Görüş Bildir
Haberler
23 Nisan'da Sürpriz Olacak mı? Üç Gün Kapanma Hazırlığı Var mı?

23 Nisan'da Sürpriz Olacak mı? Üç Gün Kapanma Hazırlığı Var mı?

Batuhan
21.04.2021 - 09:05

Koronavirüste vaka sayılarının 60 bini aşmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Ramazan Bayramı’nda “tam kapanmaya” dönük seçenekler tartışılmaya başlandı. Kabinede, kalabalık yerler ve AVM’lerin kapatılmasına yönelik yeni kararların alınabileceği kaydediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre, Cuma gününe denk gelen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, resmi tatil olduğu için Türkiye genelinde hafta sonunu da içine alan üç günlük sokağa çıkma yasağının uygulanabileceği iddiası konuşuluyor.

Ek genelge

Ek genelge

Kulislerde henüz böyle bir durumun olmadığı ancak Bilim Kurulu’nun tavsiyesi ve İçişleri Bakanlığı’nın ek bir genelgesiyle bu yönde sürpriz bir kararın da alınabileceği ifade ediliyor.

Sokağa çıkma yasağı kararı verilmesi durumunda Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı geçtiğimiz yıl olduğu gibi evlerden kutlanacak. TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında devlet erkanının katılımıyla gerçekleştirilecek Anıtkabir’deki törenler de sınırlı kişiyle, maske ve mesafe kurallarına uyularak yapılacak. Türkiye genelinde uygulanan kısmi kapanmanın devam edip etmeyeceği de hafta başında yapılacak kabinede tartışılacak. Kabinede iki hafta sürecek daha sert tedbirlerin alınabileceği belirtiliyor.

AVM'ler kapanacak mı?

AVM'ler kapanacak mı?

Kabinede, kalabalık yerler ve AVM’lerin kapatılmasına yönelik yeni kararların alınabileceği kaydediliyor. Bu nedenle Ramazan Bayramı’nda 4 günlük sokağa çıkma yasağı da seçenekler arasında.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
73
20
12
8
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fark etmez

Memleketin içinden geçtiniz... Daha bir önceki haber Said Nursi talebesinin cenaze töreninde milyonlarca kişi katılmış... Sıra halka esnafa gelince yasak, AV... Devamını Gör

ÖYLE BİRİ

Biz evlere kapanırız, biz iftarlara gitmeyiz, biz arkadaşlarımızla/ailelerimizle görüşmeyiz. Başkaları kongre yapsın, cenaze namazlarına gitsin, iftar düzenl... Devamını Gör

Barney

23 nisan ve bayramda akp çıkmasın sokağa. bi de böyle deneyelim. çok daha mantıklı bu çözüm