Görüş Bildir
Haberler
Hâlâ Gizemini Koruduğu Düşünülse de Aslında Çoktan Bir Sonuca Bağlanmış Olan Olaylar

etiket Hâlâ Gizemini Koruduğu Düşünülse de Aslında Çoktan Bir Sonuca Bağlanmış Olan Olaylar

Aslında her şey çoktan çözülmüş! 😱

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. MH370 sefer sayılı kayıp Malezya uçağı

1. MH370 sefer sayılı kayıp Malezya uçağı

8 Mart 2014 tarihinde Kuala Lumpur - Pekin seferi gerçekleştiren MH370 sefer sayılı uçak, 227 yolcusu ve 12 mürettebatı ile ortadan kaybolmuştu. Uzun süre düştüğüne dair herhangi bir bulgu da bulunamadığı için uzaylılar tarafından kaçırılma ihtimali bile göz önüne alınan uçağın parçaları Hint Okyanusu'nda bulundu. Malezya Başbakanı Necib Razak, uluslararası uzmanların yaptığı incelemeler sonucunda okyanusta Malezya Havayolları'na ait olan MH370 sefer sayılı uçağın kanadının bulunduğunu açıkladı.

2. Mısır piramitleri

2. Mısır piramitleri

Mısır piramitleri, o dönemin matematik ve mühendislik bilgileri göz önüne alındığında yapımı imkansız gibi görünüyor. Bu yüzden toplumun büyük bir çoğunluğu piramitlerin uzaylılar tarafından yapıldığını düşünüyor. Durum böyle olsa da Mısır piramitlerini o dönemde yaşayan kölelerin yaptığına dair binlerce bilimsel yazı bulunuyor. Üstelik bu durumu daha detaylı anlatan onlarca belgesel mevcut. Dışarıdan imkansız gibi görünse de piramitler o dönemde yaşayan köleler tarafından yapıldı.

3. Piri Reis'in dünya haritası

3. Piri Reis'in dünya haritası

Tartışmalara açık olan bir diğer konu ise Piri Reis'in çizmiş olduğu dünya haritası... Yaşadığı dönemde tüm dünyanın kapsamlı bir şekilde haritasını çıkarabilmek, pek çok insanın aklına soru işaretleri getirmişti. Halbuki detaylı düşünüldüğü zaman o dönemin önde gelen isimlerinden olan Rosselli, Cantino, Caverio gibi isimlerin harita çizimlerinden faydalandığı görülebilir. Bunun yanı sıra Piri Reis, meşhur dünya haritasının yanına,

'20 farklı Avrupa haritasından faydalandım. Büyük İskender zamanında çizilmiş 8 harita, Arapların 1 Hindistan haritası, Portekizlilerin çizdiği 4 Asya haritası ve Kolombo'nun batıda çizdiği 1 haritayı karşılaştırmalı olarak inceleyerek bu haritayı ortaya çıkardım.' yazmış.

Fazla söze gerek yok sanırım...

4. Uzaylılar gerçekten var mı?

4. Uzaylılar gerçekten var mı?

Milyonlarca yıldız ve gezegenin olduğu göz önüne alındığı zaman uzaylıların ya da diğer tabirle bizden başka canlıların olmadığını düşünmek yanlış olacaktır. Bunun bilincinde olan pek çok kişinin aklına ise şu soru geliyor. 

'Eğer uzaylılar varsa neden dünya ile iletişim kurmuyor?' 

Bunun cevabını Enrico Fermi, Fermi Paradoksu ile anlatmıştı. Fakat özetlemek gerekirse, dünyamızın dışındaki herhangi bir canlı ya da yaşam olan gezegen ile iletişim kurmamız neredeyse imkansız. Ucu bucağı olmayan evrende ilerlemek ve hatta koloni kurmak için sarf edilmesi gereken süreler ciddi anlamda yüksek.

5. Wow! sinyali

5. Wow! sinyali

Dünya ile iletişime geçmeye çalışan uzaylıların gönderdiği düşünülen Wow! sinyali, 40 yıl boyunca gizemini koruyan bir olaydı. Neyse ki bilim insanları bu sinyalin patlayan bir kuyruklu yıldızın yaydığı radyo sinyali olarak tanımladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kara delikler

6. Kara delikler

Etrafındaki her şeyi hüp diye içine çeken kara delikler nedir ve neden vardır gibi konular her zaman akıllarımızın bir köşesinde yer etmiştir. Her türlü dinamiği çözülen ve hatta defalarca gözlemlenerek fotoğraflanan kara deliklerin gizemli bir tarafı da kalmamış oldu.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
233
64
31
21
19
16
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Orhan Ataşalan

Baştan sağma ve yanlış bilgi ile hazırlanmış içerik. Çöp.

Ali Karaman

Şimdi uzaylıların var olma sebebiyle, kara delikleri üç cümleyle açıklamış mı oldunuz yani? Bravo... Bütün bilimin hala deli gibi incelediği iki şeyi siz çöz... Devamını Gör

Bilirkişi Raporu

Baştan aşağı yalan bir içerik. Hepsi halen gizemini koruyor. Herhangi bir işe yarar bilgi edinemedik. Bildiklerimiz bilmediklerimizin yanında bir hiç.