Görüş Bildir
Haberler
26. Ankara Uluslararası Film Festivali Temasını Seçti

26. Ankara Uluslararası Film Festivali Temasını Seçti

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Uluslararası Film Festivali bu yılın festival temasını 'Kristal Sınır' olarak belirledi.

Bu yıl 23 Nisan - 3 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleşecek olan 26. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin teması 'Kristal Sınır' olarak belirlendi. Değişen dünyanın kırılganlığına vurgu yapan tema kapsamında, kültürlerin, ülkelerin, siyasetin görünmez sınırlarına, ülkemizde yaşanan atmosfere, Ortadoğu'da durmak bilmeyen savaşa, toplumsal cinsiyet rolleri ve çatışmalara uzanan bir film seçkisi seyirci ile buluşuyor.

Festivalin görsellerinde sık sık kullandığı kedi figürleri ise festivalin de başrolünü kapıyor. Tasarımlarda izleyicinin rolüne atıfta bulunan kediler, aynı zamanda, çeşitlilik, duygusal dışavurum ve sınırlara da vurgu yaparak temayı tamamlıyor.

Festivalin 26. Afişini tasarlayan isim de, Güzel Sanatlar Lisesi ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü mezunu Deniz Yükselci olmuş.

26. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin yarışma başvuru süresi ise sona eriyor. 25 Şubat Çarşamba günü saat 17'ye kadar yapılan başvurular arasından ön jüri tarafından belirlenecek filmler 'Ulusal Yarışma Bölümü'nde yarışacak. Ulusal Uzun Metraj, Belgesel ve Kısa Film kategorilerindeki yarışma için başvurular online olarak yapılıyor. Kısa Film yarışmasına ise ‘Kurmaca’, ‘Deneysel’ ve ‘Canlandırma’ alanlarında başvuru yapmak mümkün.

  • Kaynak: filmfestankara.org.tr
Kaynak: http://www.filmfestankara.org.tr/tr/
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0