Görüş Bildir
Haberler
69 HAVA HARP OKULU ÖĞRENCİSİ TAHLİYE OLDU

69 HAVA HARP OKULU ÖĞRENCİSİ TAHLİYE OLDU

Zehra Ekinci
22.03.2017 - 11:40

Sincan'daki Tahliyelerden Sonra Sıra Silivri'de

15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Yalova'daki kamplarından 'terör olayı' ve 'tatbikat' bahaneleriyle güvenli bölge olan HHO'na götürülecekleri söylenilerek otobüslere bindirilerek köprüye götürülen Hava Harp Okulu öğrencilerinden davası görülmekte olan 70 öğrenciden tutuklu 69 öğrencinin yurt dışı çıkış yasağı ve diğer adli kontrol tedbirleri uygulanarak tahliyesine karar verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vatan duygularıyla girdiğimiz okuldan, vatan haini olarak atıldık.

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili duruşmalar sürerken harbiyeli öğrencilerden sanık Gökhan Sancak'ın olay akşamı kendilerine mermi verilmesinden hiç şüphelenmediğini söyleyerek 'Siz nasıl mesleğinizle ilgili dosyaları normal şekilde karşılıyorsanız, bizde mermiye, tüfeğe, kamuflaja o gözle bakıyoruz. O yüzden olay günü fazla mermi almamız bizi şüphelendirmedi. Adalete ve milletime kırgınım' demesi üzerine Mahkeme Başkanı Hulusi Pur'un 'Sadece adalete mi kırgınsın, FETÖ'ye kırgın değil misin?' sorusuna Sancak, 'Adalete ve milletime kırgınım. FETÖ'ye kin ve nefretle bakıyorum' diye cevap vermişti. Sanık Furkan Ceviz de ifadesinde 'Vatan duygularıyla girdiğimiz okuldan, vatan haini olarak atıldık. Eğitim hayatına devam etmek için tahliyemizi istiyorum.'demişti.Yine  sanıklardan Osman Yıldız, gözaltına alındığında polislerin kendisiyle ilgili düzenlediği yakalama tutanağındaki 'yakalama' sözcüğünü kabul etmediğini söylemesi üzerine Mahkeme başkanı Başkan Hulusi Pur, 'Kan gövdeyi götürmüş, şehitlerimiz var ama siz 'yakalama' kelimesine takılıyorsunuz. Harbiyelilerden iki ana kuzusu şehidimiz var. Ama herkes tutanaktaki yakalama sözcüğüne kafayı takmış' diye konuşmuştu.Sanık öğrenciler ifadelerini mahkeme başkanının da iki ana kuzusu şeklinde ifade ettiği köprüde linç edilerek şehit edilen Hava Harp Okulu öğrencileri Murat Tekin ve Enes Ragıp Katran'ı anarak bitirmişti.

Öğrencilerin masumiyeti hukuk önünde de kanıtlanırken hiçbir güvenlik soruşturmasından geçirilmeden askeri okullardan ihraç ve tasfiye edilen öğrencilerin ne olacağı ve askeri okulların kapatılması üzerine açılan Milli Savunma Üniversitesi'ne sivil üniversitelerin ara sınıflarından alınan öğrencilerin aldıkları kısa süreli eğitimle ne kadar başarılı olabileceği merak konusu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın