Görüş Bildir
Haberler
2022 Ramazan Bayramı Tarihi Açıklandı! Ramazan Ne Zaman Başlayacak? 2022 Ramazan Bayramı Ne Zaman?

2022 Ramazan Bayramı Tarihi Açıklandı! Ramazan Ne Zaman Başlayacak? 2022 Ramazan Bayramı Ne Zaman?

Hacer Tonay
23.11.2021 - 21:30

Merakla beklenen Ramazan Bayramı tarihi ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı. Müslümanlar heyecanla on bir ayın sultanı Ramazan ayını bekliyorlar. Her sene bu mübarek ayda farz olan oruç ibadeti yerine getiriliyor. Müslümanlar için büyük bir önem arz eden bu günlerde bir ay boyunca farz kılınan oruç ibadetleri yerine getirilecek. Bir ay boyunca yerine getirilen oruç ibadetinin ardından ise Ramazan Bayramı kutlanacak. Diyanet tarafından yayımlanan takvime göre ramazan ayı nisan ayında başlayacak. Peki, Ramazan Bayramı ne zaman? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ramazan Bayramı’nın ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvime göre ramazan ayı 2 Nisan’da başlayacak. Bir ay boyunca farz olan oruç ibadeti yerine getirilecek. Ardından ise bayrama ulaşılacak. Ramazan Bayramı mayıs ayında başlayacak.

Ramazan Bayramı Ne Zaman?

Ramazan Bayramı Ne Zaman?

Ramazan Bayramı 2022 yılında mayıs ayına denk geliyor. Arefe günü 1 Mayıs olacak. Ramazan Bayramı’nın ilk günü 2 Mayıs, son günü ise 4 Mayıs olacak.

Ramazan Bayramı 1. Gün: 2 Mayıs Pazartesi

Ramazan Bayramı 2. Gün: 3 Mayıs Salı

Ramazan Bayramı 3. Gün: 4 Mayıs Çarşamba

Ramazan Ne Zaman Başlayacak?

Ramazan Ne Zaman Başlayacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvime göre ramazan ayı 2 Nisan 2022'de başlayacak. Ramazan ayı içerisinde yer alan Kadir Gecesi ise 27 Nisan tarihinde eda edilecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın