Görüş Bildir
Haberler
3. Köprü İnşasını İptal Eden Hakime 'Görev Değişikliği'

3. Köprü İnşasını İptal Eden Hakime 'Görev Değişikliği'

Hande öçalan
02.07.2015 - 19:29 Son Güncelleme: 03.07.2015 - 16:50

Uğruna binlerce ağacın kesildiği 3. köprü güzergahını içeren plan değişikliğini iptal eden kararın altında imzası bulunan İstanbul İdare Mahkemesi üyesi hakim Serkan Mangal’ın, kararın yayınlanmasından bir gün sonra 'terfi' adı altında sürgün edildiği ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. köprü’nün en önemli bağlantı yollarını iptal eden mahkeme kararının yayınlanmasından bir gün sonra, yani 12 Haziran’da “Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesi’nin 12.06.2015 tarihli ve 944 sayılı İdarî Yargi Kararnamesi” çıktı. Bu kararnameye göre, İstanbul İdare Mahkemesi Üyesi Serkan Mangal, Danıştay Tetkik Hâkimliği’ne ‘atandı.’

Kuzey Ormanları Savunması’nın yaptığı açıklamaya göre, hukuk çevrelerinde “Danıştay Tetkik Hâkimliği”, karar mekanizmasından uzaklaştırma olduğu için sürgün olarak değerlendiriliyor. Mangal’ın Danıştay Tetkik Hâkimliği’ne atanarak karar mekanizmasından uzaklaştırılması hukuk çevrelerinde de ‘terfien sürgün’ olarak değerlendiriliyor.

8. İdare Mahkemesi’nin 11 Haziran’da verdiği karara göre, 3. Köprü inşaatının “en kritik noktası” olan boğaz geçiş alanının tümü iptal edilmişti.

Evrensel & Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0