Görüş Bildir
Haberler
76 Dakika İçin 4.2 Milyon Euro!

76 Dakika İçin 4.2 Milyon Euro!

Batuhan
10.01.2014 - 11:44

76 Dakika İçin 4.2 Milyon Euro!

Kırmızı-siyahlı formayı sadece 76 dakika giyen İskoç futbolcu müthiş faturasıyla dünya yıldızlarını bile solladı.

Eskişehirspor’un, 2011-2012 sezonunun başında 2 milyon euro (yaklaşık 6 milyon lira) bonservis bedeli karşılığında Middlesbrough’dan transfer ettiği Kris Boyd’a geçtiğimiz günlerde tam 6 milyon 700 bin lira ödediği belirlendi.

18 Temmuz 2011 tarihinde Eskişehirspor’la 3 yıllık resmi sözleşme imzalayan Boyd, Michael Skibbe’nin göreve geldiği sezonun ilk yarısında sadece 2 lig maçında forma şansı bulurken toplamda 76 dakika sahada kalmıştı. Kırmızı-siyahlı takımda aradığını bulamayan İskoç oyuncu transfer taksidinin ödenmemesi üzerine 2011 yılının sonunda FIFA’ya başvurarak sözleşmesini tek taraflı olarak fesh etmişti.

Eskişehir’den olaylı şekilde ayrılan Kris Boyd daha sonra FIFA’dan geçici lisans alarak ABD’nin yolunu tuttu. Portland Timbers takımında 26 maçta forma giyerken, 7 gol atan tecrübeli forvet, Mart 2013’te ülkesine dönerek Kilmarnock ile anlaştı.

12,7 milyona maloldu

Eskişehirspor ile İskoç golcü arasındaki dava son 2 yılda FIFA ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nde (CAS) görülmeye devam etti. FIFA, kırmızı-siyahlı kulübü, Kris Boyd’a tazminat ödemeye mahkum ederken, CAS’a yapılan itiraz da geri çevrildi. Çaresiz kalan Eskişehirspor’un geçtiğimiz günlerde Kris Boyd’a faizlerle birlikte toplam 6,7 milyon lira tutarında bir ödeme yaptığı belirlendi.

Kırmızı-siyahlı kulübün kasasından sadece 76 dakika forma giyen İskoç futbolcu için çıkan paranın toplamı bonservisle birlikte tam 12,7 milyon liraya (yaklaşık 4,2 milyon euro) ulaştı. Kris Boyd böylece dünya futbolunun en büyük iki yıldızı Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo’yu bile solladı.

Primleri topladı

Süper Ligin ilk yarısında 27 puan toplayan Eskişehir-spor’un bütün kazançları Kris Boyd’un tazminatına gitti. Türkiye Futbol Federasyonu’nun galibiyet ve beraberlik için ödediği performans primlerinin kırmızı-siyahlı kulüp tarafından İskoç golcüye verildiği bildirildi.

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın