Görüş Bildir
Haberler
Ülkemizde Fazla Tanınmasalar Bile Dünyada Oldukça Popüler Olan 16 Türk

etiket Ülkemizde Fazla Tanınmasalar Bile Dünyada Oldukça Popüler Olan 16 Türk

Fulin
08.07.2019 - 09:31

Ülkemizden biri dünyada popüler olduğunda elbette gururlanıyoruz. Ancak öyle isimler var ki, yaşadıkları ülkede tanınsalar da şöhretlerinin Türkiye'ye çok da ulaştığı söylenemez. İşte akla ilk gelen dünyaca ünlü ancak bizde pek bilinmeyen Türkler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ahmet Ertegün

1. Ahmet Ertegün

2006 yılında kaybettiğimiz müzik insanı Ahmet Ertegün, müzik dünyasının en bilinen plak şirketlerinden Atlantic Records'ın kurucusu. Piyasaya The Rolling Stones, Led Zeppelin, Aretha Franklin, Ray Charles gibi efsane isimler kazandırdığı için Amerika'da çok saygın bir anıya sahip.

2. Arif Mardin

2. Arif Mardin

Ahmet Ertegün'ün şirketinde, kardeşinin asistanı olarak başladığı müzik kariyerinde sayısız başarıya imza atan prodüktör; Queens, Bee Gees, Phil Collins gibi onlarca ünlü isimle çalıştı. 2000'lerde Norah Jones'u müzik dünyasına kazandırmasıyla yeni nesle de kendini tanıttı. O da Ahmet Ertegün gibi 2006 yılında hayata veda etti.

3. Muhtar Kent

3. Muhtar Kent

Coca-Cola'nın CEO'su olarak tüm dünyanın tanıdığı bir isme dönüşen başarılı iş insanı, 1978'den beri aynı şirkette çalışıyor.

4. Mehmet Öz

4. Mehmet Öz

Dünyada Doktor Oz olarak tanınan Mehmet Öz, ülkemizde de tanınırlığı en yüksek Amerikalı Türklerden biri. Özellikle televizyon şovu ile büyük kitlelere ulaşan uzman doktor, halen mesleğini sürdürüyor.

5. Hamdi Ulukaya

5. Hamdi Ulukaya

'Dolar milyarderi olan ilk Türk' olarak tanıdığımız Hamdi Ulukaya, Erzincanlı bir ailenin çocuğu olarak dil öğrenmek için gittiği Amerika'da ülkenin en çok satılan yoğurt markası Chobani'yi kurdu ve ülkedeki yoğurt tüketim alışkanlığını tek başına değiştirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pınar Toprak

6. Pınar Toprak

Son olarak Captain Marvel filminin müziklerini besteleyerek ülkemizi onurlandıran besteci Pınar Toprak'ın Pixar'ın birçok filminde ve Fortnite'ta müzikleri bulunuyor.

7. Kaan Günay

7. Kaan Günay

Silikon vadisinde yükselen pek çok genç Türk girişimciden biri olan Kaan Günay, Firefly adlı reklam girişimi ile şu ana kadar 40 milyon Dolar'ın üzerinde yatırım aldı. Ancak onu ünlü yapan, Justin Bieber ve Ed Westwick gibi isimlerin eski sevgilisi olan ünlü model Jessica Michel Serfaty ile nişanlanmış olması. Şu an Kaliforniya sosyetesinde ve sosyal medyada oldukça popüler.

8. Emre Türkmen

8. Emre Türkmen

Dünyaca ünlü Years&Years grubunun üyesi olan Emre Türkmen, sadece çıkış yaptıkları ülke İngiltere'de değil; tüm dünyada popülerliği yakaladı.

9. Kemal Çetinay

9. Kemal Çetinay

İngiltere'nin popüler yarışma programı Love Island'ın iki yıl önceki birincisi olan 24 yaşındaki Kemal Çetinay, 50.000 Sterlin'lik ödülün sahibi oldu. Kendi şovunu yapan, Buzda Dans'a katılan ve bir de İngiltere listelerinde 15. sıraya yükselen bir şarkı çıkardı.

10. Ayda Field

10. Ayda Field

Gerçek adı Ayda Sabahat Evecan olan, Kaliforniya doğumlu yarı Türk televizyon yıldızı; adını ünlü şarkıcı Robbie Williams ile yaptığı evlilikle duyurdu. Ayrıca İngiltere'de X Factor yarışmasının jüriliğini yaptı ve pek çok televizyon programında yer aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Tamer Hassan

11. Tamer Hassan

Son olarak Game of Thrones'ta Khal Forzho karakterine hayat veren Kıbrıs asıllı Türk oyuncu; bugüne dek Titanların Savaşı ve Batman gibi pek çok önemli yapımda yer aldı.

12. Belle Hassan

12. Belle Hassan

Tamer Hassan'ın 21 yaşındaki makyaj uzmanı kızı da babasının yolundan gitti ve bu yıl popüler yarışma Love Island'a katılarak şöhreti yakaladı.

13. Erdal Kızılçay

13. Erdal Kızılçay

Belki çok popüler bir isim sayılmaz; ancak Queen ile şarkılar yapan, Iggy Pop'ın albümlerinde tüm bas gitarları çalan ve Tina Turner'a şarkı yazmış bir ismin bu listede yer almaması olmazdı. Biz onu Kayahan ve MFÖ albümlerine yaptığı katkıyla tanıyoruz.

14. Enes Kaya

14. Enes Kaya

Güney Kore'de bizde Elin Oğlu adıyla yayınlanan program formatıyla büyük şöhret yakalayan ve herkes tarafından tanınan Enes Kaya, filmlerde de rol aldı. Koreli eşini aldattığının ortaya çıkmasıyla linç edilip dışlanmış olsa da, yeniden eski günlerini yakalamaya çalışıyor.

15. Ceren Alkaç

15. Ceren Alkaç

Aslen İzmirli bir model ve oyuncu olan Ceren Alkaç, ünlü oyuncu Jason Lee ile evlenerek magazin basınının ilgisini çekti. İki çocuk sahibi olan çift iki yıl önce ünlü oyuncunun Scientology tarikatına olan bağlılığı ve Ceren Alkaç'ın buna karşı çıkması sebebiyle ayrıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Merve Daşdemir

16. Merve Daşdemir

Hollandalı müzik grubu Altın Gün'ün iki Türk üyesinden biri olan vokalist Merve Daşdemir'in grubun başarısıyla birlikte dünyada tanınırlığı her geçen gün daha da artıyor. Grupta saz ve klavye de Erdinç Yıldız Ecevit'e emanet.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
832
205
58
52
34
33
22
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?