Görüş Bildir
Haberler
İtalya'da Salgın Önlemlerine Karşı Eylem: Binlerce Restoran Kepenk Açacak

İtalya'da Salgın Önlemlerine Karşı Eylem: Binlerce Restoran Kepenk Açacak

İtalya'da binlerce restoran sahibi, Kovid-19 önlemlerine karşı sivil itaatsizlik hareketi başlatarak cuma günü kepenk açmaya hazırlanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medyada üzerinden #ioapro (ben açıyorum) etiketiyle büyüyen harekete 50 bin civarında restoranın katımı bekleniyor.

Aylardır Kovid-19 kısıtlamaları uyarınca sadece paket ve evlere servis yapan restoran sahipleri, 15 Ocak'ta dükkanlarını açmak üzere sözleşiyor.

#ioapro hareketi, Cagliari'de bir bar işletmecisinin 3 Ocak'ta dükkanını açık tutacağını duyuran bir paylaşımının ardından kısa sürede tüm ülke çapında yayıldı.

Müşteriler alınacak ancak servis yok

Müşteriler alınacak ancak servis yok

Euronews'de yer alan habere göre, eyleme hazırlanan restoran sahipleri sivil itaatsizlik hareketini sembolik düzeyde tutacak. Restoranlarında masalara müşterileri kabul edecek olan işletmeciler kurallar dahilinde yemek servisi yapmayarak hükümete mesajlarını iletmeyi planlıyor.

Kısıtlamaların yerel bazda değişiklik gösterdiği İtalya'da restoran ve kafeler akşam saat 22'ye kadar sadece paket servisi ve evlere servis yapabiliyor.

İtalyan hükümeti, pandemi sırasında yaşanan ekonomik kayıplar için firma ve şahıs şirketlerine 20 milyar euro (yaklaşık 180 milyar TL) kaynak ayırdı.

Yaklaşık 80 bin kişi hayatını kaybetti

Yaklaşık 80 bin kişi hayatını kaybetti
İçeriğin Devamı Aşağıda

İtalya'da 12 Ocak itibariyle toplam 570 bin 40 aktif Kovid-19 hastası bulunuyor. Ülkede salgının başından beri 2 milyon 303 bin 263 kişiye virüs bulaştı ve 79 bin 819 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
15
5
4
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resho

Düşünün bu kadar esnafa bu kadar destek ayrılmasına rağmen bunu yapacaklarını söylüyorlar. Bizim ülkedeki esnaf ne yapsın?

Pasif Kullanıcı

Sivil itaatsizlik vayy, eğitim ve birlik böyle bir şey işte

neden-ulan-neden

iki ucu boklu değnek. salgın artık insanlığın nüfusunun olması gerekenden kat be kat daha fazla olduğunu tescillemiş oldu.