Görüş Bildir
Haberler
Yanan Feribottaki Tüm Yolcular Tahliye Edildi

Yanan Feribottaki Tüm Yolcular Tahliye Edildi

Batuhan
28.12.2014 - 12:15 Son Güncelleme: 29.12.2014 - 17:44
www.reuters.com

İtalyan donanması, dün Yunanistan'dan İtalya'ya giderken yanan feribottaki tüm yolcuların tahliye edildiğini duyurdu.

'Norman Atlantic' adlı feribotta 422 yolcu ve 56 mürettebat olmak üzere toplam 478 kişi vardı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da erken saatlerde yaptığı açıklamada feribottan 13 Türk vatandaşının kurtarıldığını, ölenlerin arasında Türk vatandaşı bulunmadığını belirtti.

Gelen son bilgilere göre feribotta ölü sayısı 10'a yükseldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İtalya’da yanan gemiden kurtulan Türk Yolcu Ahmet Şimşek, kazadan 24 saat sonra kurtarıldı. İtalya’nın Brindisi kentinde müşaade altında tutulan Şimşek, yaşadıklarını DHA’ya anlattı.

'Çok sayıda kişi denize düştü'

'Çok sayıda kişi denize düştü'

Feribottan kurtarılarak İtalya'nın Bari kentine getirilen bir Türk yolcu, burada İtalyan gazetecilere konuştu. Türk yolcu, 'Dört kişinin öldüğünü gördüm. Eminim, gözümün önümdelerdi. İkisinin kadın, ikisinin erkek olduğunu sanıyorum, karanlıkta çok iyi göremedim. Çok sayıda kişi de ne yazık ki denize düştü' dedi.

Yolcu, yangın anını da 'Fire, fire!' (Yangın, yangın!) diye bağırıldığını duyduk. Beş dakika içinde de tüm gemiyi alevler sardı. Karanlıktı ve çok duman vardı. Yapacak pek bir şey yoktu. Birçok kişi bayıldı' ifadeleriyle anlattı.

Yolcular, iki gündür dışarıdaki dondurucu soğuk ile gemideki alevler arasında sıkışmış halde yardım bekliyor. Ancak dev dalgalar ve fırtına nedeniyle, kurtarma çalışmaları güçlükle ilerliyor.

Civardaki gemilerin yanı sıra bir C-130 arama uçağı ve helikopterler de kurtarma çalışmalarına katılıyor.

İtalya bandıralı feribotta önceki gün yerel saatle 04.30 civarında yangın çıkmıştı. Feribot bu sırada Yunanistan'ın Korfu Adası'nın 44 deniz mili açığındaydı.

İtalyan medyasına yansıyan haberlere göre yangın 200 kadar aracın bulunduğu feribotun garaj kısmında çıktı. Feribotun kurtarma filikalarının yetersiz kaldığı iddia ediliyor.

'Yanıyoruz ve batıyoruz'

Yunan televizyon kanallarının bağlantı yaptığı yolcular feribotta dramatik anların yaşandığını anlattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir yolcu, 'Yanıyoruz ve batıyoruz, ve kimse bizi kurtaramıyor. Bize yardım edin, yalnız bırakmayın' diye yardım istedi.

Bir başka yolcu da yaşadıklarını 'Filikaları indirmeye çalıştılar ama hepimiz binemedik. Koordinasyon yok. Ortalık karanlık ve geminin alt kısmı yanıyor… Kutulardan can yeleklerini çıkardık, kendimizi kurtarmaya çalışıyoruz' diye anlattı.

BBC Türkçe ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0