Görüş Bildir
Haberler
76 İlaç Piyasada Yok!

76 İlaç Piyasada Yok!

Onedio Medya
15.01.2014 - 11:19 Son Güncelleme: 15.01.2014 - 13:02

76 İlaç Piyasada Yok!

Türkiye'yi saran H3N2 virüsü nedeniyle son 1 aydır grip tedavisinde kullanılan antiviral ilaçları temin etmekte büyük sıkıntı olduğunu aktaran Zabun, 'Hastalar tek tek eczane dolaşarak ilaç arıyor ama yine de bulamıyor' dedi. Zabun, grip ile soğuk algınlığının karıştırılmaması gerektiğine dikkati çekerek, soğuk algınlığı tedavisinde kullanılan ilaçlar açısından bir sorun olmadığını söyledi.

200 BİN HASTANIN İLACI YOK

Romatizmadan kaynaklı kalp hastalıklarının tedavisinde kullanılan iğnenin de 4 aydır piyasada bulunmadığını aktaran Zabun, bu ilacı Türkiye genelinde ayda 200 bin civarında hastanın kullanmak zorunda olduğunu dile getirdi. İğnenin eczane raflarında yer almadığını, hastanelerde acil enjeksiyon birimlerinde bulunabildiğini anlatan Zabun, şöyle dedi:

'Sadece acil enjeksiyon biriminde hastaya enjekte ediliyor. Eczanelerde satışı yok. Bu hastalığın tedavisini gören hastalar, yaşadıkları yerden hastanenin acil enjeksiyon birimine giderek iğnelerini yaptırmak zorunda. Hasta ilacı alamıyor, ancak hastanede iğneyi yaptırmak suretiyle ulaşabiliyor.'

Cumhuriyet

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/sa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0