Görüş Bildir
Haberler
3800 Yıllık Türk Kraliçe “Lolan Güzeli”

3800 Yıllık Türk Kraliçe “Lolan Güzeli”

Seyda Sen
06.12.2016 - 16:19

Ataları kim? Çin'in yasakladığı mumyalar!

Dünyanın En Güzel Mumyası diyebileceğimiz Lolan Mumyası 3,800 yaşında. Buna rağmen yarı açık gözlerindeki uzun kirpikleri düzgün biçimde korunmuş ve çok iyi durumdaki uzun saçları omuzlarına düşüyor. Bu mumya Çin’in kurak Doğu Türkistan eyaletindeki Tarım Havzası’nda bulunan onlarca mumyadan sadece biri. Mumyanın özelliği, bulunduğu bölgede Çinlilerden çok önce yaşamış olması ve görünümüyle Kafkasyalı insanlara benzerlik göstermesi. Bu iki unsur, Çin’in bulunduğu topraklardaki ilk yerleşimcilerin Çin’li olmadıkları teorisini ortaya atıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1.

1.

Çin’in kurak Sincan Eyaletinde ki Tarim Havzasında bulunan bu güzel mumya, Avrupalı mı, Türk mü diye tartışılırken, asırlardır bu topraklarda yaşayan Çinlileri de bu söylentiler kızdırıyor. Üstelik Lolan Güzelinin yakınında bulunan birçok mumya da yine tıpkı onun gibi özellikler taşıyor. Bir çok arkeolog mumyanın Avrupa kökenli olduğunu söylerken, Pekin yönetimine karşı bağımsızlık mücadelesi veren Uygurlara göre hem Lolan Güzeli, hem de civarında bulunan mumyalar Türk kökenli.

2.

2.

Lolan güzeli 3800 yaşındadır, üzerinde ameliyat izi vardır ve bu dünyadaki ilk ameliyat olarak kabul görmüştür. Bir yandan bu mumyalar üzerinde çalışan bilim adamları üstün mumyalama tekniği olmadığını, mumyalama görevini çölün oluşturduğu şartlardan dolayı olduğunu söylemekteyken diğer yandan konu ile ilgili konuşurken ağızlarından hep kaçırdıkları; çok önem verilerek mumyalandıklarını, bundan dolayı bu mumyanın toplumun ileri gelenlerinden biri olduğu kanısına vardıklarını söylemektedirler.

3.

3.

Ayrıca çeliştikleri diğer bir konu ise burada buldukları her şey dışarıdan göçebe olarak gelen bir kavim (bu kavim Tarim Kavmi demektedirler) tarafından bu bölgeye getirilmiştir demektedirler, mesela piramitler bu bölge piramit bölgesi değil derken piramit bölgesi olarak Mısır’ı kastetmektedirler yani piramit yapımını Mısırdan geldi bu bölgeye derken bahse konu olan Beyaz Piramit’in yapım tarihinin Mısırdaki piramitlerden daha eski olduğunu göz ardı etmektedirler. Ayrıca buraya göç etti dedikleri bu kavim neden diğer kavimler bu bölgeden iklimin zorlaşması çöl iklimin hakim olmaya başlamasından dolayı diğer kavimler bu bölgeden göçerlerken neden buraya gelmişlerdir? Yoksa onlar zaten ordalar mıydı? Bahsettikleri Türkler mi aslında?

4.

4.

Batı’da Xiaohe’nun Güzelliği, olarak adlandırılan Lolan, ABD’de ilk olarak Mart 2010’da California’daki Bowers Müzesi’nde sergilendi. Xiahoe, söz konusu mumyaların bulunduğu mezarlara Çinlilerin verdiği ad. Mart 2011’de ise Pennsylvania’da“İpek Yolu’nun Sırları” adlı sergide yer alacaktı. Ancak Çin’in ani kararı ile sergiden çekilmesi büyük bir hayal kırıklığına neden oldu. Serginin başında bulunan Pennsylvania Üniversitesi Çin dili ve edebiyatı profesörü Dr. Victor Mair, AP haber ajansına yorum yapmayı reddetti. Böylece Asya’nın kökenleri hakkında büyük sırlar saklayan mumyanın üzerindeki tartışmalar tekrar gündeme gelmiş oldu.

Önceleri Çinliler sonunun neye varacağını farketmeyip mumyanın gen analizinin yapılmasına izin vermişler. Genetik analiz sonucu boş bulunup mumyaya “Türklerin Büyük Annesi” adını vermişler. Ama artık Tarım mumyaları, Pekin hükümetinin fazla üzerine gidilmesini istemediği kendilerinin de araştırma yapmadığı antik eserler durumunda. Sebebi de, özellikle genetik çözümün Dünyanın bilgisine açılmasıyla mumyaların Ön Türkler olarak kabul görmeye başlanması. Bir diğer sebep de, Uygur Türklerinin mumyaları sahiplenmesi. Bu yüzden müzede profesyonel çekim yapılmasını yasaklamışlar. Çinliler Dünya’dan saklamaya çalıştıkları sınırları içerisinde bulunan Türk Piramitleri için güttükleri politikayı burada da yürürlüğe koymuşlar.

5.

5.

2007 yılında, Çin hükümeti National Geographic Topluluğu’nun yürüttüğü gen araştırmasına izin verdi. Yapılan araştırmanın sonunda, mumyaların Avrupa, Mezopotamya, İndus Nehri bölgesi ve henüz belirlenmeyen diğer bölgelerden geldikleri anlaşıldı. Bu Çinlilerden çok önce oralarda yaşamış olmaları nedeniyle gayet normal. Gerçekten de bilgisayar ile oluşturulmuş modellenmesiyle Lolan Çinlilere göre, daha uzun boylu, beyaz tenli, upuzun kirpikli, ince düz burunlu olarak etnik terminolojiye göre “Kafkasyalı” (Caucasian). Kafkasyalının ille de Kafkasya topraklarından olması gerekmiyor. Afrika ve Güney Doğu Asya ırkları özellikleri ile hiçbir ilgisi olmayan beyaz Avrupa ırkı sınıfına giriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın