Görüş Bildir
Haberler
5 Farklı Kaynak ile Lice'de Neler Oluyor?

5 Farklı Kaynak ile Lice'de Neler Oluyor?

adem kara
05.06.2014 - 12:41 Son Güncelleme: 05.06.2014 - 14:46

Çatışma DHA Kamerasında

İçeriğin Devamı Aşağıda

Asker ve polis yol kapatıp eylem yapan gruplara birlikte müdahale ediyor. [Faruk Yüce-Al Jazeera]

Lice'de bir asker vuruldu | DHA

Bölgede karakol yapımı ve operasyonları gerekçe göstererek Diyarbakır-Bingöl karayolunu Lice İlçesi Fis Ovası Mevkii'nde 24 Mayıs günü hendekler kazarak kapatan PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Gençlik Hareketi grubuna geçen 30 Mayıs günü operasyon düzenlenerek, açılan hendekler kapatıldı.

Ancak güvenlik güçlerinin bölgeden ayrılmasının ardından karayolunda bu kez uzunluğu 50 metreyi, derinlikleri yer yer 2 ile 5 metre arasında olan hendekler kazan göstericiler, Diyarbakır-Bingöl karayolunu yeniden kapattı.Yol kapatan PKK'lı gruplara yönelik güvenlik güçlerinin dün düzenlediği operasyonda, açılan hendeker kapatıldı. Bölgede gün boyu geniş güvenlik önlemleri alınırken, bu sabahtan itibaren yeniden karayollarındaki hendeklerin kapatılması için çalışma başlatıldı.

Lice ile Hani ilçeleri arasında bulunan Çağıl Mevkii'nde bugün tepelerde bulunan göstericiler, güvenlik önlemi alan askerlere önce el yapımı patlayıcı, havai fişeklerle saldırdı. Askerlerin biber gazı ile müdahale ettiği göstericiler arasında açılan ateşte, 1 uzman çavuş bacağından yaralandı. Yaralı uzman çavuş, helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Asker de bunun üzerine ateşle karşılık verdi. Kısa süreli çatışmanın ardından göstericilerin uzaklaştığı belirtildi. Bölgede, gerginlik sürüyor.

Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/licede-askere-a...

Lice'de Operasyon Sürüyor | Al Jazeera Türk

Diyarbakır'ın Lice ilçesi ve çevresinde 10 gündür yol kesme ve kaçırma eylemleri yapan PKK'lılara karşı Çarşamba günü başlayan operasyon bugün de devam ediyor. Dün geceden beri devam eden çatışmalarda beş asker yaralandı.

Lice’nin Ziyaret ve Cellik köyleri arasında kalan bölgede, karakol ve baraj yapımını protesto etmek için kurulan çadırlara müdahale eden güvenlik güçleri, 4 Haziran Çarşamba akşamı alandan çekildi. Ancak gece asker ve polisler yeniden bölgeye girdi. Gece çıkan çatışmalarda dört asker yaralandı.

Önceki operasyonlarda karanlık çöktükten sonra karakollara çekilen asker ve polis, bu kez arazide kaldı. Zaman zaman bölgeye yaklaşmaya çalışan eylemcilere gazla müdahale edildi.

Sabahın ilk ışıklarıyla bölge hareketlendi. Eylemciler güvenlik ekiplerine havai fişek ve el yapımı patlayıcıyla saldırdı. Güvenlik güçleri de gruba biber gazıyla müdahale etti.

Sonrasında eylemci gruptan güvenlik güçlerine ateş açıldı. Bir asker bacağından yaralandı.

Güvenlik güçlerinin bulunduğu bölgede yeni yollar açılıyor. Yol açılması için bazı ağaçlar da kesildi. Bölgede eylemciler tarafından açılan hendekler kapatıldı.

Çarşamba gecesi meydana gelen çatışmalarda yaralanan dört asker önce Lice Devlet Hastanesi'ne, ardından Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Bugün yaralanan asker ise zırhlı araçla bölgeden uzaklaştırıldı.

Diyarbakır’ın bazı ilçeleri ve Bingöl’le bağlantılı yollarda trafik kontrollü olarak sağlanıyor.

Diyarbakır Valiliği, 2 Haziran Pazartesi günü PKK'nın eylemlerine karşı ek güvenlik gücü istendiğini açıklamıştı.

PKK'nın yol kesme ve kaçırma eylemleri 24 Mayıs’tan beri sürüyor. PKK'lılar bölgede karakol ve baraj yapımını protesto etmek için Diyarbakır ve ilçe yollarıyla, Bingöl karayolunu trafiğe kapatmıştı. Eylem sırasında bir uzman çavuş kaçırılmıştı.

Valiliğin 1 Haziran Pazar günü yaptığı açıklamaya göre, güvenlik güçleri 24 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında toplam 54 olaya müdahale etmiş, 14 güvenlik görevlisi yaralanırken kaçırılan 19 kişi kurtarılmıştı.

Mahmut Bozarslan | Al Jazeera Türk

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeer...

Lice'de Kalekol Eylemine Müdahale | BBC Türkçe

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde güvenlik güçleri, 12 gündür devam eden 'Kalekollara karşı nöbet' eylemine müdahale etti.

Askerler ve polis Lice-Bingol karayolunu hendekler kazarak ulaşıma kapatan eylemcilere karşı gaz bombası ve basınçlı su kullandı.

Protestocular, güvenlik güçlerine el yapımı patlayıcı ve havai fişeklerle karşılık verdi.

Çatışmalarda beş asker ve sekiz göstericinin yaralandığı belirtiliyor.

Çatışma alanına gitmek isteyen gazetecilere izin verilmiyor.

Müdahale sonrasında asker, protestocuları çadır kurduğu alandan çıkardı.

Protesto için Lice-Bingöl karayoluna kazılan hendekler de askerler tarafından dolduruldu.

Göstericiler olay yerinden yaklaşık 300 metre geriye çekildi.

Çadırların kurulduğu alanının etrafında çatışmalar devam ediyor.

Asker, 'Eğer ateşli silah kullanılırsa bizde nefsi mudafa hakkımızı kullanır, etkisiz hale getiririz' anonsu yaptı ve ayrıca kadın ve çocukların gruptan ayrılmasını istedi.

Çadır nöbetini gerçekleştirilen eylemciler karakol ve kalekol inşaatı durmadan bölgeyi terk etmeyeceklerini dile getiriyor.

Lice'de eylemcilere karşı 30 Mayıs'ta da askerler operasyon düzenlemiş ve açılan hendekler kapatılmıştı.

Eylemciler, güvenlik güçlerinin bölgeden ayrılmasının ardından yeni hendekler kazarak Diyarbakır-Bingöl karayoluna yeniden kapatmıştı.

Zübeyde Sarı | BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...

Lice'de Jandarmaya Silahlı Saldırı: 1 Yaralı | AA

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde izinsiz gösteri düzenleyen gruptan, güvenlik güçlerine ateş açıldı. Olayda bir asker bacağından yaralandı.

Diyarbakır-Bingöl karayolunda ulaşımı engellemek için izinsiz gösteri düzenleyen grup, çevrede güvenlik önlemi alan jandarma ekiplerine, havai fişek ve el yapımı patlayıcıyla saldırdı. Güvenlik güçleri de gruba, biber gazıyla karşılık verdi.

Bu esnada gruptan, jandarma ekiplerinin bulunduğu bölgeye ateş edildi. Olayda bacağına kurşun isabet eden bir asker yaralandı. Yaralı asker, zırhlı araçla bölgeden uzaklaştırıldı.

Bölgede gerginlik devam ediyor.

AA

Kaynak: http://yenisafak.com.tr/gundem-haber/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Lice'de askerden imha anonsu | IMC Tv

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0