Görüş Bildir
Haberler
30-Day Challange Listesiyle, Meydan Okuyoruz (VOL 1)

30-Day Challange Listesiyle, Meydan Okuyoruz (VOL 1)

Sizi 30 gün boyunca uygulamanız için bir mücadeleye davet ettiğimiz bu listede,uygulandığı taktirde daha verimli, enerjik, kaliteli zaman geçirmenize ve zinde hissetmenize yarayacak, nihayetinde boşa zaman öldürmeyi bırakıp iyi hissetmeye başlamanızı sağlayacak çeşitli öneriler mevcut. Halihazırda yaptıklarınızı pas geçin.

Bu dalga 10 maddelik bir listeden oluşacak. Çok genel (bkz madde 2), ya da çok spesifik (bkz madde 8) öneriler yer alabilir. Dolayısıyla  spesifik olanları ölçüp biçip , uygun görmediğiniz takdirde yerine benzer bir madde koymanızda yarar var, size kalmış. Her telden öneriler var. 'Bu madde şöyle olsa daha iyi olurdu' ya da 'bu hiç olmasa da olurdu ' diyebilirsiniz. Maksat paylaşımda bulunmak. 1. dalga burada buyrun. ( Ps: ikinci dalga için gözünüzü dört açın.)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1-) Hergün bir iltifatta bulunun.

1-) Hergün bir iltifatta bulunun.

İstenilen şayet gayet açık ve net aslında. Hergün karşınızdaki bir insana iltifat edin, onda gerçekten hoşunuza giden ne varsa söyleyin, açık sözlü olun. Bu herhangi bir şey olabilir; sizi mutlu ettiğini düşündüğünüz , gerçekten iyi olduğunu gözlemlediğiniz bir durum, hatta beğendiğiniz fiziksel bir özellik  bile olabilir. Bu şekilde hem kendinizi ifade etmeniz kolaylaşacak, hem de daha pozitif bir bakış açısına sahip olacaksınız. Ayrıyetten  bu hem karşınızdaki insanı mutlu edecek, dönüşte belki siz de tatlı bir iltifat alacaksınız :)

2-) 1 ay boyunca televizyonu bırakın.

2-) 1 ay boyunca televizyonu bırakın.

Çoğumuz  günümüzün hemen hemen belli bir kısmını televizyon izleyerek öldürüyoruz. Televizyon, kaliteli zaman geçirmenizin önündeki en büyük engellerden biri. En büyük düşmanımız. Televizyon bağımlılığı öyle bir boyuta ulaşıyor ki, izlemediğimiz zamanlar bile onun sesine, ışığına muhtaç hale gelebiliyoruz. Aptal kutusunu 1 ay boyunca bir kenara itekleyin. Yaptığınız her iş sırasında dikkatinizin dağılmasına sebep olacak, sizi her fırsatta oyalamak için göz kırpan bu aptal aleti hayatınızdan çıkarın. Zamanınızı nasıl daha verimli kullanmaya başladığınızı fark edince siz de şaşıracaksınız.

3-) Her gün 5 dakika boyunca sadece nefesinize odaklanın.

3-) Her gün 5 dakika boyunca sadece nefesinize odaklanın.

Kulağa tuhaf gelebilir. Her gün 5 dakika, sadece nefes almanızı istiyoruz. Kulağa çok basit geliyor olabilir. Ama biraz düşünecek olursanız, gün içerisinde bunu asla 5 dakika yapmadığınızı, hatta 1 dakikayı bile doldurmadığınızı fark edeceksiniz. Şu an bu maddeyi okurken denemeye çalışıyor bile olabilirsiniz ama muhtemelen yazının devamını merak ettiğiniz için asla hiçbir şey düşünmeden nefesinize odaklanamayacaksınız. O yüzden önce başladığınız işi bitirmenizde fayda var. =)

4-) En kötü alışkanları bırakıyoruz...

4-) En kötü alışkanları bırakıyoruz...

1 ay boyunca kötü bir alışkanlığımızdan vazgeçip iteliyoruz yine. Bu tırnak yemek, dudak yolmak, parmağınızı yemek, fazla kola tüketmek, çok şeker kullanmak, su içmemek... aklınıza gelen herhangi bir şey olabilir. Sadece aklınıza 'kötü alışkanlık' deyince ilk ne geliyorsa uygulamaya koymanız yeterli. Alışkanlıklar, alıştığınız için varlar, onları yenebilirsiniz.

5-) Her gün 8 bardak su için.

5-) Her gün 8 bardak su için.

Fazla bir açıklama yapmaya gerek yok. Kolalar, soğuk çaylar, meyve suları bardak bardak giderken, susuzluğumuzu giderdiğimizi zannediyor ve belki de farkında olmadan 1 gün içinde hiç su tüketmiyoruz. Su içmemek fizyolojik olarak bizi kötü etkilemekle kalmaz bunun yanında ruhsal olarak da negatifleştirir. Uyuşuk, miskin ve baygın hissedebiliriz. Konsantre olmamızı gerektirecek durumlarda oldukça zorlanır, sürekli kolayı seçeriz. Yeri gelir gün boyu oturduğumuz yerden kalkmayız. Dolayısıyla bizi verimsizleştirir. Su içmeyi sürekli hatirlamak adına yanımızda pet şişe ya da matara bulundurmak bu soruna etkili bir çözüm olabilir. O zaman hemen mataraları dolduruyoruz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6-) Her hafta yeni bir şeyler pişirmeyi öğrenin.

6-) Her hafta yeni bir şeyler pişirmeyi öğrenin.

Hafiften 'Eyvahlar'  duyar gibiyim. Ben tost yaparım ya, yumurta kırar yerim acıktıysam diyoruz şimdi de tamam. Ama burada maksat karnımızı doyurmak değil, yeni bir şeyler öğrenmek ve farklı bir şey yapmış bulunmak. Haftanın bir gününü yeni bir tarife ayırmak çok da zor olmasa gerek.

7-) Her gün bir makale okuyun.

7-) Her gün bir makale okuyun.

Her gün bir makale... Burada makaleden kastımız tabi ki onedio içerikleri, 9gag paylaşımları, gazete yazıları falan değil. Belki de ayda bir kere bile yapmaya gerek duymadığımız 'akademik' makalelerden bahsediyorum. İlgili olduğunuz herhangi bir alanda olabilir. Makale okumak size yeni bakış açıları kazandıracak ve kendi perspektifinizden ifade edişiniz, hem sözlü hem yazılı anlamda geliştirecek.  Size ciddi anlamda getirisi olacak maddelerden biri budur diye tahmin ediyorum. Hergün olmasa bile en azından 1 haftaya istediğimiz günlere yayarak alışkanlık haline getirebiliriz.

8-) Kambur oturmaya bir sorun verin.

8-) Kambur oturmaya bir sorun verin.

Bu maddeyi okurken bahse girerim şöyle bir omuzlar dikleşti, pozisyon toparlandı. Zira ben de bu maddeyi yazarken kendime bir çeki düzen vermek durumunda kaldım. Hepimiz kambur nineler, dedeler olacağız böyle giderse. Kambur oturmak, özellikle bilgisayar başındayken hemen hemen hepimizin yaptığı bir şey. Ne yazık ki...  Yaptığım ufak bir araştırmada öğrendiğim üzere , kambur oturmak iskelet yapısını sağlıksız yönde etkilemenin yanısıra,  depresyona, sinirli bir ruh haline yol açabiliyormuş. Bir araştırmacı libidoyu azalttığını bile söylüyordu benden söylemesi...

9-) Her hafta Stüdyo Ghibli'den bir film izleyin.

9-) Her hafta Stüdyo Ghibli'den bir film izleyin.

Bu dalganın en spesifik maddesi bu olmuş olabilir. Tabi ki bunun yerine birçok alternatif de getirebilir. Ama düşünmeden de edemedim, her hafta Stüdyo Ghibli'den bir filme kim hayır diyebilir ki?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın