Görüş Bildir
Haberler
Çocukların Hayır Diyemeyeceği ve Bağışıklıklarını Güçlendirecek Birbirinden Leziz 14 Tarif

Çocukların Hayır Diyemeyeceği ve Bağışıklıklarını Güçlendirecek Birbirinden Leziz 14 Tarif

Selen Simsek
26.03.2020 - 07:15

Bağışıklığı güçlendirmenin en iyi yolu sağlıklı ve dengeli beslenme. Ancak söz konusu çocuklar olunca, sağlıklı beslenme biraz zorlaşıyor. Ama üzülmeyin, bunun da bir tekniği var. En sevmedikleri sebzeyi bile eğlenceli hale getirebilirsiniz. İşte size hem sağlıklı, hem eğlenceli hem de birbirinden leziz 14 tarif...

1. Chia tohumlu puding

1. Chia tohumlu puding

Bu tarif hem kolay hem harika. İstediğiniz gibi ilaveler yapabilir, çeşitli meyvelerle süsleyebilirsiniz. 2 su bardağı süt, 200 gr hurma ve 4 kaşık chia tohumu ile bu leziz tatlıyı yapabilirsiniz. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp ılık sütle karıştırın ve blenderdan geçirin. Homojen bir karışım olunca chia tohumlarını ekleyin. Kaplara dökün. 24 saat dolapta bekledikten sonra tüketebilirsiniz.

2. Aşık olacağınız bir lezzet: kabak çorbası

2. Aşık olacağınız bir lezzet: kabak çorbası

Siz de çocuğunuza kabak yediremiyorsanız bu çorba tam size göre. 2 tepeleme kaşık unu az zeytinyağında kavurun. 3 bardak günlük süt ve 3.5 bardak su ilave edin. Kaynadıktan sonra kabuklarını soyup dilimlediğiniz kabakları içine atın. İçine biraz tuz, tadını değiştirmeyecek kadar zerdeçal koyun. El blenderı ile çırpın ve kremalı tadında çorbanız hazır. Tüm aile afiyetle içebilirsiniz.

3. Ballı muzlu cevizli yoğurt

3. Ballı muzlu cevizli yoğurt

Evde mayaladığınız yoğurdu çocuklarınıza yediremiyor musunuz? Bir de böyle deneyin. Muz yerine çilek de koyabilirsiniz. Çocuğunuz ceviz sevmiyorsa toz haline getirip karıştırmayı deneyebilirsiniz.

4. Sağlıklı içecek tarifi

4. Sağlıklı içecek tarifi

Bu tarif hem kahvaltı hem de ara öğün için harika. 1 su bardağı kefir, 1 muz, 1 kaşık yulaf ezmesi, isteğiniz ölçüde abartmadan bal. Dileyenler kakao ilave edebilir.

5. Ispanaklı smoothie

5. Ispanaklı smoothie

Şaşırdınız biliyorum. Ama inanın ıspanak, muz ve sütle yapacağınız bu smoothie hem cezbedici rengiyle hem de leziz tadıyla çocuğunuzun vazgeçilmezi olacak. İçine kivi veya yeşil elma da koyabilirsiniz

6. Fıstık ezmeli meyveli ara öğün

6. Fıstık ezmeli meyveli ara öğün
www.lizshealthytable.com

Ara öğünde hem eğlenceli hem faydalı hem de doyurucu olacak bu lezzeti hazırlamak çok kolay. Tam buğday veya çavdarlı ekmeğin üzerine şeker ilavesiz fıstık ezmesi sürün. Üstüne de istediğiniz taze veya kuru meyvelerle süsleyin. Gün kurusu bu tarife çok yakışıyor.

7. Ev yapımı pizza

7. Ev yapımı pizza

Bir bazlamayı ikiye keserek üzerine kekikli, kimyonlu, zerdeçallı salça sürün. Üzerine kaşar peyniri rendeleyin. Kapya biberi, mantar, zeytin, kabak ile süsleyin. İşte size hem leziz hem kolay hem de sağlıklı bir pizza.

8. Keçiboynuzlu mozaik pasta

8. Keçiboynuzlu mozaik pasta

Mozaik pastayı sevmeyen çocuk yoktur. İçine şeker yerine keçiboynuzu özü koyun. Bu hafif ve sağlıklı lezzete çocuklar kadar siz de bayılacaksınız.

9. Zencefilli naneli ballı limonata

9. Zencefilli naneli ballı limonata

İşte size çok sağlıklı ve şekersiz bir içecek. İçine taze zencefil rendesi, nane yaprakları koyup bal ile tatlandırabilirsiniz. Süsleme ise tamamen size kalmış.

10. Zencefilli kurabiye

10. Zencefilli kurabiye

Özellikle yılbaşında görmeye alışık olduğumuz zencefilli kurabiyeleri çeşitli kalıplarla keserek güzel bir atıştırmalık olarak hazırlayabilirsiniz. Şeker yerine pekmez kullanmayı unutmayın.

11. Gökkuşağı salatası

11. Gökkuşağı salatası

Çocuğunuz salata yemiyorsa yedirmek sizin elinizde. İçine havuç, turp, pancar, kara lahana rendeleyin. Meksika fasulyesi, bebek ıspanak, keten tohumu veya kapya biberi de tercihe göre koyabilirsiniz. Bolca limon ve isteğe bağlı nar ekşisi ile hem rengarenk hem de çok sağlıklı salatanız hazır.

12. Ispanaklı krep

12. Ispanaklı krep

Yumurta sevmeyen çocuklar için krep harika bir çözüm. Hele bir de ıspanaklı olursa. Ispanaklı olduğunuzu söylemenize gerek bile yok. Sana renkli krepler yaptım diyebilirsiniz. Ispanağı krep karışımının içine atıp blenderdan geçirin. İster boş yiyin isterseniz içine sevdiğiniz bir şeyler koyarak tüketin.

13. Pekmezli muffin

13. Pekmezli muffin

Şeker yerine pekmez kullanarak yapacağınız muffinleri süslemek sizin yaratıcılığınıza kalmış.

14. Zerdeçallı sebzeli makarna

14. Zerdeçallı sebzeli makarna

Makarnaya hangi çocuk hayır diyebilir ki? Makarnalarınızı haşladığınız suya 2 çay kaşığı zerdeçal koyun. Makarnalarınızın zerdeçal sayesinde renklenecek. Daha sonra da dilediğiniz sebzelerle süsleyin. Bizim önerimiz kabak, havuç, kuşkonmaz.

Sağlıklı dondurma tarifleri isterseniz bu içerik tam size göre 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
15
14
4
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mincir

çoğu zengin şeysi bunların...

Dee Kat

Bizim çocukları kendi çocukluğumuz gibi yetiştiriyoruz biz valla , yoktan anlıyorlar . önlerine ne konursa yiyorlar çok şükür. Sıkıyorsa yemesin ....

hsynnnnnn

benim çocuk bunların yüzüne bakmaz. yemeklerde yeşil renk olmasını hiç sevmiyor. şimdiden yeşil düşmanı eşşoğlu.