Görüş Bildir
Haberler
725 Nüfuslu Köyde İmam Hariç Herkes Aynı Soyadı Taşıyor

725 Nüfuslu Köyde İmam Hariç Herkes Aynı Soyadı Taşıyor

Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı 725 nüfuslu Aksöğüt köyünde imam hariç herkesin soyadı 'Yeşilyurt'. Bu da adaşların karıştırılmasına neden oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı herkesin aynı soyadına sahip olduğu Aksöğüt köyünde isimlerin karıştırılmaması için farklı yöntemler tercih ediliyor.

İlçeye bağlı 93 haneli ve 725 nüfuslu Aksöğüt köyünde 724 kişinin 'Yeşilyurt' soyadına sahip olması, adaş olan kişilerin zaman zaman karıştırılmasına neden oluyor.

Köyde görevli öğretmenlerin adaş olanları numaralandırdığı köyde, isimlerin karıştırmanın önüne geçmek için bazen de isimlerin yanına baba isimleri ekleniyor.

Muhtar Emrullah Yeşilyurt, yaklaşık 140 yıl önce kardeş olan 4 kişi tarafından kurulan köyde 25 yıldır görevli İmam-Hatip Mehmet Şafi Sevcan haricinde herkesin aynı soy ismi taşıdığını söyledi.

"Öğretmenlerimiz öğrencileri Ahmet 1, Ahmet 2, Mehmet 1, Mehmet 2 diye belirlemiş"

"Öğretmenlerimiz öğrencileri Ahmet 1, Ahmet 2, Mehmet 1, Mehmet 2 diye belirlemiş"

'Hepimiz akrabayız ve soy isimlerimiz Yeşilyurt.' diyen Yeşilyurt, adaş olanların karıştırılmaması için farklı yollar izlediklerini belirtti.

Yeşilyurt, 'Aynı isimden 4-5 kişi oluyor. Nurullah oğlu Emrullah, Yasin oğlu Bahattin diye çağırıyoruz. Okulda da öğretmenlerimiz aynı isme sahip öğrencileri karıştırıyor. Öğretmenlerimiz bu öğrencileri Ahmet 1, Ahmet 2, Mehmet 1, Mehmet 2 diye belirlemişler.' diye konuştu.

Herkesin akraba olmasının güzel bir duygu olduğunu, bazen çocukların köyde eve gelmediğini aktaran Yeşilyurt, köyde yabancı olmadığı için içlerinin rahat olduğunu kaydetti.

"Burası bir köy değil sanki büyük bir ev"

"Burası bir köy değil sanki büyük bir ev"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cüneyt Yeşilyurt da tarım ve hayvancılıkla geçimin sağlandığı köyde aynı soy ismin kullanılmasının iyi bir şey olduğunu belirterek, 'Burası bir köy değil sanki büyük bir ev.' dedi.

Savaş Yeşilyurt da köyde akrabalarıyla acı ve tatlı günleri paylaştıklarını anlatarak, bazen aynı isme sahip olanların karıştırıldığını anlattı.

Fırat Yeşilyurt da köyde yaşayanların yanı sıra il dışında da aynı soy isme sahip çok sayıda akrabalarının olduğunu dile getirdi.

Dedelerinin kurduğu köyde huzur içerisinde yaşadıklarını ifade eden Yeşilyurt, 'Köyde özellikle Ahmet, Mehmet, Nurullah ismi çok var. Çocuklara isim verirken zorlanıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
21
8
5
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deli Desidero

Yani siz sülalece Şabansınız :))

bilinmiyor

Bize ne amq .

Süleyman Kuran

Öğretmenler köyde kalmıyor herhalde. İlçeden gidip geliyorlar

Dead nettle.

Köy okulları kapanalı kaç yıl oldu huuu. Ülkede eğitimi bitirmek için ilk önce köy okulları kapatıldı ilçelerdeki 20-25 kişilik sınıflara taşıma başlattılar... Devamını Gör