Görüş Bildir
Haberler
65 Yaş ve Üstü Kişilere Sokağa Çıkma Yasağı

etiket 65 Yaş ve Üstü Kişilere Sokağa Çıkma Yasağı

İçişleri Bakanlığı, bu gece 24.00'ten itibaren 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların ikametlerinden dışarı çıkmalarının, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmalarının sınırlandırıldığını bildirdi. 65 yaş üstünün ihtiyaçları için sosyal destek grubu oluşturulacak.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, '21 Mart Cumartesi saat 24.00 itibariyle 65 yaş ve üstü, ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları sınırlandırıldı.' denildi.

81 il valiliğine "65 yaş" genelgesi gönderildi

81 il valiliğine "65 yaş" genelgesi gönderildi

Genelgede 65 yaş ve üzeri ile bağışıklık sistemi düşük, kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olan vatandaşların bugün saat 24.00’dan itibaren ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmaları yasaklandı.

 Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturulacak

İhtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların mağdur olmaması; temel ihtiyaçlarını karşılamak için vali/kaymakamların başkanlığında Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturulacağı belirtildi.

Kolluk birimleri ihtiyaçlarının karşılanmasında yardımcı olacak

Kolluk birimleri ihtiyaçlarının karşılanmasında yardımcı olacak

Genelgede ayrıca 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için 112, 155 ve 156 numaralarını arayabilecekleri söylenerek şu ifadelere yer verildi:

'İllerde valiler, ilçelerde kaymakamlar tarafından 65 yaş ve üzeri ile kronik vatandaşlarımızın sağlık başta olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tedbirler alınacak. İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama/yasaklama getirilen vatandaşlarımız 112, 155, 156 numaraları üzerinden ihtiyaçlarını bildirebileceklerdir. Bu çağrıların cevaplandırılması ve gerekli hizmetlerin üretilmesi için ihtiyaç duyulacak sayıda başta kolluk birimleri olmak üzere yeteri kadar kamu görevlisi/ekip ve araç görevlendirilecek.'

Sağlık Bakanı: "Sokağa çıkma sınırlandırmasına uyun"

Türk Hava Yolları da 65 yaş ve üstü yolcularına uçuşları yasakladı 👇

Türk Hava Yolları da 65 yaş ve üstü yolcularına uçuşları yasakladı 👇

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda 65 yaş üstü yolculara bir süre uçuş yaptırılmayacağını duyurdu.

Koronavirüs nedeniyle en fazla ölüm riski taşıyan kesimin 65 yaş ve üstü olduğu biliniyor. 👇

Bu nedenle özellikle yaşlıların evlerinde kalması isteniyordu. 👇

Son günlerde yaşlı vatandaşların uyarıları dikkate almayarak dışarı çıktıkları görülüyordu. 👇

Bugün Ankara ve İzmir belediyeleri 65 yaş üzeri ücretsiz toplu taşıma hizmetlerini askıya aldıklarını açıklamıştı. 👇

📌 Sosyal medyada karar için ne dediler?

📌 Sosyal medyada karar için ne dediler?
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
555
108
36
22
22
20
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Yaşlılar evinde otursun nasıl olsa 65 yaş altı kendilerine virüsü taşıyacak. Hava güneşli insanlar uçuyor :P hafta sonu kendini immortal sanan çoğunluk gezme... Devamını Gör

Lestat

Bunca duyuruya, karar alınmasına, kısıtlamaya gerek var mıydı cidden? Yapacağınız tek şey; Birazcık duyarlı, düşünceli olmak. Yani bu kadar mı bencilleştiniz... Devamını Gör

IrenaIremkurt

Sağlık çalışanları millet iyileşsin diye uğraşıyor bir-çok kişi ise hâlâ dışarıda eğlence peşinde yani bi taraf uğraşırken bir taraf onların yaptığı fedakârl... Devamını Gör