Görüş Bildir
Haberler
262 Tiyatro Sanatçısından Boğaziçili Öğrenci ve Akademisyenlere Destek: 'Bu Kez Biz Onları Alkışlıyoruz'

262 Tiyatro Sanatçısından Boğaziçili Öğrenci ve Akademisyenlere Destek: 'Bu Kez Biz Onları Alkışlıyoruz'

Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun rektör atanmasına karşı süren protestolara tiyatro sanatçılarından destek geldi. 262 tiyatrocunun imza attığı bildiride 'Mücadele eden öğrencilerin ve akademisyenlerin yanındayız' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aralarında Genco Erkal, Rutkay Aziz, Füsun Demirel, Ezel Akay, Levent Üzümcü, Tilbe Saran ve Caner Cindoruk gibi isimlerin de yer aldığı 262 tiyatro sanatçısı, Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasına yönelik protestolarını sürdüren akademisyen ve öğrencilere destek verdi.

"Kabul edilemez"

"Kabul edilemez"

Sanatçıların imzasının olduğu metinde, şu ifadelere yer verildi:

Üniversitenin bilim, düşünce ve sanat üreterek topluma katkı sağlayacağına inanıyoruz. Boğaziçi Üniversitesi, sahip olduğu değerler ve demokrasi kültürü sayesinde ülkemizin kültürel ve bilimsel birikimine son derece değerli katkılar sunmuş bir kurumdur. Bu atmosfer sayesinde Boğaziçi Üniversitesi’nde birçok tiyatrocu, sinemacı, müzisyen ve edebiyatçı yetişmiştir.

Bu süreçte öğrencilerin ve akademisyenlerin itirazlarının, başlattıkları eylemlerin en doğal hakları olduğunu düşünüyoruz. Öğrencilerin ve akademisyenlerin eylemlerinin polisiye yöntemlerle bastırılmaya çalışılması, üniversitenin kapısına kelepçe vurulması, öğrencilerin gece yarısı operasyonlarıyla derdest edilip tutuklanması ve sorumsuzca terörist ilan edilmesi, değerli akademisyenlerimizin itibarsızlaştırılmaya çalışılması, LGBTİ+’ların olmadık hakaretler ile aşağılanması kabul edilemez uygulamalardır.

Mücadele eden öğrencilerin ve akademisyenlerin yanındayız. Bu kez onlar sahnede, direnişin sahnesinde ve biz onları alkışlıyoruz.

İşte destek veren sanatçılar

İşte destek veren sanatçılar
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
102
39
14
11
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın