Görüş Bildir
Haberler
7 İlde Operasyon: Özgürlükçü Hukukçular Derneği Üyesi Avukatlar Dahil Çok Sayıda Gözaltı

7 İlde Operasyon: Özgürlükçü Hukukçular Derneği Üyesi Avukatlar Dahil Çok Sayıda Gözaltı

Onedio Medya
16.03.2016 - 11:52

İstanbul'un da aralarında olduğu 7 ilde düzenlenen PKK'ya yönelik olduğu belirtilen operasyonlarında 54 kişi gözaltına alındı. Özgürlükçü Hukukçular Derneği, İstanbul'da gözaltına alınanlardan 8'inin dernek üyesi avukatlar olduğunu açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda 16 ilçedeki 32 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. 

DHA'ya göre baskınlarda aralarında avukatların da olduğu 30 kişi gözaltına alındı.

Operasyona özel harekât ve polis helikopteri de destek verdi. 16 ilçe arasında Beyoğlu, Fatih, Bahçelievler, Avcılar, Esenler, Kadıköy ve Sultangazi var.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, gözaltına alınanlardan 8'inin ismini yayınladı ve bu kişilerin dernek üyesi avukatlar olduğunu duyurdu.

Şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürüldü.

6 ilde daha operasyon

6 ilde daha operasyon
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kahramanmaraş merkezli İstanbul, Elazığ, Gaziantep ve Şanlıurfa'da da PKK ve örgütün gençlik yapılanması YDG-H'ye operasyon düzenlendi. 

Önceden tespit edilen çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yapıldı.

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde düzenlenen operasyonda PKK üyesi oldukları şüphesiyle bazıları öğrenci 17 kişi gözaltına alındı.

Manisa'da 10 gözaltı, HDP il binasında arama

Manisa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ise Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde sabaha karşı HDP İl binasıyla 14 ev ve iş yerine operasyon düzenledi.

HDP Manisa İl Eş Başkanları Hatice Aslan ve Sait Taycı ile Y.D., K.T., A.Y., M.Ş.B., M.M.B., A.Ç., A.B. ve M.A. gözaltına alındı.

AA'nın haberine göre polis, adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda yasa dışı örgütsel döküman ele geçirildiğini söyledi.

Gözaltına alınan şüphelilerin Emniyet'teki ifadelerinin ardından 'terör örgütü üyesi olmak', 'terör örgütü adına faaliyet yürütmek ve propagandasını yapmak', 'izinsiz gösteri düzenlemek ve katılmak' suçlamalarıyla mahkemeye sevk edileceği öğrenildi.

Manisa ve ilçelerinde önceki gün PKK'ya yönelik operasyonlarda 32 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 13'ü tutuklanmıştı.

Kırklareli'de de operasyon

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de yine PKK/KCK'ya ve örgütün gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında bazı adreslere operasyon düzenlendi. 'Terör örgütü üyesi' oldukları şüphesiyle M.E.K., O.Y., R.S., A.O., C.G., A.K. ile E.A. gözaltına alındı. Şüpheliler Emniyet'teki ifadeleri sonrası serbest bırakıldı.

Bursa'da da 3'ü kadın, 8 üniversite öğrencisi gözaltına alındı. 

AA, DHA ve AJT

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
6
6
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lara Kocibay

iyi güzel de asıl elele gezenler bebek katillerine sayın diyenler noldu şimdi? milliyetçi mi oldular? ne değişik bir millet. kim bunlara bu kadar taviz verdi... Devamını Gör

nebusimdi

Özgürlükçü değillermiş bizi kandırmışlar.