Görüş Bildir
Haberler
32 İlde Sahte Reçete Operasyonu: Çok Sayıda Gözaltı

32 İlde Sahte Reçete Operasyonu: Çok Sayıda Gözaltı

ATKN
03.05.2016 - 10:35

İstanbul merkezli 32 ilde düzenlenen operasyonda, aralarında çok sayıda eczacı ve doktorun da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, sahte reçete ve sağlık raporlarıyla aldıkları kanser, kemoterapi, psikoterapi alanlarının da aralarında bulunduğu yüksek fiyatlı ilaçları Irak ve Suriye'deki savaş bölgelerinin yanı sıra PKK'ya göndererek haksız kazanç elde etmekle suçlanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü istihbarat çalışmaları kapsamında, suç örgütü üyelerini yakalamaya yönelik 32 ilde 266 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 100'den fazla kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında, çok sayıda eczacı, doktor ve Diyarbakır Dicle Üniversitesinden bir profesörün de bulunduğu öğrenildi.

'İlaçları PKK'ya göndererek haksız kazanç elde ettiler'

'İlaçları PKK'ya göndererek haksız kazanç elde ettiler'

Anadolu Ajansı'nın haberine göre şüphelilerin, sahte reçete ve sağlık raporlarıyla aldıkları kanser, kemoterapi, psikoterapi alanlarının da aralarında bulunduğu yüksek fiyatlı ilaçları Irak ve Suriye'deki savaş bölgelerinin yanı sıra terör örgütü PKK'ya göndererek haksız kazanç elde ettikleri öne sürüldü. 

'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüt üyesi olmak, rüşvet, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık ve kaçakçılık' iddiasıyla gözaltına alınan zanlıların, SGK'yı 250 milyon lira zarara uğrattıkları ileri sürüldü.

40 milyon liralık ilaçlara el konuldu

40 milyon liralık ilaçlara el konuldu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre operasyon kapsamında eczane ve ecza depolarında da arama yapan polis ekipleri, piyasa değeri 40 milyon lirayı bulan kanser, hematoloji, psikotrop, ruh ve sinir hastalıkları tedavisinde kullanılan ilaç ele geçirdi. Bazı ilaçların tarihlerinin geçmiş olması dikkat çekti.

Bu arada, İstanbul'da gözaltına alınan zanlılar, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.

 AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
5
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fazlı Erdem

Al işte vatan haini heryerde vatan haini benim mehmet amcama satmazsın yok deyip pkk ya satarsın ulan para için kendinizide satın köpekler