Görüş Bildir
Haberler
5G Şimdiden Neden Bu Kadar Önemli?

5G Şimdiden Neden Bu Kadar Önemli?

İçeriğin Devamı Aşağıda

5G’deki ilerleme her şeyi, tüm endüstriyi, tüm servis sağlayıcıları ve dünya üzerindeki tüm insanları etkileyecek.

4G teknolojisinin en üretken yıllarına girmek üzere olması ve 5G’nin hayata geçmesi için önümüzde hala yıllar olmasına rağmen bazı ülkeler şimdiden 5G sistem hazırlıklarını yapıyor ve konuyla ilgili birçok etkinlik düzenleniyor.

Yeni kullanım senaryoları ve Endüstriyel İnternet

Mobil endüstrisinde inanılmaz bir ivme yaşanıyor. Mobilite, çevrim içi servislere erişim ve bunları tüketim şeklimizde köklü değişiklikler yarattı ve günlük hayatımıza yerleşti. Mobil teknolojide zirveye doğru yaklaştığımız bile söylenebilir.

Light Reading sitesinde yer alan habere göre de mobilite ve kablosuz internetin ilgili endüstrilerde nasıl değişiklikler yarattığına bakmak bunun sadece başlangıç olduğunu anlamamız için yeterli olur. Mobil uygulama üzerinden taksi çağırmak harika olabilir ama aslında çok daha fazlasını yapabilecek bir potansiyel var. Sanal gerçeklik, uzaktan cerrahi müdahale, makineler arası iletişim, akıllı şehirler, sürücüsüz araçlar ve hiper ölçekte sensör şebekeleri düşünün. Bunlar ve daha fazlasıyla endüstriyel internet servisleri çok çeşitli ve son derece hırslı 5G teknolojisi gerekliliklerini belirliyor.

5G’yi şekillendirmek için bir fırsat

5G teknolojisi (ya da teknolojileri) mobil servis sağlayıcılarını iletişimin ötesine taşıyacak. Verim, gizlilik, güvenilirlik, dayanıklılık, enerji verimliliği ve ölçeklenebilirlik olarak tanımlanan 5G performans gerekliliklerinin hepsinin uygulanması oldukça zor görünüyor. Bu yüzden 5G’nin tam olarak ne olduğuna ilişkin birçok belirsizlik, teknolojisi açısından ise birçok ilginç noktalar bulunuyor.

Önümüzdeki 3 yıl sadece yeni global standartları şekillendirmek için değil ağırlıklı erişim şebekesi yapılandırması için de bir fırsat olarak görülüyor. 5G’yi tanımlayıp yaratacak olan araştırmacı ve teknolojistler dışındaki insanlarda da 5G teknolojisine yönelik önceliklere, kararlara ve dengelere ilişkin bir farkındalık oluşması son derece önem taşıyor. Güney Kore ve Japonya başta olmak üzere 2018’e kadar 5G standartlarına ilişkin ilk oluşumlarının beklendiği ülkelerin varlığı uzun süreli etkiler yaratması beklenen kilit kararların çoktan görüşüldüğü sonucuna varmamızı sağlıyor.

Geçiş stratejisi belirlemek

Sorunlardan biri 4G’nin nerede bitip 5G’nin nerede başladığı. 4G’nin bugünkü halinden çok daha fazla gelişeceğini biliyoruz ve buna bağlı olarak 5G’ye ilişkin hedefler de zaman ilerledikçe biraz geriye çekilebilir. Geliştirilmiş 4G’den 5G’ye geçiş için bir strateji oluşturmak çok da kolay görünmüyor. Fakat 4G’de yaşanan hızlı yatırım ve ilerlemelerin 5G’de de gerçekleşeceği söylenebilir.

Bilgi Çağı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0