Görüş Bildir
Haberler
5 Farklı Kaynak ile Sur'da Neler Oluyor?

5 Farklı Kaynak ile Sur'da Neler Oluyor?

Ulaş
08.12.2015 - 19:48

1. DHA | Sur'da çatışmalar yoğunlaştı, kent merkezinde olaylar çıktı

1. DHA | Sur'da çatışmalar yoğunlaştı, kent merkezinde olaylar çıktı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağı 7'inci gününe giren merkez Sur İlçesi'nde PKK'ya yönelik operasyonlar devam ederken, ilçeden sık sık silah ve patlama sesleri yükseldi. Yetkililer, bugüne kadar yapılan operasyonlarda 10 PKK'lının öldürüldüğünü belirtti. Diyarbakır'ın merkezinde yolları barikatlarla kapatmak isteyen gruplara polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde 6 mahalle, bir cadde ve Dağkapı Meydanı'nda uygulanan sokağa çıkma yasağı bugün 7'inci gününe girerken, kazılan hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan helikopter destekli operasyonlar da aralıksız devam ediyor. Operasyon kapsamında ilçede zaman zaman çatışmalar şiddetleniyor. Bugün öğleden sonra ilçeden sık sık gelen silah ve patlama sesleri kentin bir çok noktasından duyulurken, çatışmaların yaşandığı bölgelerden dumanların yükseldiği görüldü.

Süren çatışmalar nedeniyle Sur'da yaşayan bazı vatandaşların telefonlarla polisi arayarak, bölgeden çıkmak için yardım istediği belirtildi. Polis, evlerinden çıkmak isteyen vatandaşları zırhı araçlarla ilçe dışına çıkardı. Bugün yaşanan çatışmalar sırasında 1 kişinin öldüğü öğrenildi. Polis, yetkilileri Sur'da sürdürülen operasyonlarda bugüne kadar 10 PKK'lının öldürüldüğünü söyledi.

KENT MERKEZİNDE OLAYLAR ÇIKTI

Diyabakır'ın merkezi olan merkez Yenişehir İlçesi Ofis Semti'nden saat 13.30 sıralarında olaylar çıktı. Alışverişin yoğun olduğu saatlerde Ekinciler Caddesi üzerine çıkan ve aralarında çocukların da bulunduğu bir grup barikatlarla caddeyi kapatmak istedi. Polis gruplara gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Ara sokaklara kaçan gruplar, polis zırhlı araçlarına taşlı saldırıda bulundu. Bu sırada cadde üzerindeki esnaflar olaylar nedeniyle kepenklerini kapattı. Polis, bir süre devam eden olayların ardından grupları dağıttıktan sonra cadde üzerinde TOMA ve zırhlı araçlarla önlem aldı.

SUR'DA 4 OKUL YAKILDI

İlçede çatışmalar devam ederken, 4 okulda yangın çıktı. İlçede dün akşam Cumhuriyet İlkokulu yanarken bugün ise Süleyman Nazif, Mardinkapı İlkokulu ile Yavuz Selim Ortaokulu yandı. Yangınlara müdahale etmek isteyen itfaiye ekipleri çatışmanın ortasında kalırken, geri çekilmek zorunda kaldı. Mardinkapı İlkokulu'nda çıkan yangına müdahale etmek isteyen itfiaye ekipleri de yola tuzaklanan patlayıcılar olduğu bilgisi üzerinde son anda bölgeden ayrıldı. Polis yetkilileri, okullardaki yangınları PKK'lıların çıkardığını belirterek, 3 okulun kullanılamaz hale geldiğini açıkladı. Mardinkapı İlkokulu'ndaki yangın ise devam ediyor.

Kaynak: http://www.dha.com.tr/diyarbakirda-ge...

2. AA | PKK Sur'da okullara saldırdı

2. AA | PKK Sur'da okullara saldırdı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırılar, iki okulda yangına neden oldu.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırılar, iki okulda yangına neden oldu.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonların sürdüğü, sokağa çıkma yasağı uygulanan 6 mahalleden Dabanoğlu Mahallesi'ndeki Yavuz Selim Ortaokulu ile Fatihpaşa Mahallesi'ndeki Süleyman Nazif İlkokulu'nda yangın çıktı.

Teröristlerce atılan el yapımı patlayıcı nedeniyle çıktığı tahmin edilen yangına, itfaiye ekiplerince okulların çevresindeki hendek ve barikatlardan dolayı müdahalede bulunulamıyor.

Yangında iki okulun zarar gördüğü belirtildi.

İlçede 6 mahalle, bir cadde ve Dağkapı Meydanı'nda uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından polis ve jandarma ekiplerince gerçekleştirilen hava destekli operasyon sürüyor.

Yavuz Selim Ortaokulu'nun, Yavuz Sultan Selim'in Doğu seferinde Diyarbakır'da konakladığı mahallede bulunduğu, daha önce kilise olarak kullanılan okulda 1968 yılında, 'Yavuz Selim' ismi verilerek eğitim öğretime başlandığı, Süleyman Nazif İlkokulu'nun da yaklaşık 75 yıllık bir geçmişe sahip olduğu öğrenildi.

Kaynak: http://aa.com.tr/tr/turkiye/pkk-surda...

3. ETHA | Polis Sur'a yürümek isteyen kitleye saldırdı

3. ETHA | Polis Sur'a yürümek isteyen kitleye saldırdı

Sur'a destek vermek için Sur'a yürümek isteyen kitleye polis saldırdı. Saldırıda bir çocuk polisin açtığı ateş sonucu yaralandı.

Diyarbakır'da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) il örgütleri, Sur'daki abluka ve saldırıları protesto etmek amacıyla Koşuyolu Parkı'nda toplanarak Sur'a yürümek istedi. Yürüyüşe geçek kitleye polis saldırdı.

Gevran Caddesi üzerinde yapılan saldırıda polisin halkı hedef alarak gaz ve tazyikli su sıktı. Halk saldırıya karşı taşlarla karşılık verdi. Polisin gerçek mermilerle saldırısı sonucu 14-15 yaşlarında bir çocuk vücuduna isabet eden kurşun sonucu yaralandı. Yaralanan çocuk çevredekiler tarafından hastaneye kaldırıldı.

Gevran Caddesi üzerinde yapılan saldırıda polisin halkı hedef alarak gaz ve tazyikli su sıktı. Halk saldırıya karşı taşlarla karşılık verdi. Polisin gerçek mermilerle saldırısı sonucu 14-15 yaşlarında bir çocuk vücuduna isabet eden kurşun sonucu yaralandı. Yaralanan çocuk çevredekiler tarafından hastaneye kaldırıldı.

DTK binası önünde de Ford Ranger tipi araçla gelen özel harekat polisleri 2 çocuğu vurdu. Ardından DTK binasını etrafını saran özel harekat polisleri yaralı çocukları vuruldukları yerden sürüklereyerek uzaklaştırdıktan sonra mermi kovanlarını toplayarak DTK binası önünden uaklaştı. Vurulan çocuklardan bini kafasından biri ise karnından yaralandı.

Koşuyolu Parkı'nın bulunduğu caddeyi Ofis Semti'ne bağlayan yolda duran Ford Ranger tipi araçtan inen 4 özel harekat timi uzun namlulu silahlarla Bağlar ilçesine doğru giden kitle üzerine ateş açtı. Park civarında ise halkın çekildiği ara sokaklara doğru polis gaz bombaları ve gerçek mermilerle saldırı düzenliyor. Polis, saldırıya tepki gösteren esnafın da bölgeden uzaklaşmasını istedi.

Bağlar'da ise halkın polis saldırısına karşılık vermesi sonucu başlayan olaylar ara sokaklarda devam ediyor.

Ergani, Çermik ve Çüngüş ilçelerinden Diyarbakır'da düzenlenecek yürüyüşe katılmak için gelenlerin otobüsleri Ergani çıkışında durdurularak engellendi.

Kaynak: http://www.etha.com.tr/Haber/2015/12/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

4. CHA | Diyarbakır'da çatışmalar şiddetlendi, olaylar çıktı

4. CHA | Diyarbakır'da çatışmalar şiddetlendi, olaylar çıktı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 7 gün önce ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından çatışmalar devam ediyor. Silah ve patlama seslerinin susmadığı ilçede, çatışmalar kentin en işlek caddesine sıçradı. Ofis Semtin'deki Ekinciler Caddesi'nde yollara barikat kuran gruba polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) kullandığı Konukevi'nin önünde bir kişi başından vuruldu. Ağır yaralanan şahıs, hastaneye kaldırıldı.

ÇOCUKLAR OYUN OYNUYOR, ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2 Aralık Çarşamba günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. Öğle saatlerinde çatışmalar şiddetlenirken, polis ekipleri, ilçenin girişlerinde mevzi oluşturdu. Olayların yaşandığı Sur ilçesinin 6 mahallesinden sık sık silah ve patlama sesleri yükseliyor. Yasaklı olmayan diğer mahallelere gitmek isteyen vatandaşların üstleri didik didik aranıyor. Kepenkler kapalı olduğu için vatandaşlar, sokağa çıkma yasağının olmadığı mahallelerden Eski Hal'e giderek giderek alışveriş yaptı. Tarihi surların bir yanında çatışmalar sürerken diğer yanında ise çocuklar uzun eşek oyunu oynadı. 

Sur'daki çatışmalar şehir merkezine sıçradı. Diyarbakır’ın Ofis semtinde yollara barikat kuran gruba polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Grup polise havai fişek ve taşlı saldırıda bulundu. Olayda bir kişi başından vuruldu. Gerginlik devam ediyor.

Kaynak: https://www.cihan.com.tr/tr/diyarbaki...

5. DİHA | Polisin silahından çıkan kurşun küçük çocuğu yaraladı

5. DİHA | Polisin silahından çıkan kurşun küçük çocuğu yaraladı

Sur için yapılmak istenen yürüyüşe saldıran polislerin kitlenin üzerine açtığı ateş sonucu 14-15 yaşlarındaki bir çocuk yaralandı. 

Polisin yaraladığı çocuk, çevredekiler tarafından hemen bir araca bindirilerek hastaneye kaldırıldı.

Olaylar sırasında zırhlı polis araçlarının yanı sıra daha önce kentte yaşanan infaz olaylarında karşılaşılan Ford Ranger marka araçlarda bir anda ortaya çıktı.

Ofis semtindeki olaylar sırasında söz konusu araçlarla Gevran Caddesi'ne gelen polisler araçlardan indikleri gibi ellerindeki M-16 marka silahlarla yurttaşların üzerine ateş açmaya başladı. 

Açılan bu ateşte 14-15 yaşlarındaki bir çocuk vücuduna isabet eden kurşun sonucu yaralanmasının ardından aynı bölgede bir genç daha kurşunların hedefi olarak yaralandı. Sırtına isabet eden kurşunla yaralandığı öğrenilen Harun Şanlı (23) isimli genç, yine yurttaşlar tarafından Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

14 yaşındaki Harun'un durumu ağır 

Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan çocuğun isminin ise Harun Şahin (14) olduğu öğrenildi. Göğsünden girip boynundan çıktığı belirtilen bir kurşunla yaralandığı öğrenilen Şahin'in durumunun ağır olduğu bilgisi edinildi. Küçük çocuğun önümüzdeki saatlerde ameliyata alınacağı belirtildi.

Yaşanan bu yaralanmalarla birlikte polislerin halka yönelik saldırıları devam ediyor. Ofis'te yoğunlaşan olaylar sırasında TOMA araçlarından sokakları terk etmeyerek direnişlerini sürdüren gençlerin yoğunlukta olduğu yurttaşların üzerine tazyikli su sıkılırken, diğer zırhlı polis araçlarından ise gaz bombaları atıldı.

Kaynak: http://www.diclehaber.com/tr/news/con...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda