Görüş Bildir
Haberler
50 Bin Liraya Öğretmen Atamışlar...

50 Bin Liraya Öğretmen Atamışlar...

Onedio Medya
30.03.2016 - 12:37

Adana’da para karşılığında öğretmen ataması yaptığı belirlenen bir çete çökertildi. Çete lideri beden eğitimi öğretmeninin de aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alınırken, bu kişilerin atamasını yaptığı 22 öğretmen de meslekten ihraç edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adana polisi, geçtiğimiz ocak ayında para karşılığında KPSS’den yeterli puan alamayan öğretmen adaylarının atamasını yapan bir çeteyi takibe aldı. Teknik ve fiziki takip sonucu elde edilen bilgiler doğrultusunda çetenin 35 ile 50 bin lira para karşılığında resmi olarak atamasını yaptırdığı 22 öğretmen saptandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sistemine girerek atamalar yapılmış...

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sistemine girerek atamalar yapılmış...

Bu öğretmenler Adana’ya getirilip sorguya alındılar. Öğretmenler, atamalarını para karşılığında Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde beden eğitim öğretmeni olan Zeki K.’nın yaptırdığını itiraf etti.

Özel sürücü kursu da olan Zeki A.’nın da aralarında olduğu olayla ilgili 17 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin para karşılığında KPSS’den düşük puan aldıkları için ataması yapılamayan öğretmen adaylarının bilgilerini alıp, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sistemine girerek atamalarını yaptığı ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından acil olarak meslekten ihraç edilen 22 öğretmen sorgularının ardından serbest bırakıldı. 

Fatih Karaçalı/Adana-DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
33
10
9
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kimyacı

İt gibi boşuna çalışıp sınav kazandığımızı ispatladığınız için çok teşekkür ediyorum

kemal leblebi

BUNLAR HACKER KAPASİTESİ OLAN İNSANLAR DEĞİL KESİNLİKLE MEB ATAMALARININ YAPILDIĞI BİRİMLERDEKİ BİGİ-İŞLEM PERSONELİ İNCELENMELİ....