Görüş Bildir
Haberler
950 Milyon Android Cihaz Tehlikede!

950 Milyon Android Cihaz Tehlikede!

Bir hatadan dolayı 950 milyon cihaz tehlikede.

Dün yayınlanan bir araştırma, Android cihazlarının içinde bulunduğu müthiş tehlikeyi gözler önüne serdi. İşletim sistemindeki bir hata (bug), art niyetli kişilerin sadece basit bir mesaj ile telefonda kötü amaçlı bir kod çalıştırmasını mümkün hale getiriyor.

Zimperium isimli güvenlik firmasının başkan yardımcısı Joshua Drake’e göre, hata bir Android kütüphanesi olan ve medya dosyalarını işleyen ‘Stagefright’dan kaynaklanıyor ve 950 milyon cihazı etkiliyor. Bu hata sayesinde hackerlar sadece cep telefonu numarasını bildikleri bir cihaza MMS gönderip, kullanıcının hiçbir şey yapmasına gerek kalmadan mesaja entegre ettikleri kötü amaçlı kodlarını çalıştırabiliyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Drake, hatanın Android 2.2 ve üstü işletim sistemine sahip olan cihazları etkilediğini ve giderilmesi için telefon üreticilerinin yama çıkarması gerektiğini belirtiyor. Bugüne kadar çok az sayıda yamanın çıkartıldığını ve var olan Android telefonların sadece yüzde 5’inin bu açığı barındırmadığını söyleyen Drake, Google’ın amiral gemisi Nexus 5’in bile saldırıya açık olduğunu belirtiyor. Nexus 6 cihazların bir kısmı ise saldırıya karşı güvenli.

Kaynak: http://arstechnica.com/security/2015/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın