Görüş Bildir
Haberler
7 Farklı Kaynak ile Diyadin'de Neler Oldu?

7 Farklı Kaynak ile Diyadin'de Neler Oldu?

Onedio Medya
13.08.2015 - 14:16

1. Anadolu Ajans (AA) | Ağrı'da 3 terörist ölü ele geçirildi

1. Anadolu Ajans (AA) | Ağrı'da 3 terörist ölü ele geçirildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ağrı'nın Diyadin ilçesindeki Jandarma Komutanlığı'na saldırı düzenleyen 3 terörist ölü ele geçirildi.

Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dün saat 21.00 sıralarında bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği anımsatıldı.

Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 3 teröristin silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildiği açıklandı.

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/manset/573545...

2. Doğan Haber Ajansı (DHA) | Ağrı'da çatışma: 3 PKK'lı ölü ele geçirildi

2. Doğan Haber Ajansı (DHA) | Ağrı'da çatışma: 3 PKK'lı ölü ele geçirildi

Diyadin İlçesi Jandarma Karakoluna dün saat 21.00 sıralarında terör örgütü PKK tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı. Jandarma Karakoluna açılan ateşe güvenlik kuvvetleri karşılık verdi. Yaşanan çatışma sırasında 3 terörist silahları ile ölü olarak ele geçirildi. Diğer teröseröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyonlar devam ediyor.

Valilik açıklama yaptı

Ağrı valiliği tarafından bu gün yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

'12 Ağustos 2015 günü saat 21.00 sıralarında bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı’na roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir. Güvenlik güçlerimizin karşılık vermesi ile kaçan teröristlerin yakalanması için yapılan operasyonda 3 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.'

Kaynak: http://www.dha.com.tr/agrida-catisma-...

3. Bianet | Diyadin’de özel harekat ikisi çocuk üç kişiyi öldürdü iddiası

3. Bianet | Diyadin’de özel harekat ikisi çocuk üç kişiyi öldürdü iddiası

Ağrı Diyadin’de jandarma komutanlığına düzenlenen saldırı sonrası üç kişi öldü. Valilik ölenlerin komutanlığa saldıran kişiler olduğunu açıklarken, yerel kaynaklar ikisi çocuk üç sivilin öldürüldüğünü belirtti.

Olayla ilgili Ağrı Valiliği, öldürülen üç kişinin Komutanlığa saldıran kişiler olduğunu ve “silahlarıyla birlikte ele geçirildiklerini” iddia ederken, Fırat Haber Ajansı (ANF), 15 yaşındaki Emrah Aydemir, 16 yaşındaki Orhan Aslan ve kimliği bilinmeyen bir kişinin özel harekat polislerince rastgele öldürüldüğünü yazdı.

ANF: Çocuklar fırında çalışıyordu

Komutanlığa düzenlenen saldırının ardından özel harekatçıların Komutanlık karşısındaki tüm ev ve işyerlerini taradığını iddia eden ANF, ekmek fırınında çalışan ve odun almak için fırının karşısındaki depoya giden Orhan Aslan ve Emrah Aydemir adlı çocukların hayatını kaybettiğini ifade etti.

Bir kişinin cansız bedeni de harabe halindeki evlerin arasında bulundu. Görgü tanıkları, bu kişinin infaz edildikten sonra panzerle sürüklenip buraya getirildiğini dile getirdi.

Kaynak: http://bianet.org/bianet/insan-haklar...
İçeriğin Devamı Aşağıda

4. İhlas Haber Ajansı (İHA) | 3 terörist ölü ele geçirildi

4. İhlas Haber Ajansı (İHA) | 3 terörist ölü ele geçirildi

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde düzenlenen operasyonda 3 PKK üyesi ölü ele geçirildi.

Ağrı Valiliği’nden yapılan açıklamada, “12 Ağustos 2015 günü saat 21.00 sıralarında bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı’na roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir. Güvenlik güçlerimizin karşılık vermesi ile kaçan teröristlerin yakalanması için yapılan operasyonda 3 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir” denildi.

Kaynak: http://www.iha.com.tr/haber-3-teroris...

5. ETHA | Ağrı milletvekili Dirayet Taşdemir: 'Diyadin'de infaz var'

5. ETHA | Ağrı milletvekili Dirayet Taşdemir: 'Diyadin'de infaz var'

2'si çocuk 3 kişinin katledildiği Diyadin'de incelemelerde bulunan HDP Ağrı milletvekili Dirayet Taşdemir, 'Bu açık bir infazdır. Olay yerinde hiçbir çatışma izi yok. İnfaza tanık olan 5 kişi gözaltına alındı, infazın üzeri kapatılmak isteniyor' dedi.

Ağrı'nı Diyadin ilçesinde incelemelerde bulunan HDP Ağrı milletvekili Dirayet Taşdemir, izlenimlerini anlattı.

Öldürülen iki çocuğun fırında çalıştıklarını anlatan Taşdemir, şunları söyledi: 'İki çocuk çok açık ki infaz edilmişler. Fırına odun taşırken iki zırhlı aracın geçtiğini görünce saklanıyorlar. Saklandıkları yer de, camekanlı küçük bir yer. Olay yerindeyim, etrafta hiçbir çatışma izi yok, kurşun izi yok. Çatışma olduğuna dair hiç bir delil yok. Özetle, olay yerinde çatışma olduğuna dair tek bir iz yok. Fırıncı, çocukların fırında çalıştığını söyledi, mahallede oturanlar çocukları tanıyor. Görgü tanıkları, çocuklar öldürüldükten sonra gerilla kıyafeti giydirilmeye çalışıldığını anlattı. Cenazeleri ailelerine bile haber vermeden gece Erzurum'a götürdüler. Ayrıca olaya tanık olan 5 kişi Diyadin Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor. Çok açık ki ortada bir infaz var ve üzeri örtülmek isteniyor.'

Savcı ile de görüştüklerini anlatan Taşdemir, 'Savcının hiçbir şeyden haberi yok, çatışma olduğunu sanıyor. Olay yerine bile gidip inceleme yapmamış. Neden gitmediğini sorduğumuzda 'Çatışma var, güvenlik yoktu' dedi. Belli ki deliller karartılarak, çatışma süsü verilecek ve olayın üstü kapatılacak' dedi.

Taşdemir, dün gece öldürülerek sürüklenen kişinin ise kimlik bilgilerine henüz ulaşılamadığını söyledi.

Diyadin'de dün akşam fırında çalışan ve odun almak için dükkanın karşısındaki depoya giden 16 yaşındaki Orhan Aslan ve 15 yaşındaki Emrah Aydemir'i polisler katletmişti.

Murat Mahallesi'nde de sabah saatlerinde harabe olan evlerin arasında bir erkek cesedi bulunmuştu. DİHA'da yer alan habere göre, görgü tanıkları bu kişinin infaz edildikten sonra panzerin arkasına bağlandığını ve yerlerde sürüklenerek buraya getirildiğini anlattı. Olay yerinde kan ve sürüklenme izleri görünüyor.

Kaynak: http://www.etha.com.tr/Haber/2015/08/...

6. BBC Türkçe | Ağrı'daki çatışmayla ilgili farklı açıklamalar

6. BBC Türkçe | Ağrı'daki çatışmayla ilgili farklı açıklamalar
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ağrı'da Diyadin İlçe Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıyı takiben yaşanan çatışma sırasındaki ölümlere ilişkin farklı açıklamalar yapılıyor.

Ağrı Valiliği, çatışmada 'üç teröristin ölü ele geçirildiğini' açıklarken BBC Türkçe'ye konuşan İHD (İnsan Hakları Derneği) yetkilileri ise 'güvenlik güçlerinin ilçede rast gele ateş açılması sonucu' iki sivilin öldürüldüğünü belirtiyor.

Valilik: Üç terörist silahlarıyla ele geçirildi

Ağrı Valiliği'nin karakola saldırı ve sonrasında yaşanan çatışmayla ilgili yayınladığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'12 Ağustos 2015 günü saat 21.00 sıralarında bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı'na roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir.'

'Güvenlik güçlerimizin karşılık vermesi ile kaçan teröristlerin yakalanması için yapılan operasyonda 3 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.'

Doğubeyazıt'tan inceleme yapmak üzere Diyadin'e giden İHD yetkilileri ise çatışmanın ardından güvenlik güçlerinin rastgele ateş açtığını ve iki sivil gencin öldüğünü söyledi.

İHD: Ölenlerin ikisi sivil

BBC Türkçe'ye konuşan İHD Doğubeyazıt temsilcisi Mehmet Nuri Taştekin şunları söyledi:

'Akşam saatlerinde bir çatışma olmuş. O sırada yaralı bir PKK gerillası infaz ediliyor. Daha sonra birçok caddede sağa sola ateş ediliyor. O sırada fırında çalışan iki genç, bir depodayken öldürülüyorlar. Muhammed Aydemir ve Orhan Arslan 16 yaşlarında. Cenazeler Erzurum'a gönderildi'.

Taştekin, 'görgü tanığı beş kişinin gözaltına alındığını' söyledi.

Muhammed Aydemir'in annesi: Oğlumla akşam birçok kez görüştüm

BBC Türkçe'ye konuşan Muhammed Aydemir'in annesi Sevgül Aydemir de, oğlunun İmam Hatip Lisesi 3. Sınıf öğrencisi olduğunu, bir yandan eğitim görürken bir fırında çalıştığını söyledi.

Sevgül Aydemir akşam oğluyla birçok kez telefonda görüştüğünü belirtti:

'Oğlum fırında çalışıyor. Akşam fırına gitti. Saat dokuz gibi çatışma çıkmış. Aradım, 'oğlum neredesin' dedim. 'Odunluğa girdik, burası güvenlidir' dedi. Sonra da hep aradım. Bir oğlum askerden geldi. Diğer oğlum askere gidecek.'

BBC Türkçe'nin görüşmek istediği Ağrı Valisi Musa Işın'ın görüşme için müsait olmadığı belirtildi.

Kaynak: http://www.bbc.com/turkce/haberler/20...

7. Radikal | Ağrı Diyadin'de kanlı gün: Üç kişi hayatını kaybetti

7. Radikal | Ağrı Diyadin'de kanlı gün: Üç kişi hayatını kaybetti

Diyadin'de dün gece İlçe Jandarma Komutanlığı'na düzenlenen saldırının ardından ilçe merkezinde 3 kişi öldürüldü. Valilik ölen kişilerin komutanlığa saldıran PKK'lılar olduğunu duyurdu. Yerel kaynaklar ise ölenlerin sivil, ikisinin de çocuk olduğunu belirtiyor.

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde, dün gece İlçe Jandarma Komutanlığı’na düzenlenen saldırının ardından son derece gergin bir gün yaşanıyor. Bugün ilçe merkezinde 3 kişi öldürüldü. Valilik açıklamasında öldürülen kişilerin dün geceki saldırıyı düzenleyen PKK mensupları olduğu belirtiliyor. Ancak yerel kaynakların iddiası ters yönde: “Ölenlerden biri 15, biri 16 yaşında çocuk ve çalıştıkları fırının deposundan odun almaya giderken öldürüldüler.”

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde dün gece İlçe Jandarma Komutanlığı’na uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Bu saldırıda bir can kaybı yaşanmazken, karakol saldırısının ardından başlayan çatışmalarla birlikte ilçe merkezinde 3 kişi hayatını kaybetti.

VALİLİK: ÖLENLER KARAKOLA SALDIRANLAR

Ağrı Valiliği’nden olayla ilgili olarak yapılan açıklamada, öldürülen üç kişinin Komutanlığa saldıran kişiler olduğunu ve “silahlarıyla birlikte ele geçirildikleri” belirtildi.

Dicle Haber Ajansı ise yerel kaynaklara dayandırdığı haberde, hayatını kaybedenlerin, 15 yaşındaki Emrah Aydemir, 16 yaşındaki Orhan Aslan ile henüz kimliği bilinmeyen bir kişi olduğunu ve özel harekat polislerince rastgele açılan ateşle öldürüldüklerini öne sürdü.

Fırat Haber Ajansı’nda yer alan haberde de Jandarma Komutanlığı’na düzenlenen saldırının ardından özel harekat polislerinin Komutanlık karşısındaki tüm ev ve işyerlerini taradığı, ekmek fırınında çalışan ve odun almak için fırının karşısındaki depoya giden Orhan Aslan ve Emrah Aydemir adlı çocukların da bu esnada hayatını kaybettiği belirtildi.

Öte yandan, 15 ve 16 yaşlarında iki çocuğun hayatını kaybettiği odun deposunun üst katındaki dairelere de baskın düzenlendiği ve Fevzi Kahraman, Aytekin Kahraman, Mehmet Kahraman ile Harun Kahraman’ın gözaltına alındığı belirtildi.

Gerginliğin devam ettiği ilçede esnafın işyerlerini açmadığı ve cenazelerin bulunduğu hastane önünde çok sayıda kişinin toplandığı belirtiliyor.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/turkiye/agr...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
2
1
0
0
0