Görüş Bildir
Haberler
Antik Şehir Akropolis'e Beton Yol Yapıldı: Arkeologlar 'Skandal' Olarak Yorumladı

Antik Şehir Akropolis'e Beton Yol Yapıldı: Arkeologlar 'Skandal' Olarak Yorumladı

M.Ö. beşinci yüzyıldan kalma antik Yunan kenti Akropolis'e engelli bireylere kolaylık sağlamak adına betonarme yol döşendi ve iki tekerlekli sandalye taşıyabilen yeni bir asansör yapıldı. Yeni patika ve asansör montajı, arkeologlar tarafından 'skandal' olarak nitelendirildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Guardian'da yer alan habere göre, 3 bin 500'den fazla imza sahibi, çevrimiçi aktivist ağı Avaaz'da yolların kaldırılması ve diğer öngörülen değişikliklerin iptal edilmesi çağrısında bulunan açık mektubu onayladı.

Yunanistan'ın en çok ziyaret edilen yeri Akropolis'i görmek için, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) pandemisinden önce yaklaşık 3,5 milyon turist uğradı. Değişiklikler, tapınakların Covid-19 nedeniyle halka kapatıldığı altı ayda gerçekleşti.

Arkeologlar şikayetçi

Arkeologlar şikayetçi

Arkeologlar, antik kenti korumak yerine kitle turizmine öncelik verilmesinden şikâyet ediyor.

Yunan Arkeologlar Derneği Başkanı Despoina Koutsoumba, 'Özellikle kruvaziyer endüstrisinden, daha büyük kalabalık grupların ağırlanabilmesi için ziyaretçi kapasitesini artırma konusunda büyük bir baskı var.' dedi

Brown Üniversitesi'nde arkeoloji ve modern Yunan çalışmaları profesörü Yannis Hamilakis, anıtın bir dünya mirası alanı olarak önemi göz önüne alındığında, değişikliklerin “küresel boyutlarda bir skandal” olduğunu söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
11
8
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KaguyaHimeSama

Bizim restorasyonları yapan arkadaşlar Yunanistan'a transfer olmuş. Bonservis bedelini almışızdır inşallah.

Can Arat

E diyorum, istediğiniz kadar birbirinize laf sokun, düşmanlık edin, siz uzun yıllar aynı toprakları paylaşmış birbirine benzemiş iki toplumsunuz. Şaşırmadım.... Devamını Gör