Görüş Bildir
Haberler
22 Farklı Ülkede ve Kültürde 'Bir Bardak Çay' İşte Böyle Gözüküyor

22 Farklı Ülkede ve Kültürde 'Bir Bardak Çay' İşte Böyle Gözüküyor

OdysseuSword
05.02.2015 - 23:22 Son Güncelleme: 14.05.2015 - 08:31

Çayınızı nasıl alırdınız?

Kaynak: http://www.buzzfeed.com/chelseypippin...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Japonya

1. Japonya

Matcha, iyice çekilmiş güçlü bir Japon yeşil çayıdır. Yüksek kalite çay yaprakları kullanılan ve genellikle Japon geleneksel çay seremonilerinde servis edilen bir çay türü.

2. Hindistan

3. İngiltere

3. İngiltere

Gün boyunca, tek başına ya da yanında süt ve ya şekerle ikram edilen siyah çay İngiltere'nin simgesi haline gelmiştir. Süt konulmasındaki amaç altın rengini oluşturmaya çalışmakmış.

4. Tibet

5. Fas

5. Fas

Nane ile yeşil çayın mükemmel kombinasyonu. Fas'ın daha doğrusu Kuzey Afrika'nın en popüler içeceğidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hong Kong

6. Hong Kong

Hong Kong'ta meşhur olan sütlü ve buzlu çay, çorap ya da ipek çorap çayı olarak da biliniyor. Şaka değil gerçekten adı bu şekilde tanınıyor, çünkü rengi ten rengi çoraba benziyor. Hazırlamak için kaliteli donmuş siyah çay ile, yoğunlaştırılmış sütü buzla beraber karıştırmak gerekiyor.

7. Tayvan

8. ABD

8. ABD

Amerika'nın güneyine hayat veren buzlu çay. Genellikle Lipton çayıyla ve şekerle hazırlanır. İsterseniz limon ve yumuşaklık hissi için de çok az karbonat ekleyebilirsiniz. Pek çok versiyonu da mevcuttur.

9. Rusya

10. Pakistan

10. Pakistan

Chai sadece Hindistan'a özel değil. Baharatlı ve kremalı masala çayı, Pakistan'da öğlen çayı olarak oldukça meşhur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Tayland

11. Tayland

Cha yen, Tayland'a ait buzlu bir çay. Yoğunlaştırılmış süt ve demlenmiş Thai çayının kombinasyonundan oluşuyor.

12. Çin

12. Çin

Çinliler çaylarına aşıktırlar. Pek çok aromada ve renkte çayları mevcuttur. Fotoğraftaki çay sarı yapraklı pu-erh çayına ait. Top haline getirilmiş çay parçacıkları bardağa ufalanır ve sıcak suyla buluşturulur.

13. Mısır

14. Moğolistan

14. Moğolistan

Suutei tsai geniş bir tavada süt ve tuz ile pişirilir. İştah açıcı bu çay, yaygın yemeklerle birlikte metal bir tasın içinde servis edilir.

15. Kenya

15. Kenya

Kenya kendi çayını ihraç etmeyi ve ona sahip çıkmayı çok iyi başarıyor. Ülke aslında siyah çay üretiyor ama ona iyi bakıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Arjantin

16. Arjantin

Yerba mate, Güney Amerika'da yetişen vitamin yüklü bir yeşil çaydır. Portekiz, Lübnan ve Suriye'de de bulunmaktadır. Önemli bir özelliği olan dumanlı bir tat olarak adlandırılan bu çay, soğuk veya sıcak servis edilir.

17. Güney Afrika

17. Güney Afrika

Rooibos bitkisi, pırıl pırıl bir kırmızı çay üretiminde kullanılır, Aynı zamanda Güney Afrika'ya özgüdür. Sütle ya da şekerle servis edilir. Yumuşak ve tatlı bir aroması vardır.

18. Katar

19. Moritanya

19. Moritanya

Kuzey Afrika naneli yeşil çayının Moritanya'ya özgü versiyonu kendine ait bir sunuş şekli ile karşımıza çıkıyor. Çayı içecek her bir kişi 3 bardak alıyor. İlk olarak acı yani şekersiz içiliyor sonra tatlılık seviyesi git gide artırılıyor.

20. Malezya

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Kuveyt

22. Türkiye

22. Türkiye

Türk kahvesi ülkemizin yurt dışında en çok bilinen sıcak içeceği olmasına rağmen, çaysız yapamadığımız bir gerçek. Hemen hemen çoğu yemekte ya da muhabbet zamanlarında ikram edilir. Tabii ki de kendimize özgü çaydanlıkla demlenir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
48
20
12
11
8
4