Görüş Bildir
Haberler
ABD'de 'Elektronik Sigara Kaynaklı' İlk Ölüm Kayıtlara Geçti

ABD'de 'Elektronik Sigara Kaynaklı' İlk Ölüm Kayıtlara Geçti

Amerika Birleşik Devletleri'nde, 'elektronik sigara kullanımına bağlı bir solunum hastalığı nedeniyle' hayatını kaybeden hastanın, kayıtlara geçen ilk vaka olduğu açıklandı.

BBC Türkçe'nim aktardığı habere göre, Illinois salgın hastalıklar kurumundan Doktor Jennifer Layden, 'Hasta elektronik sigara içimi sonrası tanımlanamayan bir hastalık nedeniyle tedavi altına alınmıştı' dedi.

Ülkedeki sağlık yetkilileri, elektronik sigara kullanımına bağlanan gizemli bir akciğer hastalığını inceleme altına almıştı.

Federal bir sağlık kurumu olan CDC'den yetkililer, 22 eyalette olası 193 vakanın bulunduğunu açıkladı.

"Elektronik sigaralarla ilişkilendirilen sağlık riskleri tahminleri güçlendi"

"Elektronik sigaralarla ilişkilendirilen sağlık riskleri tahminleri güçlendi"

CDC yetkilileri, vakaların çoğunun, esrardaki etken THC maddesini sıvı olarak elektronik sigarada içtiklerini de duyurdu.

Vakalar 28 Haziran ve 20 Ağustos tarihleri arasında rapor edildi.

CDC yöneticisi Robert Redfield da ölüm olayı ile ilgili bir açıklama yaparak, 'Elektronik sigara kullananlarda görülen akciğer hastalığı salgınında bir kişinin öldüğünü duymaktan üzüntü duyduk' dedi.

Redfield, Illinois eyaletinde yaşanan ölümün 'elektronik sigaralarla ilişkilendirilen sağlık riskleri tahminlerini güçlendirdiğini' söyledi.

Gizemlik hastalık nasıl ortaya çıktı?

Gizemlik hastalık nasıl ortaya çıktı?

Hastalığın tanımı henüz yapılamamış olsa da, tüm vakalarda hastalar, bir şekilde elektronik sigara kullanıyor.

CDC'den bulaşıcı olmayan hastalıklar departmanının başı olan Doktor Ileana Arias, 'Birçok vakada hastalar THC içeren maddeler kullandıklarını kabul ettiler' dedi.

Tedavi altında olan kişilerde, öksürme, nefes darlığı, yorgunluğun yanında bazı vakalarda ishal ve kusma da görülüyor.

Bulaşıcı olduğuna dair kanıt yok

Bulaşıcı olduğuna dair kanıt yok

Hastalığın bakteri ya da virüs kaynaklı olarak bulaşıcı bir yanı olduğuna dair de bir delil elde edilmiş değil.

İlk ölümün yaşandığı Illinois'de yaşları 17 ila 38 arasında değişen 22 vaka bulunuyor.

Amerikan Elektronik Sigara Birliği Başkanı Gregory Conley de olayla ilgili yaptığı açıklamada, hastalığın, nikotin değil esrar veya diğer uyuşturucular ile bağlantılı olduğuna inandığını söyledi.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) Mitch Zeller ise 'Bir soruşturmanın henüz başında olduğumuz ve gerçekleri elde etmeye çalıştığımızın anlaşılması önemli' dedi.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Bir bardağın içerisine zehir koyup içerseniz bu ölüm bardak kaynaklı mı olur yoksa zehir kaynaklı mı? Zehir kaynaklı olur. O yüzden başlıklarınızı dikkatli s... Devamını Gör

Lvnt YKSL

Elektronik sigara kaynaklı ilk ölüm derken? Başlık yanlış bi kere. Elektronik sigara cihazların genel adıdır. Hazne içine konulan likiti buharlaştırma işini ... Devamını Gör

kirik-toprak-testi

Sigara zamlarından sonra bir anda elektronik sigarayı kötüleyen haberler medya tarafından pompalanmaya başladı. Bunca zaman susan medya zamları mı bekledi? Y... Devamını Gör