Görüş Bildir
Haberler
3 Rakamına Garezi Olan Valve'ın Gelmiş Geçmiş En İyi 13 Oyunu

3 Rakamına Garezi Olan Valve'ın Gelmiş Geçmiş En İyi 13 Oyunu

Valve denildiği zaman oyun dünyasına kıyısından köşesinden de bulaşmış olan her insanın aklında elbette ki bir şeyler canlanır, ancak o şeylerden biri asla bir üçüncü oyun değildir... Her şeye rağmen çok sevdiğimiz Valve'ın Metacritic puanlarına göre en iyi 13 oyununu sizler için sıraladık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Counter Strike: Global Offensive

Tüm dünyayı kasıp kavuran CS:GO'yu duymamışsanız muhtemelen internet erişimine yeni kavuşmuşsunuz demektir. Hakkında açıklama yapmanın bile yersiz olduğu rekabetçi FPS oyunu 83 Metascore'a sahip.

12. Half-Life 2: Episode One

Half-Life 2'de yarım kalmış olan Gordon Freeman ve Alyx'in maceralarına kaldığımız yerden devam ettiğimiz yapım Metacritic üzerinde 87 puana layık görülmüş durumda.

11. Counter-Strike: Source

11. Counter-Strike: Source

Bizleri Source oyun motorunun gücüne hayran bırakan yapım bildiğimiz Counter Strike'ın Source motoru ile yeniden yapılmış haliydi. Yapımın Metascore'u 88.

10. Left 4 Dead 2

10. Left 4 Dead 2

Aradan geçen yıllara rağmen hala zombi oyunu denildiğinde akla gelen ilk yapım olan Left 4 Dead 2 bu ününü de sonuna kadar hak eden kaliteli bir oyun. Metascore'u ise 89.

9. Left 4 Dead

9. Left 4 Dead

İşte bir modern zaman efsanesi böyle başladı arkadaşlar... Left 4 Dead hayatımıza gireli tam 13 yıl oldu ancak yıllar hala onu eskitebilmiş değil. Yapımın Metacritic ortalaması tıpkı ikinci oyun gibi 89.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Dota 2

İşte gerçek bir yaşayan efsane. O ki bir neslin bilgisayar başında uykusuz geceler geçirmesini sağlayan oyun. O ki ünü kendini de aşarak neredeyse koskoca bir tür yaratmış yapım. Metascore'u 90.

7. Half-Life 2: Episode 2

Bakmayın şimdi bu kadar neşeli olduklarına. Bir efsaneyi uzun bir uykuya yatıran ve bir nesle gözleri yolda üçüncü oyunu bekleten bu yapım Gordon Freeman'ın hikayesine bir virgül bırakıyordu. Metascore'u 90.

6. Portal

Valve'ın elini attığı iş kötü olur mu hiç (tamam, bir kaç istisna hariç) sorarız size. Bulmaca türünün tartışmasız en iyi yapımlarından Portal olan Metacritic'ten 90 almayı başaran bir yapım.

5. Team Fortress 2

Aradan geçen yıllara rağmen hala Steam'in en popüler oyunlar listelerinde kendine üst sıralarda yer bulan oynaması ücretsiz rekabetçi FPS oyunu Team Fortress 2, 92 Metascore'u ile bizlere göz kırpıyor.

4. Half-Life: Alyx

4. Half-Life: Alyx

Yıllar sonra Half-Life markasına dair atılan ilk somut adım olan Half-Life: Alyx'i maalesef yalnızca VR cihazlara erişimi olan şanslı azınlık deneyimleyebildi. Bize de ancak oyunun videolarını izlemek düştü. Yapımın Metascore'u 93.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Portal 2

Sessiz sedasız tavırlarına karşın pek çok büyük iş başarmış olan kahramanımız Chell'in macerasına bir kez daha ortaklık ettiğimiz yapım 95 Metascore'u sonuna kadar hak ediyor.

2. Half-Life

Bir neslin şu odayı görünce tüylerinin diken diken olmasını sağlayan ve teorik fizikçilerin aynı zamanda evrenin kaderini elinde tutan büyük savaşçılar olabileceğini bizlere göstermiş olan Half-Life tam 96 Metacritic puanına sahip.

1. Half-Life 2

Bu listede Half-Life'ı geride bırakabilecek tek oyun şüphesiz ki onun devamı olan Half-Life 2'dir. Başarılı yapım tıpkı ilk oyun gibi 96 Metascore'a sahip olsa da arada çok ufak bir fark bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
8
6
4
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
H Mert Fırtına

Yeni grafik motoruyla yeni senaryoyla hl3 gelecek, yada gelebilir, gelisn atık..

Pasif Kullanıcı

Hakkaten mk bu Half Life 3 çıksın artık 😒