Görüş Bildir
Haberler
YKS
Senarist Levent Kazak YKS'de Filmiyle İlgili Çıkan Soruya Cevap Verdi: 'Soruyu Anlamadım, Var mı Çözen?'

Senarist Levent Kazak YKS'de Filmiyle İlgili Çıkan Soruya Cevap Verdi: 'Soruyu Anlamadım, Var mı Çözen?'

Batuhan
29.06.2020 - 18:53

Hafta sonu gerçekleşen YKS’de çıkan sorular, konuşulmaya devam ediyor. 'Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?' filmiyle ilgili bir metinle çıkan soruyu, filmin senaristi bile çözemedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

27-28 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarının temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları açıklandı. Soruların açıklanmasının ardından sınavda yer alan bazı sorular çok konuşuldu.

Bu sorulardan birinde, Türkçe testinde yer alan Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? filmiyle ilgili bir metne yer verilerek, filmle ilgili söylenebilecek şey soruldu.

"Filmimiz adına gurur duyduk"

Çıkan soruyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan filmin senaristi Levent Kazak, “Size bir iyi, bir de kötü haberim var: iyi olan, iki gün önceki üniversite giriş sınavında bizim üzerimizden Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü’yü sormuşlar, filmimiz adına gurur duyduk. kötü olan ise soruyu anlamadım, var mı çözen?” ifadelerini kullandı.

Ezel Akay: 'Zaten sorulardan en az birinin türkçesi de bozuk'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Filmin yönetmeni Ezel Akay da soruyla ilgili bir paylaşım yaptı. Akay, 'Tekrar ediyorum: metne göre de, bana göre de tek doğru E şıkkı! Zaten sorulardan en az birinin türkçesi de bozuk!' dedi.

Sınav sonrası Türkçe sorularıyla ilgili birçok yorum yapılmıştı

Sınavda Mabel Matiz'le ilgili soru da gündem olmuştu

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
116
33
26
17
15
8
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aydın Akdemir

YKS sınavında sorulan bir soruyla ilgili yapılan haberde soru ve şıklaırn yer almaması...

Pasif Kullanıcı

Yalnız film çok iyi tavsiye ederim izleyin. Türklerin aslında kadınlara ve farklı inançlardaki insanlara ne kadar değer verdiğini(ki bu yüzden o s.kik arapla... Devamını Gör

Bozkurt

Kültür yozlaşması konusunda Philip Mansel'in Halep kitabını da öneririm. Gezginlerin yaptığı gözleme göre ne iken ne olmuşuz.

Doğru cevap D reis :D Filmin incelemesini Kemal Tahir e dayandırmışlar. Bu soru kolaydı aslında :D