Görüş Bildir
Haberler
84 Yıl Önce Yarım Kalan Maçı Tamamlayacaklar

84 Yıl Önce Yarım Kalan Maçı Tamamlayacaklar

Onedio Medya
20.03.2014 - 02:05 Son Güncelleme: 20.03.2014 - 11:34

84 Yıl Önce Yarım Kalan Maçı Tamamlayacaklar

Türk-Yunan ilişkilerini güçlendirmek için Karşıyaka ile Yunanistan futbol takımı Lailapas, 7 Aralık 1930’da Sakız Adası’nda karşı karşıya gelmişti.

Dostluk maçı 3. dakikada başlayan şiddetli yağmur yüzünden devam edememişti. Savaş sonrası Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilk sportif ilişki olarak bilinen maçın tamamlanamaması üzüntüyle karşılanmıştı. Sakız’da büyük yakınlık gören Karşıyaka kafilesi, müsabakayı oynayamadan İzmir’e dönmüştü. Tarihin tozlu sayfaları arasında unutulup giden olayın üzerinden tam 84 yıl geçti. Kulüp yöneticileri yarım kalan maçı tamamlamak için anlaştı. İki takımın oyuncuları mayıs ayında Sakız Adası’nda buluşup maçı 3. dakikasından itibaren oynayacak.

Kısa süre önce yarım kalan maçın hikâyesini öğrenen Lailapas yöneticisi Yorgos Brilis, kulüp arşivinden o maça ait fotoğrafları bulup İzmir’e gelerek Karşıyaka Kulübü’nü ziyaret etti. Brilis, 2. Dünya Savaşı ve Yunan iç savaşı yüzünden yaşanan krizde gücünü yitirip bölgesel ligde mücadelesini sürdüren Lailapas’ın bu maçı tamamlamak istediğini Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz’e iletti. Olumlu cevap alınca da çok sevindi. Taraflar, yarım kalan müsabakayı mayıs ayında 3’üncü dakikadan itibaren oynamayı kararlaştırdı. Brilis, Diniz’e oyuncuların maç öncesi çektirdiği fotoğrafları armağan ederken, Diniz de konuklara atkı ve flama hediye etti. Fatih Diniz, mayıs ayında futbolcu, yönetici ve taraftarlardan oluşacak bir kafile ile Sakız Adası’na gidip yarım kalan maçı tamamladıktan sonra Lailapas’ı İzmir’de ağırlamak istediklerini söyledi. Diniz, “Tarihimizdeki en uzun maçın rövanşını da İzmir’de oynamak istiyoruz. Ayrıca bu bir dostluk müsabakası olacağı için, iki takımın futbolcuları karma olarak da forma giyebilir.” diye konuştu.

DHA 

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/magazin_84-yi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0