Görüş Bildir
Haberler
TSK: '3 Personel Saldırılarda Yaralandı'

TSK: '3 Personel Saldırılarda Yaralandı'

Batuhan
09.10.2014 - 14:16

Genelkurmay Başkanlığı 'Önemli Yurtiçi Olaylar' başlığı altında yaptığı açıklamada, Siirt'te 2 uzman Jandarma ile Diyarbakır'da bir erin hafif şekilde yaralandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, dün ülke genelinde yaşanan adli olaylara ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, 3 personelin hafif şekilde yaralandığı kaydedilirken, bir helikoptere taciz ateşi açıldığı belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle; ' 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı Samanlı Üs Bölgesinden hudut hattı kontrolü maksadıyla görevlendirilen iki Piyade Koluna; Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Türkiye-Irak hudut hattının yaklaşık 700 metre güneyinden havan atışı yapılmış, ayrıca bu esnada Kaleşnikof Piyade Tüfeği ile taciz ateşi açılmıştır. Sınır ötesinden yapılan taciz ateşine unsurlarımız tarafından anında karşılık verilmiştir. Kimliği belirsiz kişiler tarafından, Diyarbakır / Lice İlçe Jandarma Komutanlığı 1 Nu'lu nöbet mevzisine, uzun namlulu silahlar ile taciz ateşi açılmış, El Yapımı Bomba atılmış ve nöbet tutmakta olan bir er boynundan hafif şekilde yaralanmıştır. Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Diyarbakır / Lice Tuzla Köyü, Abalı Jandarma Karakol Komutanlığına ekmek getiren vatandaşa ait araç yakılmış ve araç sürücüsü kaçırılmıştır. Siirt Merkezde devam eden toplumsal olaylar nedeni ile, Yenimahalle Polis Karakoluna, takviye amaçlı gönderilen Jandarma Özel Harekat (JÖH) Timine av tüfeği ile ateş açılmıştır. Açılan ateş sonucu JÖH Timinde görevli iki Uzman personel hafif şekilde yaralanmıştır. 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı (Siirt/Merkez) kışlasında konuşlu olan bir adet AS-532 Cougar helikopterin, icra edilen havadan ikmal faaliyetinin bitimini müteakip dönüşü esnasında, Siirt İl Merkezinden ateş edilerek taciz edilmiştir. Bölücü Terör Örgütüne müzahir 80-100 kişilik bir grup tarafından, Şırnak / Silopi Başköy İlköğretim Okuluna taş ve molotof kokteyli ile saldırı düzenlenmiş, söz konusu okulun camları kırılarak maddi hasar meydana gelmiş ve okulda bulunan Atatürk büstü yıkılmıştır. Başkale İlçe Merkezinde bulunan Atatürk Heykeli yıkılmıştır. Van / Çaldıran İlçe Merkezinde, gün boyu devam eden toplumsal olaylar sonucunda; PTT binası, Ziraat Bankası, Polis Evi, Kaymakamlık Konutu, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait beş araç ve altı işyeri, ayrıca Belediye binası önünde bulunan Atatürk büstü, trafik lambaları ve MOBESE kameralarında taş ve molotof kokteyli ile saldırı sonucu maddi hasar meydana gelmiştir.'

DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/tsk-3-personel-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0