Görüş Bildir
Haberler
5 Başlık ile Sultanahmet Saldırganı ile İlgili Yeni Bilgiler

5 Başlık ile Sultanahmet Saldırganı ile İlgili Yeni Bilgiler

ATKN
14.01.2016 - 12:57 Son Güncelleme: 14.01.2016 - 16:03

Elde edilen son bilgilere göre Sultanahmet’te kendini patlatan canlı bomba Nabil Fadli, dikkat çekmemek için 'Suriyelim' diyerek Türkiye'ye sığınma talebinde bulunmuş, bir süre Şanlıurfa’da kalıp Ankara’ya gitmiş ve saldırı talimatını Ankara’da almış...

İçeriğin Devamı Aşağıda

HaberTürk'ten Zülfikar Ali Aydın'ın haberine göre, canlı bombanın son 26 günü ile ilgili elde edilen bilgiler şöyle:

1- 5 Ocak'ta 'göçmen' sıfatıyla sığınma talebinde bulundu

1- 5 Ocak'ta 'göçmen' sıfatıyla sığınma talebinde bulundu

Fadli'nin cesedinden elde edilen parmak izleri, şüpheli şahıslar ile göçmen kayıtlarıyla karşılaştırıldı ve kendisinin 5 Ocak 2016’da İstanbul’da 'göçmen' sıfatıyla Türkiye’den sığınma talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

2- Telefondan alınan ilk sinyal 18 Aralık'ta Şanlıurfa'dan alındı

2- Telefondan alınan ilk sinyal 18 Aralık'ta Şanlıurfa'dan alındı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fadli, İstanbul’da başvuru yaptığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’ne ait merkeze beraberinde 4 kişiyle birlikte gitti. 

Güvenlik ve istihbarat görevlileri de yabancı ülkelerin “şüpheli” olarak Türkiye’ye ismini bildirmediği Nabil Fadli’nin İstanbul’daki faaliyetleriyle ilgili çalışmaları sırasında kullandığı bir cep telefonu numarasını tespit etti.

Elde edilen telefon numarasının 18 Aralık 2015 tarihinde Nabil Fadli tarafından kullanılmaya başlandığı, ilk olarak bu tarihte Şanlıurfa’dan sinyal verdiği belirlendi. Bu tespit de Fadli’nin Suriye’den aralık ayı içinde sınırı kaçak olarak geçip Türkiye’ye girdiği ihtimalini beraberinde getirdi. Fadli’nin kullandığı telefondan, aranan ve aranılan numaralar ile isim listesi çıkarıldı.

3- Asıl hedefi Ankara'ydı

3- Asıl hedefi Ankara'ydı

İstihbarat birimleri, Fadli’nin telefonunun baz istasyonu sinyal bilgilerini de mercek altına alındı.

Yapılan incelemede canlı bombanın Şanlıurfa, Ankara ve İstanbul hattında yolculuk yaptığı belirlendi. Fadli’nin Şanlıurfa’da bir süre kaldığı, ardından Ankara’ya gittiği ve burada bazı kişiler ile görüşmeler yaptığı anlaşıldı.

Güvenlik birimleri, Fadli’nin Ankara’da kalış süresi ve yaptığı görüşmeler nedeniyle ilk hedefinin Ankara’da eylem yapmak olduğunu ancak bombalı saldırı arayışını bu kentte gerçekleştiremeyince aldığı talimatlar doğrultusunda İstanbul’a geçtiğini değerlendirdi.

4- Talimatı veren kişi ABD'ye kaçmış...

4- Talimatı veren kişi ABD'ye kaçmış...

Yine elde edilen bilgilere göre Ankara’da “Ankara’da canlı bomba olup patla” talimatı veren şüpheli ABD’ye kaçtı. Yetkililer bu bilgiyi de ABD makamlarına iletti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5- Yılbaşından önce İstanbul'a geldi

5- Yılbaşından önce İstanbul'a geldi

Güvenlik kaynakları, Fadli’nin yılbaşından önce İstanbul’a geldiğini, Göç İdaresi’ne yaptığı başvuruda adres olarak gösterdiği Zeytinburnu’na yerleştiğini tespit etti.

Fadli’nin IŞİD'e karşı alınan güvenlik önlemleri kapsamında dikkat çekmemek için de 5 Ocak 2016’da Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’daki merkezine resmi başvuruda bulunduğu, burada parmak izi alındığı belirlendi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
36
22
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gwn

o kadar çok arttı ki bu olaylar o kadar meşrulaştı ki artık tepki bile vermez bi toplum olduk. bu ülkede bi evlat büyütmek istediğimden emin değilim. boku çı... Devamını Gör

Majestic

Kolluk kuvvetinin birinci önceliği olay olmadan evvel tedbir almaktır. Olay olduktan sonra adamların seceresini dökseniz neye yarar.

Kediciselin

Yol geçen hanı bile daha seçicidir bu nedir ya