Görüş Bildir
Haberler
8 İlde Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

8 İlde Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

FreiGeist
11.08.2015 - 08:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı, Bolu, Düzce, Kırıkkale, Kırşehir, Trabzon, Rize, Osmaniye, Adana ve Mersin'in iç kesimleri ile Hatay'ın İskenderun ve Dörtyol ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların Kütahya başta olmak üzere Bilecik, Eskişehir'in batısı, Manisa'nın kuzeydoğusu, Bursa'nın güney ve doğusu, Afyonkarahisar ve Uşak'ın kuzeyi, Balıkesir'in doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Geçtiğimiz hafta sonundan bu yana İç Ege ve Göller yöresinde aralıklarla devam eden kuvvetli yerel yağışların toprağı doygun hale getirmesi nedeniyle Kütahya başta olmak üzere bölgede heyelan riskine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor, Ege ve Akdeniz'de mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz kıyı kesiminde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kütahya başta olmak üzere Bilecik, Eskişehir'in batısı, Manisa'nın kuzeydoğusu, Bursa'nın güney ve doğusu, Afyonkarahisar ve Uşak'ın kuzeyi, Balıkesir'in doğusunda yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, heyelan vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HEYELAN UYARISI: Geçtiğimiz hafta sonundan bu yana İç Ege ve Göller yöresinde aralıklarla devam eden kuvvetli yerel yağışların toprağı doygun hale getirmesi nedeniyle Kütahya başta olmak üzere bölgede heyelan riskine karşı da tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı bulutlu, doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Bilecik, Bursa'nın güney ve doğusu ile Balıkesir'in doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BALIKESİR Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 32

BURSA Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların güney ve doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 30

İSTANBUL Parçalı bulutlu, Anadolu yakası kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 30

KOCAELİ Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 31

EGE

Parçalı, güney ve iç kesimleri yer yer çok bulutlu, İç Ege ile İzmir, Aydın ve Muğla'nın iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kütahya başta olmak üzere, Manisa'nın kuzeydoğusu ile Uşak ve Afyonkarahisar'ın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR Parçalı bulutlu, kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

DENİZLİ Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

İZMİR Parçalı bulutlu, iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

MANİSA Parçalı bulutlu, kuzeydoğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Osmaniye, Adana ve Mersin'in iç kesimleri, Hatay'ın İskenderun ve Dörtyol ilçelerinin yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı bulutlu, iç kesimleri yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı 35

ANTALYA Parçalı bulutlu, iç ve batı kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

BURDUR Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

ISPARTA Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

İÇ ANADOLU

Parçalı bulutlu, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir ve Konya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Eskişehir'in batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20 33

ESKİŞEHİR Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 18 30

SİVAS Parçalı bulutlu 16 36

YOZGAT Parçalı bulutlu 17 31

BATI KARADENİZ

Az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, Bolu ve Düzce çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BARTIN Parçalı ve az bulutlu 30

BOLU Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

KARABÜK Parçalı ve az bulutlu 36

ZONGULDAK Parçalı ve az bulutlu 26

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Genellikle parçalı, doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, Trabzon ve Rize çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GİRESUN Parçalı yer yer çok bulutlu 31

SAMSUN Parçalı bulutlu 30

TOKAT Parçalı bulutlu 35

TRABZON Parçalı yer yer çok bulutlu ve yerel sağanak yağışlı 30

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BİTLİS Az bulutlu ve açık 31

ELAZIĞ Az bulutlu ve açık 39

ERZURUM Parçalı bulutlu 32

MALATYA Az bulutlu ve açık 39

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BATMAN Az bulutlu ve açık 21 41

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık 21 40

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık 22 34

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık 24 39

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz'in doğu kıyıları ile Batı Karadeniz'in batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), batısı kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), batısı 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, doğusu sağanak yağışlı Rüzgâr: Kuzey ve kuzeybatıdan, öğleden sonra güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı az bulutlu, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, güneyi kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, İskenderun Körfezi sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), orta ve batısı 4 ila 6 (30-50km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş:İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Kuzeydoğudan, öğleden sonra güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m Görüş: İyi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0