Görüş Bildir
Haberler
7 Diplomasıyla İş Bulamadı: 'Hedefim Önce Kaymakam, Sonra Milletvekili, Bakanlık ve Cumhurbaşkanlığıydı'

etiket 7 Diplomasıyla İş Bulamadı: 'Hedefim Önce Kaymakam, Sonra Milletvekili, Bakanlık ve Cumhurbaşkanlığıydı'

Diyarbakır'da yaşayan 41 yaşındaki Mehmet Ferit Avcı, 7 üniversite bitirip diploma almasına rağmen işsiz kalmaktan kurtulamadı. Avcı, 'Hedefim önce kaymakam, sonra milletvekili, bakan olmak ve 4 yıllık lisans diplomamı alıp cumhurbaşkanı olabilmenin kapısını aralamaktı ama şimdi işsizim' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Binbir zorlukla okudu, çevresindeki herkesi okumaya teşvik etti.

Binbir zorlukla okudu, çevresindeki herkesi okumaya teşvik etti.

Sputnik Türkiye'den Sertaç Kayar'ın haberine göreDiyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Kooperatif Mezrası’nda yaşayan 41 yaşındaki Mehmet Ferit Avcı, 7 üniversite bitirmesine karşın işsiz kalmaktan kurtulamadı.

Büyük bir okuma isteği ile dolu olan Avcı, hem arkadaş çevresini hem de akrabalarını okumaya teşvik etti, 80 yaşındaki annesini dahi okuma yazma kursuna gönderdi.

Yedi üniversite diploması, sayısız sertifika...

Yedi üniversite diploması, sayısız sertifika...

Avcı, Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi, Anadolu Üniversitesi İktisat, Dicle Üniversitesi BMYO Organik Tarım, Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği, Anadolu Üniversitesi Adalet, Anadolu Üniversitesi Yaşlı Bakımı, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümlerinden mezun oldu ve diploma aldı. 

Avcı’nın ayrıca Öğretmenlik Pedagojik Formasyon, Öğrenci koçluğu ve Eğitim Danışmanlığı, Eğitici Eğitimi Bilgisayar sertifikaları da mevcut.

'Okumaya niyeti olmayan arkadaşımın sınav harcını yatırdım, şu an 3. üniversiteyi okuyor'

'Okumaya niyeti olmayan arkadaşımın sınav harcını yatırdım, şu an 3. üniversiteyi okuyor'

Sputnik'e konuşan Avcı, şunları söyledi:

''Ben hayat boyu öğrenmeyi kendine ilke edinen ve bunu topluma aşılamaya ilke edinip tavsiye eden biriyim. Hiç okuma niyeti olmayan birçok bireye bunu aşılayıp bu sayede birçok kişi ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite mezunu oldu. Bir arkadaşım lise mezunuyken hiç sınava girmeye niyeti yoktu. ÖSYM harcını ben yatırdım ve sınava girdi, kazandı. Sosyal Hizmetler, Sosyoloji, Doğal Gaz Tesisatı bölümlerinden mezun oldu ve şu an da Organik Tarım son sınıf öğrencisi. Yeğenlerimi de okumaya teşvik ettim. En büyüğü öğretmen olup şu an 3. Üniversiteyi okuyor. Ortancası da 3. Üniversiteyi, küçüğü de 2 üniversiteden mezun oldu”

'24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adaylığı için başvurmama rağmen mülakata bile çağrılmadım'

'24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adaylığı için başvurmama rağmen mülakata bile çağrılmadım'

'Hedefim önce kaymakam, sonra milletvekili, bakan olmak ve cumhurbaşkanlığı şartlarından olan 4 yıllık Lisans diplomamı alıp cumhurbaşkanı olabilmenin kapısını aralamaktı' diyen Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: 

''Bu vesileyle 24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adaylığı için başvurmama rağmen mülakata bile çağrılmadım. Siyasetin de liyakata göre yapılmadığı gerçeği ile yüz yüze kalarak hem kendim hem toplum adına hayal kırıklığı yaşadım. Daha ilkokul okurken çocukken halka tatlı satarak başladığım iş hayatına, tarım işçiliği, çiftçilik, esnaflık, hizmetli, eczacı kalfası, bekçi, memur, müdür Vekilliği gibi görevlerden sonra şimdi işsizim. Sadece iş ve eğitim tecrübelerim doğrultusunda Topluma gönüllü danışmanlık yapıyorum.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
774
290
179
106
70
37
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
orijinarius us

Abimiz imkanı olmadığı halde çabalayıp neyi yapabiliyorsa onları okumuş; ama yorumlar korkunç! Bize böyle çalışkan insanlar lazım,imkanları olsa veya daha ba... Devamını Gör

Elif Yürük

👏🏻👏🏻👏🏻çok doğru

Tuğçe Serter

ah be abicim cumhurbaşkanlığı için diplomaya gerek yoktu ki..

Sons of Anarchy

Garibim Cumhurbaşkanı olmak için diploma lazım zannediyor.