Görüş Bildir
Haberler
Cenk Yüksel Yazio: Deneme! Gözünü Seveyim Deneme!!

etiket Cenk Yüksel Yazio: Deneme! Gözünü Seveyim Deneme!!

Cenk Yüksel
18.09.2020 - 14:56 Son Güncelleme: 02.10.2020 - 17:33

Geçenlerde gözüme çarptı. Düzenlenen bir basın toplantısında NASA “SETI* Projesi” yöneticisi Richard Cook, 1979 yılında dünya dışı zeki varlıkları araştırma amacıyla başlatılan SETI Projesi kapsamında faaliyet gösteren Porto Riko’da Arecibo’daki radyo teleskopunun, güçlü bir radyo sinyali kaydettiğini ama gönderilen mesajın içeriğinden dolayı, kamuoyuna açıklayıp açıklamama konusunda kararsız kaldıklarını itiraf etmiş... Etme!!!!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cook Arecibo’nun kaydettiği radyo sinyalinin, 6000 ışık yılı uzaklıktaki Yay takımyıldızlarında yer alan, “Alpha67B” adlı yıldızdan geldiğini, dünyaya ulaşma süresinin tahmini olarak 40.000 yıl olduğunu, sinyal deşifre edildiği zaman ortaya çıkan karmaşık algoritmanın NASA’nın kriptoloji uzmanları tarafından çözüldüğünü söylemiş. Söyleme!!!!

Ve çıkan sonuçta bu uzaklıkta olan yıldızdan gelen mesajın yalnızca "deneme 1- 2- 3" olduğu sonucuna varılmış ve böyle bir sinyalden ötürü NASA'da bu durum, bizden daha geri olduğunu düşündüren bir medeniyet olma olasılığından ötürü hayal kırıklığı yaşatmış. Yaşama!!!!

Ve çıkan sonuçta bu uzaklıkta olan yıldızdan gelen mesajın yalnızca "deneme 1- 2- 3" olduğu sonucuna varılmış ve böyle bir sinyalden ötürü NASA'da bu durum, bizden daha geri olduğunu düşündüren bir medeniyet olma olasılığından ötürü hayal kırıklığı yaşatmış. Yaşama!!!!

Sen 40.000 yıllık bir mesafeden, bize açıklandığı kadarıyla ilk kez aldığın bir sinyalin uzayda yalnız değilmişiz sonucunu çıkarttığına sevinmiyorsun da, daha geri bir uygarlıktır korkusu mu yaşıyorsun? Hadi be sen de!!

Neden korkuyorsun?  Bence, daha ileri bir uygarlıktan ne gibi bir teknoloji alabilirizin peşinde olup, dünyanın hiç alışık olmadığı türden silahlarla daha ne kadar yaşanması imkânsız, ahlaksız, rant peşinde koşan bir hale getirebilirizin ve insanların hayatını hiçe sayan, hava kirliliği tavan yapmış, yeni doğanların kolsuz bacaksız olmasının önem arz etmediği bir algının yer yüzünde hâkim olmasını istediğinden ötürü korkuyorsun. Ama korkma!!

Daha geri bile olsa, düşünsene hala boynuna tasma taktığın, sattığın, köleleştirdiğin, parklarda eğlence aracı olarak kullandığın hayvanların yanında senden çok daha geri olduğu için sömürge haline getirebileceğin; dinini, paranı, malını mülkünü pazarlayabileceğin, köleleştirebileceğin insanımsı bir türe sahip olmuşsundur belki de. Sen yeganesin ya! Herkes sana hizmet etmek ve ancak seni yaşatmak için yaşamak zorunda ya!

Ama bir sözüm de sana uzaylı kardeşim. Sen gerçekten de geri bir tür olmalısın ki, böylesine vahşi ve katilin olabilecek bir gezegene mesaj gönderiyorsun.

Ama bir sözüm de sana uzaylı kardeşim. Sen gerçekten de geri bir tür olmalısın ki, böylesine vahşi ve katilin olabilecek bir gezegene mesaj gönderiyorsun.

Hem de en naifinden. Kusura bakma ama sende de hiç akıl yok! Velev ki 'merhaba dünyalı biz dostuz' dediğinde zihninde bu mesajı olumlu algılayabilecek bir organizma yok şu an burada. Özellikle son günlerde selam verdi diye boğazı kesilen insanlar var. Okuldan evine gitmek isterken, bazı organlarını beyninden bağımsız çalışması sonucu kontrol edemeyen erkek dediğimiz tür tarafından tecavüze uğrayıp öldürülen kızlar, kadınlar ve çocuklar var burada. Din ve kinle yaşayan ve içinde en ufak sevgi kırıntısı

bulunmayan insan görünümlü robotlar var. Adına para denen kâğıttan puta tapınan ama yine de büyük yaratıcıya yaranmak için inanmış, bağlanmış gibi görünen türler var. İnsanın en doğal hakkı olan yaşam hakkını, nifak tohumları ekip savaştırıp genç yaşta toprağa verilen insanların arkasından salt vatan sağ olsun diyen türler var. Kutsal kurum olan aile kavramının anlamını anlayamamış ve doğurgan olanın köle olarak kullanıldığı ve dövüldüğü bir zihniyet var. Hala başka dil konuştuğu için, başka bir dine inandığı için ve kendi cinsinden birini sevdiği için kınanan, dışlanan ve hatta öldürülen türlerin de olduğu bir yer burası. Şimdi gelelim yolladığın mesaja. Neydi o mesaj?

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Deneme 1 -2 -3'

Deneme be kardeşim! Deneme be uydusuna kurban olduğum!! Deneme gözünü seveyim. Deneme!!!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
7
7
4
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kısmet Bagatarhan

Eğer mesajın bize ulaşma süresi 40 bin yıl ise bizden daha gelişmiş olmuyorlar mı? Yani mesaj çok eskiden yollanmış demektir ben mi yanlış anladım acaba?

E.B.

gayet doğru anlamışsın

gkkymz

40 bin yılda ulaşan bir sinyali yollayanlar eğer yaşıyorlarsa bizden gerimidir sizce

Söyledim gitti

Tutarsızlıklar sebebiyle hiç inandırıcı gelmedi.