Görüş Bildir
Haberler
Harika Bir Tatili Garantilemek İsteyenler İçin Kaş'ta Yapılacak Bir Dolu Güzel Şey

Harika Bir Tatili Garantilemek İsteyenler İçin Kaş'ta Yapılacak Bir Dolu Güzel Şey

Dinlenmenin ve kafaya reset atmanın yanı sıra tatilde gezmek, öğrenmek, her gün ayrı bir aktivite yapmak hatta komşuya da bir uğrayım deyip Yunanistan'a bir kaçamak yapmak isteyenler! Ne duruyorsunuz Kaş sizi bekliyor :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaş, doğal güzelliğiyle giden herkesi büyülüyor. Ama ben bütün gün güneşlenip denize gireyim sadece derseniz eğer çok şey kaçırırsınız. Çünkü burada yapılacak o kadar çok şey ve görülecek o kadar çok tarihi yer var ki!

Öncelikle burada yıldızlı, ultra lüks bir otel yerine kendi halinde küçük ve şirin pansiyonlardan birini tercih edin. Hem ulaşım konusunda çok rahat edeceksiniz, hem de daha uyguna gelecek.

Ya da alın çadırınızı malzemelerinizi güzel bir manzara seçin kendinize. Türkiye'nin en iyi çadır kamplarından biri olan Kaş Kamping'i çok seveceksiniz.

Çevrede o kadar güzel koylar var ki hangisinden başlasak bilemedik. Ama Hidayet'in Koyu'nu asla es geçmeyin. Akçagerme, Büyükçakıl hepsi birbirinden güzel...

Koyda yüzmenin tadı da bir başka oluyor değil mi? O yüzden Kekova'ya doğru hemen bir tekne turuna çıkın. Meşhur Esmeralda ve birçok güzel koyda yüzün ve Batık Şehir'i gezin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yahu nedir bu Batık Şehir derseniz, Kaş'ta Likya medeniyetinden kalma pek çok lahit ve yerleşim alanı ile karşılaşacaksınız.

Likya'dan bahsetmişken dünyanın en uzun ve en güzel yürüyüş rotalarından biri olan Likya Yolu'na bu bölgeden dahil olabilirsiniz. Limanağzı rotası çok güzel bizden söylemesi...

Tekne turuna gittiğinizde ringo yapmadan dönmeyin, çok zevkli bir su sporu :)

Bölgenin en güzel yerlerinden biri olan Saklıkent Kalyonu'nu gezin. Bambaşka bir dünyanın kapılarını aralayacaksınız.

Kalyondaki şelaleleri tek tek gezin, buz gibi sulara girin. Birbirinden ilginç pozlar vermeyi de ihmal etmeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mavinin 50 tonunu göreceğiniz Kaputaj plajında denize girin. Bu kadar güzel şeylere sahip olduğu için ellerinizi açıp doğaya bir kez daha teşekkür edin...

Cennete mi düştüm diyeceğiniz bir yer daha. Kaleköy'e 1 gününüzü kesinlikle ayırın. Kaleye çıkıp eşsiz manzarasını saatlerce izleyebilirsiniz. Misafirperver köylülerle sohbet edin, küçük hediyelikler ve kendi yetiştirdikleri kekik, reyhan gibi otlardan alın.

Ve Kaleköy'de hayatınızda yediğiniz en güzel dondurmalardan biri olacak bu lezzeti tadın. Keçi sütünden yapılmış, tamamen doğal, köylülerin kendi el yapımı dondurmaları. İncir, şeftali, fındık, kaktüs meyvesi ne ararsan var :)

Kaş'ta ünlü olan bir başka lezzet de tava dondurması. Bunun yapımı da hayli enteresan ve işin en güzel yanı malzemeleri tamamen siz seçiyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fethiyeciler bilir, orada su savaşları çok ünlüdür. Kaş'ta da bir safari turuna katılarak hem yanınızdaki arabalara hem de civardaki köylülere karşı aşırı eğlenceli bir savaşa dahil olun. Çocuklar gibi eğlenin, çıldırın, dağıtın.

Ben biraz daha adrenalin isterim derseniz işte size yamaç paraşütü.

Tarihle iç içe bir tatil olacağını söylemiştik değil mi? Peki Noel Baba'nın Kaş'a bağlı Patara Antik Kenti'nde doğduğunu biliyor muydunuz?

Ayrıca Türkiye'nin en uzun ve en görkemli kumsalı yine Patara'da. 12 km uzunluğundaki kumsalın derinliği yer yer 200-300 metreye ulaşır. Kumu da çok ince...

Öyle ki burası tıpkı bir çöle benziyor. Ve Yeşilçam'daki aklınıza gelebilen tüm çöl sahnelerinin hemen hemen hepsi burada çekilmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Buralara kadar gelmişken Demre'deki Myra Antik kentini de gezmeden dönmeyin. Noel Baba'nın mezarı da hemen orada, ziyaret edin.

Rakı-balıksız tatil mi olur be yaaaa diyenler. İşte size Kalkan!

Kaş merkezdeki Uzun Çarşı'yı keşfedin. Yakınlarınıza tatil dönüşü şirin mi şirin hediyelikler seçin.

Her yıl yapılan gelenekselleşmiş Kaş Jazz Festivali'ne katılın. Erkan Oğur, Birsen Tezer gibi muazzam sesleri dinleme şansı yakalayın. Festival genellikle Eylül'ün ilk haftası gerçekleşiyor, bilginiz olsun.

Her yıl yapılan gelenekselleşmiş Kaş Jazz Festivali'ne katılın. Erkan Oğur, Birsen Tezer gibi muazzam sesleri dinleme şansı yakalayın. Festival genellikle Eylül'ün ilk haftası gerçekleşiyor, bilginiz olsun.

Pasaportunuzu yanınıza almayı sakın ama sakın unutmayın. Yunanistan'a bağlı Meis Adası Kaş'tan sadece 20 dakika. Doğal güzelliklerinin yanı sıra gecesinde ahtapot ve uzonun tadına bakın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BONUS: Yolunuz düşerse mutlaka Kaş Düşler Akademisi'ne gidin. Tatilde toplum gönüllüsü olun.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
182
69
11
9
6
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
M. Güner

paylaşmayın, anlatmayın. öğrenmesinler, mahvetmesinler 😒

inatperest

İçerik çok güzel olmuş ama tanınan yerler yok oluyor, birkaç sene sonra burada kötü haberini okumak istemiyoruz...

polatts1

yuhaaaa hemen yağmalayalım taş üstünde taş bırakmayalım. seneye bir çay 10 tl.

Eski_id

Zaten öyle