Görüş Bildir
Haberler
27. Yıldönümünde 96 Kişinin Hayatını Kaybettiği Hillsborough Faciası

27. Yıldönümünde 96 Kişinin Hayatını Kaybettiği Hillsborough Faciası

Mustafa Boztepe
15.04.2016 - 13:19 Son Güncelleme: 15.04.2016 - 16:45

96 Liverpool taraftarının ezilerek can verdiği ve 766 taraftarın yaralandığı, futbol tarihinin en ölümlü kazası olarak bilinen Hillsborough faciası, üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen unutulmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hillsborough faciası, 15 Nisan 1989'da, Sheffield Wednesday takımının sahası Hillsborough Stadyumu'nda gerçekleşen kazadır. Kazada tamamı Liverpool taraftarı olan 96 seyirci ezilerek ölmüş, 766 kişi ise yaralanmıştı. İngiltere ve dünya futbolunun en ölümcül kazası olan Hillsborough faciasında hayatını kaybedenler, geçen 27 yıldan sonra bugün yeniden anılıyor.

Olayda hayatını kaybeden 96 kişinin fotoğrafı...

Olay nasıl meydana geldi?

Maç başlamış olmasına rağmen Liverpool taraftarları stadın Lepping Lane tribününe girmeye çalışıyor ve kapılara hücum ediyordu. Giriş kapısındaki taraftarlar ezilme tehlikesi yaşayınca, duruma müdahale etme gereği duyan polis, turnikesi olmayan girişleri de açarak insanları stadyuma almaya çalıştı. Kapılar açıldıktan sonra taraftarlar stada hızla girmeye başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çok sayıda taraftarın stada hızlıca girmesi ön taraftaki taraftarların bulunduğu bölümde baskı oluşturmaya başladı. Öne doğru baskı yiyen bazı taraftarlar balkonlardan aşağı düşmeye başladı. Alt taraftakiler ise sahayı bölen kafeslere sıkışarak ezilmeye başladı. Tüm bunlar olurken arkadan gelenlerin ön taraftaki izleyicilerin yaşadıklarından haberleri yoktu, maç ise oynanmaya devam ediyordu. Sıkışan taraftarlar can havliyle sahanın içine girmeye çalışıyordu.

İnsanların sahaya girmesiyle durumu anlayan hakem maçı durdurdu ve görevliler hızla yardıma koşmaya başladı. Ancak, birçok taraftar için çok geç kalınmıştı. Sahanın içi yere serilenler, nefes almak için çırpınanlar, yakınlarını arayanlar ve kırık vücutlar ile kaplanmıştı. Sağlık ekipleri de polis gücü de olayın kötü sonuçlarını engelleyemedi.

Olay sonucunda 94 ölü, 766 yaralı ortaya çıktı. Hastaneye canlı olarak yetiştirilen bir taraftarın da dört gün sonra ölmesiyle ölü sayısı 95'e ulaştı. Olaydan sonra komaya giren ve dört yıl boyunca makinelere bağlı olarak kalan başka bir taraftarın da hayatını kaybetmesiyle olay sonucu ölen taraftar sayısı 96 olarak kesinleşti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte Hillsborough Stadyumu'ndaki taraftarların ölümle yaşam arasındaki savaşı

Dün gece oynanan Liverpool - Borussia Dortmund maçında taraftarlar faciayı unutmadı ve 96 sayısının yapıldığı koreografiyle hayatını kaybedenler anıldı.

Ölenlerin adının yer aldığı duvarın önüne taraftarlar tarafından atkı ve çiçekler bırakıldı

Ölenlerin adının yer aldığı duvarın önüne taraftarlar tarafından atkı ve çiçekler bırakıldı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medyada ise bu fotoğraflar paylaşıldı

'Güneş doğduğu sürece asla unutulmayacaksınız'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maç için İngiltere'ye gelen Dortmund taraftarı da ölenleri anmayı unutmadı

Tim Cahill, Luis Garcia, Jordan Henderson ve Harry Kewell yaptıkları paylaşımlarla Hillsborough'u andı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
115
32
10
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Biz de Madımak'ta yanan 33 aydınımızı unutalım...

tibet kartal

yok böyle bir hüzün futbol izlemek için maça gidip canından oluyorsun aralarında çocuklarda var tamamen yetkililerin sorumsuzluğu

Pasif Kullanıcı

Ulan insanlık yardımlaşmak için böyle bir izdiham yaratsaydı şimdi cennet gibi bir dünyada yaşardık.

Aziz Yaşar

İşlerine gelir mi