Görüş Bildir
Haberler
3. Doz Aşı Randevusu Nasıl ve Nereden Alınır? MHRS ve E-Devlet Aşı Randevusu Alma...

3. Doz Aşı Randevusu Nasıl ve Nereden Alınır? MHRS ve E-Devlet Aşı Randevusu Alma...

Hacer Tonay
22.12.2021 - 15:42

Koronavirüsle mücadelede aşının önemine vurgu yapan uzmanlar virüsün etkilerini en aza indirmek için herkesin aşı yaptırması gerektiğini söylüyor. Son dakika bilgilerine göre Türk bilim adamları tarafından geliştirilen TURKOVAC için ise acil kullanım onayı alındı! Özellikle son dönem mutasyona uğrayan virüslerin en tehlikesi olarak bilinen Omicron varyantına karşı tedbirleri güçlendirmek amacıyla hatırlatma dozu olarak bilinen 3. doz aşı süresi 6 aydan 3 aya çekildi. İlk 2 koronavirüs aşısını yaptırmış olan vatandaşlar 3. doz aşı için, ilk defa koronavirüs aşısı yaptıracak olanlar nasıl bir yol izleyeceklerini merak ediyor. Peki 3. doz aşı randevusu alma nereden ve nasıl yapılır? MHRS, e-Devlet aşı randevusu alma...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mutasyona uğrayan virüslerin en tehlikelisi olarak tüm dünyayı alarma geçiren Omricron varyantına karşı alınan tedbirler tüm hızıyla devam ediyor. İlk olarak Güney Afrika ülkelerinde görülen yeni koronavirüs varyantı nedeniyle aşı ve tedbirler yeniden gündeme geldi. Sağlık Bakanlığı, Omicron varyantı olarak anılan ve şimdiye kadar 60 kadar mutasyona uğradığı bilinen yeni Covid-19 varyantına dair tedbirlerini Bilim Kurulu toplantısının ardından açıkladı. Bakan Fahrettin Koca, çok hızlı bulaşması nedeniyle tedirginlik yaratan ve tüm dünyayı alarma geçiren Omicron varyantı ile ilgili en önemli kozun aşı olduğunu hatırlatarak 3. doz aşının öneminin altını çizdi. Vatandaşlar, hatırlatma dozu için aşı randevusu almayı araştırıyor. Covid-19 aşı randevusu almanın nasıl ve nereden yapıldığı merak konusu. 3. doz aşı randevusu alma nereden ve nasıl yapılır? İşte MHRS ve e-Devlet aşı randevu oluşturma ekranı...

Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Turkiye.gov.tr ya da e devlet mobil uygulamalarından da giriş yaparak ve arama bölümünden MHRS yazarak ulaşmak ve koronavirüs aşısı için randevu almak mümkün. Koronavirüs aşı başvurusu işlemleri e-devlet, e-nabız, MHRS mobil uygulamaları üzerinden de yapılabilecektir..

E-DEVLET GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Kişi, aşı yapılacak öncelikli grupta bulunuyorsa randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendiriliyor. Uygulamayla seçilen sağlık kuruluşundan tarih ve saat belirtilerek randevu alınabiliyor. Randevu bilgisi SMS ile kişinin telefonuna gönderiliyor.

MHRS Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

MHRS Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

MHRS Web'den randevu almak için; Daha önceden üyelik kaydınız yok ise “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer üyeliğiniz mevcut ise kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

MHRS mobilde randevu almak için ise akıllı cihazınızın uygulama marketinden MHRS uygulamasını indirerek üyelik kaydınız yoksa oluşturabilir, var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevunuzu alabilirsiniz.

Corona virüs aşısı randevusu için, sisteme giriş yapıldıktan sonra “Hastane randevusu al” seçeneği üzerinden “Genel Arama” ardından “Covid-19 aşı” seçeneğini tıklayarak gerekli bilgileri girmeniz gerekiyor.

MHRS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Aşı Randevu Telefon Numarası

Aşı Randevu Telefon Numarası

Kovid-19 aşısı olacak vatandaşlar, mobil uygulama veya internetin yanı sıra MHRS Alo 182 hattını arayarak da aşı randevularını alabiliyor.

Vatandaşlar, kendilerine en yakın aile hekimlikleri ile tüm kamu, özel ve üniversite hastaneleri için randevularını oluşturabiliyor.

E-Nabız Aşı Randevu Alma

E-Nabız Aşı Randevu Alma

Öncelikli grupta olduğunuzu tespit ettikten sonra “enabiz.gov.tr” adresinde e-devlet ile giriş yapabilirsiniz. Burada yer alan e-devlet ile giriş seçeneğini tıklamanız yeterli olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hafta Sonu ve Mesai Saatleri Dışında Aşı Randevusu Alınır mı?

Hafta Sonu ve Mesai Saatleri Dışında Aşı Randevusu Alınır mı?

Sağlık Bakanlığı'nın Twitter hesabından aşı randevularıyla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Covid-19 aşısını mesai saatleri dışında ve hafta sonu da tüm hastanelerden randevu alarak yaptırabilirsiniz. Aşı sıranızı kontrol etmek ve randevu almak için http://enabiz.gov.tr ile http://mhrs.gov.tr adreslerini ziyaret edebilir veya uygulamalarını kullanabilirsiniz.' denildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın