Görüş Bildir
Haberler
3 Farklı Kaynak ile Batman'da Neler Oluyor?

3 Farklı Kaynak ile Batman'da Neler Oluyor?

Onedio Medya
19.03.2015 - 16:04 Son Güncelleme: 19.03.2015 - 16:57

DİHA: Batman Newrozu'na Polis Saldırısı

DİHA: Batman Newrozu'na Polis Saldırısı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yüzbinlerce kişinin kutladığı Batman Newrozu'na polis, gaz bombaları ve plastik mermilerle saldırdı. Çok sayıda kişinin yaralandığı saldırıyı provokasyon olarak değerlendiren HDP'li vekil Ayla Akat Ata, 'Bu açık bir provokasyondur, halkımız bu provokasyona gelmeyecektir' dedi.

Batman'da gerçekleştirilen Newroz kutlaması sırasında alana sığmayan kalabalık, alanın yanında bulunan Batman Şehirlerarası Otogar'a geçerek ateş yaktı. Bunu gerekçe gösteren polis, kalabalığa tazyikli su, gaz bombaları ve plastik mermi ile saldırdı. Polis, kutlamanın yapıldığı alana da üç koldan gaz bombaları atarken, alanda bulunan çok sayıda kişi yaralandı. Polisin saldırısına gençler taşlarla karşılık verdi. Bir yandan polisin saldırısı sürerken, diğer yandan yağmura ve polis saldırısına rağmen alandaki kutlama da devam ediyor.

ATA: BU AÇIK BİR PROVOKASYONDUR

Sahneden sık sık alandakileri provokasyona gelmemeleri yönünde uyarıda bulunan HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, polisin saldırısına sert tepki gösterdi. Ata, polisin sabahın erken saatlerinden itibaren saldırgan ve provokatif bir tavır takındığının altını çizdi. Bu saldırının milyonların katılacağı ve dünyanın gözünün üzerinde olduğu Diyarbakır Newrozu'nu hedeflediğini kaydeden Ata, polisin saldırısını şöyle değerlendirdi: 'Sabah saatlerinden beri polisin bu tavır devam ediyor. Platformun yakınında kalan yurttaşlara müdahaleyle başladı olaylar. Yaralılar var, yaralılarımızı ambulanslarla hastaneye kaldırdık. Tertip Komitemizin emniyet yetkilileriyle görüşmeleri sürüyor. Bu halk Newroz'un ne zaman ve nerede kutlanacağına yıllarca karar verdi ve bundan sonrada öyle olacak. Newroz ateşini tekrardan yaktık ve kutlamaya devam ediyoruz. Diyarbakır Newrozu'nu hedef alarak, bugün Batman Newrozu'nda 100 bin kişinin ortasına gaz bombaları atıldı. Bu açık bir provokasyondur, ama halkımız daha önce olduğu gibi bu provokasyona da gelmeyecektir ve direnişiyle boşa çıkaracaktır.'

DİHA

Kaynak: http://www.evrensel.net/haber/108255/...

AA: Batman Nevruz'unda Olaylar Çıktı

AA: Batman Nevruz'unda Olaylar Çıktı

Batman’da HDP ve DBP’nin birlikte organize ettiği Nevruz kutlamaları sırasında olaylar çıktı. Polisin göstericilere müdahalesiyle başlayan olaylarda iki çocuk yaralandı. Polis, kalabalığa biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ederken, yüzü kapalı bazı kişiler bölgede bulunan bir sivil polis aracını ateşe verdi.

Batman ve Şırnak'ta Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından düzenlenen nevruz etkinliklerinde olaylar çıktı. Şırnak'ta Bahçelievler Mahallesi'nde gerçekleştirilen ve HDP Şırnak milletvekilleri Hasip Kaplan ile Selma Irmak'ın da yer aldığı kutlamalara yöresel giysileriyle katılan vatandaşlar, şarkılar eşliğinde halay çekti. Bazı aileler de aynı zamanda piknik yaptı.

Bu sırada kutlamaları provoke etmek isteyen, terör örgütünü simgeleyen bayrak ve flama taşıyan 40-50 kişilik grup arama noktasındaki polise taşlı saldırırken, gruba tazyikli su ile müdahale edildi. Atılan taşlar nedeniyle 4 polis ile 5 yaşındaki bir çocuk yaralandı. Yaralılar Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

POLİS ARACI YAKILDI 

Batman'da ise Pazaryeri Mahallesi'nde düzenlenen kutlamalar sırasında yüzleri maskeli bir grup lastik yakıp, Batman-Diyarbakır karayolunu trafiğe kapattı. Grup, polis araçlarının yanı sıra yoldan geçen bir ambulans ile cezaevi aracını da taşladı. Cezaevi aracının camı atılan taşlar nedeniyle kırılırken, sürücü zor anlar yaşadı.

Göstericilerin attığı molotofkokteylinin isabet ettiği bir polis aracı kısa sürede kullanılamaz hale geldi.

AA

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/284...

CHA: Batman Nevruz'unda Olaylar Çıktı, Polis Arabası Ateşe Verildi

CHA: Batman Nevruz'unda Olaylar Çıktı, Polis Arabası Ateşe Verildi

Batman merkez Pazaryeri Mahallesi’ndeki Nevruz kutlamalarında olaylar çıktı. Nevruz alanından Batman-Diyarbakır kara yoluna inen yüzleri maskeli bir grup, lastik yakarak yolu trafiğe kapattı.

Yüzleri maskeli kişiler ateşi söndürmeye çalışan polise taş, havai fişek ve molotofkokteyli attı. Polisin tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ettiği grup, Nevruz alanına doğru kaçtı. Olaylar sırasında Komiser B.D. başına aldığı taş ile yaralanırken, bazı vatandaşlar da atılan taşlarla yaralandı. Yaralılar, Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu sırada grup içerisinde kalan sivil bir polisin otomobilindeki dosya ve polis kıyafetlerini aldı, daha sonra polis otomobilini ateşe verdi. Kullanılamaz hale gelen polis otomobili çekici ile olay yerinden kaldırıldı.

Olaylar yer yer devam ediyor. Polisin geri çekilmesini isteyen Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir ile Güvenlik Şube Müdürü İrfan Çubukçu ile tartıştı. Başkan Özdemir, polislerle bir süre görüştü. Bu sırada Çevik Kuvvet polis amiri çıkan olaylara tepki gösterdi. Polis arabasının yanı sıra bölgede bulunan bir çok sivil aracın da camları kırıldı.

Göstericiler zaman zaman basın mensuplarını da hedef alarak taşla saldırdı. Yüzü kapalı grup belli aralıklarla polise taş atmaya devam ediyor. Bu arada, ilk belirlemelere göre 10 göstericinin çeşitli yerlerinden yaralandığı öğrenildi.

CHA

Kaynak: http://www.cihan.com.tr/tr/haber/Batm...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0