ekonomik bakımdan dünyanın 17 büyük ülkesi arasına girdi ve AB'nin 6'ncı büyük ekonomisi. Bugün üye olsak AB'nin 22 üyesinden daha iyi ekonomik şartlara sahibiz' değerlendirmesinde bulundu.

'Şimdi diyorlar ki 'vizeyi kaldıracağız da acaba kapıları açtığımızda iki günde 20 milyon Türk Avrupa'yı istila eder mi?' Korkuya bak' ifadesini kullanan Bozkır, şöyle devam etti:

'Yahu benim ne işim var, geleceğim. Burada iş yok, güç yok, zaten benim arkadaşlarım işleri kapmış. Buraya gelen ne için gelir? Sizi görmeye gelir, turizm için gelir, iş yapmaya gelir. Ben diyorum ki eğer kapıları açarsak Türkiye vize koyacak. Çünkü geleceksiniz. Türkiye'de iş var, genç nüfus var, çalışan nüfus var. Ben belki de vize koyacağım çok fazla gelirseniz. Onun için siz efendi olun şunu açın da sonra benim de kafam kızıp size kapıları kapatmayıvereyim.'

'Türkiye'nin bu kadar zengin ve güçlü olmasını istemiyorlar'

Türkiye'nin, Cumhuriyet tarihinin 'en müreffeh, en hür ve en demokratik' konumuna eriştiğini belirten Bozkır, '7 Haziran seçimleri neden önemli? Bu gidişatı kesmek isteyen dünyada olsun, Türkiye'de olsun birçok kesim var. İstiyorlar ki Türkiye bu kadar zengin, bu kadar güçlü olmasın, geleceğe bu kadar güvenli bakmasın. Onun için önümüze bir sürü setler çekiyorlar, bir sürü darbe teşebbüsleri oluyor' yorumunda bulundu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0