Görüş Bildir
Haberler
5 Heyecan Verici Alan

5 Heyecan Verici Alan

parlakbirgelecek.com
25.04.2014 - 09:48 Son Güncelleme: 25.04.2014 - 12:48

5 Heyecan Verici Alan

Dil ve edebiyat, biyoloji, mühendislik ve hukuk gibi geleneksel alanlar herkes tarafından biliniyor. Fakat bugün, üniversitelerin ders programları 20 yıl önce olduğundan çok daha farklı. Üniversiteler iş hayatında ortaya çıkan yeni eğilimlerin sonucu olarak yeni metotlar geliştiriyor ve programlarına yeni dersler ekliyorlar. Günümüzde ekonomik sebepler çok sayıda öğrencinin bilgi dağarcığını genişletebileceği, ailesine destek olabileceği ve kazanç elde edebileceği bir kariyere ulaştıracak alanlara yönelmesini sağlıyor.

İş sektöründeki değişimler, teknolojinin ilerlemesi ve iş hayatının değişen parametreleri üniversiteleri, hem öğrencilerin kariyer arayışına cevap verecek hem de entelektüel anlamda gelişmelerini destekleyecek yeni alanlara yer vermeye itiyor. Her geçen gün kariyer listelerinde ve üniversitelerin programlarında ciddi bir artış görülüyor. Gelişmeler ve yenilikler sebebiyle iş sektöründe bir yer kazanmak ve bu oyun içinde yer almak için doğru bölümü seçmek eskisinden daha önemli. Bu durum dünyanın her yerinde, büyük ve küçük bütün üniversiteler için geçerli. Yaratıcı yöntemler geliştirmek ve ders programlarını yeni metotlara göre düzenlemek; ön lisans/ lisans öğrencilerinin ve mezun öğrencilerin başarılı olmak için ihtiyacı olan araçların kazandırılabilmesi için önemli. Peki, ortaya çıkan bu yeni alanlar neler? Gördüğün çeşitlilik seni şaşırtabilir. Değişik alanlarda, pek çok farklı kariyer seçeneği ve yeni konular onları daha önce duymadığını düşündürse de senin için hazırladığımız listeyi incelediğinde hangi bölümü seçeceğine ilişkin bir karar verebilir ya da daha önce verdiğin kararı değiştirebilirsin:

1. Yaşlı Sağlığı: İnsan yaşamının uzaması, dünya üzerindeki yaşlı nüfusun artmasına ve yaşlılık ve yaşlı sağlığına ilişkin çalışmalar yapılmasına sebep oluyor. Çok sayıda kurum ve organizasyon için yaşlı bireylerin sağlığı, ilaçları, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve psikolojik bakımları önemli bir çalışma alanı olarak görülüyor. Bu da yaşlılığa ilişkin yeni bir sektörün doğmasını sağladı. Yaşlı Sağlığı alanı hasta bakım kalitesi ile ilgilenen öğrenciler için tatmin edici ve kişisel motivasyonu arttırıcı bir alan olabilir. Yaşlılık olgusu ve yaşlı sağlığı ile ilgili olarak Gerontoloji ana dalını inceleyerek daha detaylı bilgi edinebilirsin.

2. Üç Boyutlu Animasyon: Animasyon , yüzyılın en önemli gelişmeleri arasında yer alıyor. Artık yalnızca kısıtlı bir alanda; geleneksel sanat teknikleri ve bilgisayar programlamanın birleştiği üç boyutlu film sektöründe kullanılmıyor. Üç Boyutlu Animasyon çok sayıda kariyer fırsatı ile günümüzden geleceğe uzanan bir alan. Dijital illüstrasyonlarda, web site geliştirilmesinde, multimedya üretiminde ve çeşitli uygulamalarda kullanılmaya başlanıyor. Sen kırmızı halı hayali kuruyor olabilirsin; ama üç boyutlu animasyon alanında hayal ettiğinden daha fazla fırsatla karşılaşabilirsin. Üç boyutlu animasyon alanı ile ilgileniyorsan Güzel Sanatlar Fakültelerinde yer alan Animasyon programları senin için doğru bir seçim olabilir. 

3. Dijital Medya Çalışmaları: Üç boyutlu animasyon alanı ile örtüşen Dijital Medya Çalışmaları, faaliyet alanı ve kariyer seçenekleri ile üç boyutlu animasyondan ayrılıyor. Dijital medya ile ilgili dersler ve programlar iletişim fakültelerinde giderek daha fazla yer sahibi oluyor. Dünyadaki değişimler ve gelişmeler, gazeteci, eğitimci ve interaktif web tasarımcısı gibi kariyerlere yönelecek öğrencilerin daha başarılı olabilmeleri için dijital becerilerinin gelişmiş olmasını gerektiriyor. Dijital Medya Çalışmaları ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek için Sinema ve Dijital Medya Programını inceleyebilirsin. 

4. Küresel ve Yerel Sürdürülebilirlik: Sürdürülebilirlik, dünyayı daha iyi ve yaşanabilir bir hale getirmek için ortaya çıkan yeni bir alan. Günümüzde canlıların yaşam kalitesini yükseltmek ve daha iyi yaşama fırsatları geliştirmek amacıyla enerji ihtiyacını karşılanması, fosil yakıtların neden olduğu kirliliğin önlenmesi, iklim değişikliklerini azaltılması ve yenilenebilir, temiz enerji kaynaklarının kullanılması sağlanmaya çalışılıyor. Neredeyse tüm kurumlar, kuruluşlar ve organizasyonlar tarım, ekonomi ve insani bilimler gibi çeşitli alanlarda sürdürülebilirlik faaliyetleri yürütüyorlar. Sürdürülebilirlik ile ilgileniyorsan Enerji Sistemleri Mühendisliği programını tercih etmek senin için doğru bir seçenek olabilir.

5. Küresel Çalışmalar: Disiplinler arası bir alan olan Küresel Çalışmalar, geleneksel farklı olarak küreselleşmenin etkilerini daha iyi anlamak ve yönetmek amacıyla çeşitli alanlarda eğitim alan öğrencilerin ders programlarında yer alıyor. Neredeyse tüm organizasyon ve iş sektöründe uygulanabilirliği olan Küresel Çalışmalar, uluslararası ilişkilerden işletmeye, edebiyattan spor yöneticiliğine kadar çok sayıda alanda iş fırsatı sunuyor. Eğer serüven, meydan okuma ve pek çok farklı alanda geliştirebileceğin yeni yetenekler arıyorsan küresel çalışmalar sana göre olabilir. Küresel Çalışmalar ile ilgileniyorsan Küresel ve Uluslararası İlişkiler programlarını inceleyerek daha detaylı bilgi edinebilirsin.

Kaynak: http://www.parlakbirgelecek.com/tr/fa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0