Görüş Bildir
Haberler
400 Bine Yakın Yatırımcı Mağdur: Thodex Kurucusu, 2 Milyar Dolarlık Kripto Parayla Yurt Dışına Kaçtı

etiket 400 Bine Yakın Yatırımcı Mağdur: Thodex Kurucusu, 2 Milyar Dolarlık Kripto Parayla Yurt Dışına Kaçtı

Son 24 saattir internet sistemlerini kapatan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in yaklaşık 2 milyar dolarla (kripto varlık) dün akşam saat 18'de İstanbul Havalimanı'ndan yurt dışına çıktığı iddia edildi. 

Özer'in Arnavutluk'a gittiği ortaya çıktı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kripto para dünyası bir dolandırıcılık hikayesi ile sarsılıyor. Son günlerde para transferlerinde sorun yaşanan kripto para platformu (borsası) Thodex'in internet sitesi kapatıldı. Yatırımcıların hesaplarına erişimi kesildi. Habertürk'ten Rahim Ak'ın haberine göre sayılarının yaklaşık 391 bin olduğu tahmin edilen mağdurların avukatlarından Oğuz Evren Kılıç, Thodex'in kurucusu olan Koinex adlı şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Fatih Özer'in dün akşam saat 18'de İstanbul Havalimanı'ndan yurtdışına çıkış yaptığını tespit ettiklerini belirterek, 'Bir kaç gündür para transferlerinde sorun yaşandığını Özer'in avukatı bize iletti. Son olarak site tamamen kapatıldı. Mağdurlar arasında panik başladı. Bulundukları illerde cumhuriyet savcılıklarına suç duyuruları yapıyorlar' dedi.

'Cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcılık vakası'

'Cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcılık vakası'

Bir kripto para alım satım platformu olan Thodex'de 400 bin kişinin hesabının bulunduğunu ve bunlardan 391 bininin aktif hesap olduğunu kaydeden Özer, 'Borsada aylık 100 milyar liralık yani yaklaşık 12 milyar dolarlık işlem hacmi olduğunu öğrendik. Yaklaşık 2 milyar dolarlık bir paranın buharlaştığını hesaplıyoruz. Bu cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcılık vakası' diye konuştu.

Thodex kurucusu Özer sosyal medya hesaplarını kapattı

Thodex kurucusu Özer sosyal medya hesaplarını kapattı

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer, Twitter ve Instagram hesaplarını kapattı. Thodex internet sitesinde ise yeni ortaklık nedeniyle devir işlemi yapılacağı gerekçesiyle kullanıcıların önce 6 saat ardından ise dört-beş gün siteyi kullanamayacakları duyuruldu.

Thodex'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Son 2 yıllık süreçte kripto varlıklara duyulan ilginin artması ve büyük aktörlerin; sektöre dahil olması ile birlikte, borsaların büyümesi ve yeni adımların atması da kaçınılmaz hale gelmiştir. İsmini anlaşma süreci tamamlandığında duyuracağımız; dünya çapında bilinirliği olan banka ve fon şirketleri; uzun süredir şirketimize yatırım yapmak istemekte ve ortaklık teklifinde bulunmaktadır. Sizlere daha iyi hizmet verebilmek adına gelen ortaklık teklifini olumlu değerlendirme kararı alınmıştır. Bu sürecin tamamlanabilmesi için işlemlerin durdurulup; devir sürecinin tamamlanması gerekmektedir. Süreç ise yaklaşık 4-5 iş günü sürecektir. Bu süre zarfında kullanıcılarımıza düzenli olarak bilgilendirme sağlanacaktır.”

Yatırımcı çekmek için Porsche çekilişi yapmışlardı

Yatırımcı çekmek için Porsche çekilişi yapmışlardı

Yatırımcılar ise Thodex'in yatırımcı çekmek için platformu kullananlara 2 milyon Dogecoin dağıtacağını açıkladığına dikkat çekiyor. Özellikle son kampanya ile yatırımcıların yatırımlarını diğer borsalardan bu platforma taşıdığı belirtiliyorŞirketin kurulduğu dönem de adını duyurmuk için çekilişle Porsche verdiği belirtiliyor. Olayın duyulmasının ardından binlerce yatırımcı sosyal medyada sesini duyurmaya çalışırken binlercesi de suç duyurusunda bulunmak için avukatlara koştu.

Şirketin sosyal medya hesabından yapılan son açıklama şu şekilde 📌

Şirketin sosyal medya hesabından yapılan son açıklama şu şekilde 📌
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
273
80
53
16
15
14
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
demet s.

Hazine bakanı olacak adamdır kendisi... inşallah ülkemize döner ve vatanına hizmet eder...yerli ve milli şahlanış hamlemize destek olur... ezanları susturama... Devamını Gör

feyk

turk insaninin bu kolay para meraki oldukca her doneme bir tokatci damgasini vurmaya devam eder.

White Troll

Tosuncuk zayıflayıp estetik operasyonlar yaptıktan sonra geri gelmiş gibi şimdi taylanda gitti bir sonraki dolandırma zamanı da kadın olarak gelirse şaşırmam